ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Με απουσίες οι εφορευτικές επιτροπές στα περισσότερα εκλογικά τμήματα του Δήμου Κομοτηνής

Η Ιωάννα Χατζηαντωνίου, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, εξηγεί τι προβλέπεται από τη νομοθεσία για όσα μέλη εφορευτικών επιτροπών δεν παρουσιάστηκαν στα εκλογικά τμήματα

FoniRodopis

Στα περισσότερα εκλογικά τμήματα του Δήμου Κομοτηνής δεν εμφανίστηκαν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής με αποτέλεσμα να παρατηρείται συνωστισμός σε ώρες αιχμής ενώ αναμένεται καθυστέρηση στην καταμέτρηση των αποτελεσμάτων.

Η Ιωάννα Χατζηαντωνίου, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, εξηγώντας τι προβλέπεται από τη νομοθεσία για όσα μέλη δεν παρουσιάστηκαν στα εκλογικά τμήματα δήλωσε ότι: «Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής στα περισσότερα εκλογικά τμήματα δεν ήταν παρόντα κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες μου αλλά και από αυτές που πήρα από το Πρωτοδικείο κάποια τμήματα είχαν ένα μέλος ή δύο ή μόνο αντιπροσώπους συνδυασμών, οπότε ειδικά σε ώρες αιχμής δημιουργείται συνωστισμός και μία αναταραχή. Εικόνα πέρα του Δήμου Κομοτηνής ακόμα δεν μπορέσαμε να έχουμε ούτε εγώ ούτε το Πρωτοδικείο.

Τα καθήκοντα των μελών της εφορευτικής είναι υποχρεωτικά και είναι υποχρεωμένοι να εμφανιστούν κατά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας. Σε αντίθετη περίπτωση εφόσον δεν αποδείξουν το κώλυμα τους διώκονται ποινικά και οι ποινές οι οποίες επιβάλλονται είναι τουλάχιστον 3 μήνες έως 2 έτη.

Για να μπορέσουν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής να δικαιολογήσουν την απουσία τους θα πρέπει να προσκομίσουν στον δικαστικό αντιπρόσωπο κάποια έγγραφα όπως ιατρική γνωμάτευση από δημόσιο νοσοκομείο, βεβαίωση του εργοδότη τους ότι εκείνη την ημέρα τους απασχολεί στην εργασία τους ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο από το οποίο να δικαιολογείται η απουσία τους».

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ1 εβδομάδα πριν

STIHL – Αθανάσιος Παρμάκης

Επιλέξτε την δύναμη που σας ταιριάζει! Βενζινοκίνητο, ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο, η STIHL διαθέτει δεκάδες επιλογές σε κάθε κατηγορία προϊόντος που...

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ - ΠΟΔΗΛΑΤΑ2 εβδομάδες πριν

ΑΪΧΑΝ bikes

Ποδήλατα – Service – Ανταλλακτικά

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ2 εβδομάδες πριν

Bonsai Mekkos Flowers

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί οποιαδήποτε σύνθεση λουλουδιών για κάθε μοναδική περίσταση

PIZZA2 εβδομάδες πριν

Pizza King

Όλες οι πίτσες ψήνονται σε ξυλόφουρνο, με παραδοσιακή ζύμη και πάντα με τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο «Ο Αιγύπτιος»

Φρέσκα ψάρια θάλασσας του Θρακικού πελάγους

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ3 εβδομάδες πριν

Ψηφιακό Φωτοτυπικό Κέντρο «Copy Center»

Θέλετε εκτυπώσεις ποιότητας, γρήγορα και σε ανταγωνιστικές τιμές;

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ4 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήρια «Ήλιος»

Σας τα επιστρέφουμε σαν καινούρια… πάντα σε πολύ καλές τιμές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ