ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Ντέρμπι Μέτιου – Τοψίδη για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Στο 96,96% της ενσωμάτωσης η «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» προηγείται με 34,23% έναντι 30,50% της «Περιφερειακής Σύνθεσης» – «Το πρώτο βήμα έγινε, πετύχαμε μια σπουδαία νίκη», σημειώνει ο Χρήστος Μέτιος – «Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τώρα αυτόν που θα ενώσει και θα συνεργαστεί», δηλώνει ο Χριστόδουλος Τοψίδης

fonirodopis.gr

Σε παράσταση για δύο ρόλους εξελίχθηκε η εκλογική μάχη για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ με τον Χρήστο Μέτιο και τον Χριστόδουλο Τοψίδη να προκρίνονται για τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών απ’ όπου και θα προκύψει ο επόμενος Περιφερειάρχης.

Στο 96,96% της ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων μέχρι στιγμής, η «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» συγκέντρωσε συνολικά 105.744 ψήφους και 34,23% ποσοστό ενώ η «Περιφερειακή Σύνθεση» του Χριστόδουλου Τοψίδη, 94.227 ψήφους και 30,50% αντίστοιχα.

Αρνητική έκπληξη των εκλογών, η παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» του Κώστα Κατσιμίγα η οποία καταποντίστηκε καθώς έλαβε μόλις 39.620 και ποσοστό 12,82%.

Όσον αφορά τη Ροδόπη ειδικότερα στο 100% της ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων,  η «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» έλαβε 20.645 ψήφους και 35,83% ποσοστό έναντι 16.460 ψήφων και 28,57% ποσοστού αντίστοιχα της «Περιφερειακής Σύνθεσης».

Χρήστος Μέτιος: «Το πρώτο βήμα έγινε, πετύχαμε μια σπουδαία νίκη»

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες της Περιφέρειάς μας που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και όλους τους υποψηφίους της παράταξής μας.

Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε. Πετύχαμε μια σπουδαία νίκη. Η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση είναι η μεγαλύτερη παράταξη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Την ερχόμενη Κυριακή θα κληθούμε ως κοινωνία και ως πολίτες να επιλέξουμε Περιφερειάρχη, τον άνθρωπο που θα έχει την ευθύνη της αναπτυξιακής προσπάθειας που χρειάζεται ο τόπος μας.

Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο δε χωρούν πειραματισμοί. Ο Περιφερειάρχης οφείλει να έχει εμπειρία, γνώση και πρόγραμμα. Να μπορεί να διοικεί και να παίρνει δύσκολες αποφάσεις.

Έχω τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες θα αποφασίσουν υπεύθυνα και θα μας εμπιστευτούν. Ήδη στις ευρωεκλογές η χώρα έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα.

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αξίζει και μπορεί να κάνει σταθερά βήματα προς την ανάπτυξη και την ευημερία. Συνεχίζουμε όλοι μαζί για τη μεγάλη νίκη!», σημειώνει στο μήνυμα του ο Χρήστος Μέτιος.

Χρ. Τοψίδης: «Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τώρα αυτόν που θα ενώσει και θα συνεργαστεί»

«Πριν απ’ όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, είτε υπήρξε επιλογή τους ο συνδυασμός μας, είτε κάποιος άλλος υποψήφιος. Η αποχή είναι ο κοινός μας εχθρός.

Ο συνδυασμός της «Περιφερειακής Σύνθεσης» πέτυχε μια μεγάλη νίκη και απέδειξε ότι οι πολίτες πιστεύουν στην ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Απευθύνομαι στους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονία και Θράκης, γιατί πιστεύω ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουν το διακύβευμα της ερχόμενης Κυριακής. Ο νέος νόμος, επιτάσσει τη συνεργασία όλων. Ήδη από την πρώτη Κυριακή έχουν εκλεγεί οι 51 Περιφερειακοί Σύμβουλοι από τα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών.

Τώρα καλούνται να επιλέξουν τον άνθρωπο που θα ενώσει, που θα συνεργαστεί χωρίς προκαταλήψεις με όλους όσους εκλέχτηκαν.

Προσωπικά, αποφάσισα πριν αρκετούς μήνες, να ηγηθώ ενός ανεξάρτητου συνδυασμού, γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί την επόμενη μέρα η ενότητα και η συνεργασία όλων των δυνάμεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τώρα, καλούμαστε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δυο πρόσωπα, το καταλληλότερο, το ικανότερο, αυτό που μπορεί να συνθέσει τις δυνάμεις.

Τώρα, πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί. Τώρα, πάμε όλοι μαζί να αλλάξουμε τον τόπο μας. Τώρα, είμαστε όλοι μια Περιφερειακή Σύνθεση», τονίζει ο Χριστόδουλος Τοψίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x