ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Κομοτηνής: Στον β’ γύρο Γκαράνης – Γραβάνης με όλα τα αποτελέσματα ανοιχτά

Η «Κοινωνία Πολιτών» προηγείται στο 91,94% της ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων με 3.100 ψήφους της «Σύμπραξης Προοπτικής» όμως το πραγματικό παιχνίδι των εκλογών μόλις ξεκίνησε – Οι τρεις παράγοντες που θα καθορίσουν τον επόμενο Δήμαρχο

fonirodopis.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 27.05.2019 – 21:53

Από τον β’ γύρο των εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου, θα εκλεγεί τελικά ο επόμενος Δήμαρχος Κομοτηνής με τους ψηφοφόρους να καλούνται να επιλέξουν πλέον μεταξύ του Γιάννη Γκαράνη και του Αντώνη Γραβάνη.

Στο 91,94% της ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων, μέχρι αυτή την ώρα, η «Κοινωνία Πολιτών» έχει συγκεντρώσει 11.214 ψήφους και ποσοστό 44% ενώ δεύτερη παράταξη αναδεικνύεται η «Σύμπραξη Προοπτικής» με 8.158 ψήφους και ποσοστό 32,01%.

Η διαφορά αν και φαίνεται μεγάλη θεωρείται αναστρέψιμη και η έκβαση του αποτελέσματος για την ανάδειξη Δημάρχου θα κριθεί από τρεις καθοριστικούς παράγοντες:

  1. Η μειονοτική ψήφος, που θεωρείται ίσως ο καθοριστικότερος παράγοντας. Ήδη, σύμφωνα με τα όσα μας λένε ανώτερα «γαλάζια» κομματικά στελέχη, διαφαίνεται μια τάση μεταστροφής του κλίματος στις τάξεις της μειονότητας με αρκετούς ψηφοφόρους αφού ψήφισαν πρόσωπα την πρώτη Κυριακή στην «Κοινωνία Πολιτών» να εκτιμάται ότι θα δείξουν την προτίμηση τους τη δεύτερη Κυριακή στη «Σύμπραξη Προοπτικής».
  2. Οι δεξιοί ψηφοφόροι της «Κοινωνίας Πολιτών». Την πρώτη Κυριακή ψήφισαν την παράταξη Γκαράνη προκειμένου να εκλέξουν στο δημοτικό συμβούλιο τους προερχόμενους από το χώρο της ΝΔ υποψήφιους. Τώρα, ενόψει της δεύτερης Κυριακής και αφού πλέον βγήκαν από την προσωπική υποχρέωση που είχαν απέναντι στους «γαλάζιους» συμβούλους της «Κοινωνίας Πολιτών», προσδοκάται από «γαλάζια» στελέχη ότι ένα μέρος αυτών θα κατευθυνθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση.
  3. Οι μικροί συνδυασμοί, που είναι ο τελικός ρυθμιστικός παράγοντας. Ήδη, κάποιοι υποψήφιοι σύμβουλοι μικρότερων συνδυασμών έχουν εκφράσει την πρόθεση τους να υπερψηφίσουν για τη θέση του Δημάρχου τον Αντώνη Γραβάνη. Ως εκ τούτου, σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξουν οι ψηφοφόροι των παρατάξεων «Ξε-Κίνημα για την Πόλη», «Σπάρτακου» και «ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής», οι προθέσεις των οποίων ωστόσο δεν έχουν αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής.

Όλα τα παραπάνω σενάρια φυσικά θα αποδειχτεί για το αν ευσταθούν ή όχι στην κάλπη, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι το πραγματικό παιχνίδι των εκλογών ξεκινάει τώρα με τις παρασκηνιακές ζυμώσεις και τις συμμαχίες που δημιουργούνται να βρίσκονται στο αποκορύφωμα τους. Ίσως όλα αυτά να είχε στο μυαλό του και ο επικεφαλής της παράταξης «Σύμπραξη Προοπτικής» όταν αργά το βράδυ της Κυριακής (26/5) δήλωνε με νόημα ότι «ξεκινάμε από το μηδέν για την αλλαγή σελίδας στον Δήμο Κομοτηνής».

Αντώνης Γραβάνης: «Ξεκινάμε από το μηδέν για την αλλαγή σελίδας στον Δήμο Κομοτηνής»

«Να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας που μας τίμησαν με τη ψήφο τους καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν στις εκλογές καθώς η συμμετοχή είναι πάρα πολύ σημαντική. Αύριο ξεκινάμε όλοι μαζί από το μηδέν για να κάνουμε την αλλαγή σελίδας στον Δήμο Κομοτηνής. Να δώσουμε μια νέα προοπτική για την πόλη, τους οικισμούς και τους ανθρώπους», σημείωσε ο Αντώνης Γραβάνης.

Το ευχαριστήριο μήνυμα του Γιάννη Γκαράνη

«Η εκλογική δημοκρατική διαδικασία ανέδειξε την Κοινωνία Πολιτών πρώτη παράταξη στον Δήμο μας με σημαντικό ποσοστό. Οι συμπολίτες μας μίλησαν δυνατά. Μας έδωσαν το μήνυμα και την ευθύνη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνδημότες μας για την έμπρακτη υποστήριξή τους στην παράταξή μας και σε εμένα ως επικεφαλής.

Για εμάς δεν υπάρχουν αντίπαλοι παρά μόνο οι συνδημότες μας που μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες και κοινό όραμα για την πόλη μας και τους οικισμούς μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ακόμη μία εβδομάδα και απευθύνουμε κάλεσμα νίκης και συμπόρευσης σε όλο τον λαό της Κομοτηνής, Όλοι μαζί να πορευτούμε προς μια νέα περίοδο με εμπειρία, σταθερότητα και νέα ορμή. Την ερχόμενη Κυριακή περιμένουμε την επισφράγιση του μηνύματός τους», σημείωσε στην ευχαριστήρια ανακοίνωση της η «Κοινωνία Πολιτών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ