ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελένη Λαφτσή: «Δίνουμε μάχη για πραγματική ισονομία και ισοπολιτεία στον Δήμο Κομοτηνής»

«Αποτελούν το κατεστημένο του Δήμου μας και δεν αξίζουμε μια ακόμη χαμένη τετραετία. Κλείνουν τα μάτια και φαντασιώνονται ότι ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα που τους βολεύει. Παρακολούθησαν απαθείς τα μεγάλα προβλήματα του τόπου να διογκώνονται και να λιμνάζουν. Θέλουμε ο Δήμος να προχωρήσει μπροστά, με σχέδιο, με πρόγραμμα ή να παραμείνει στη στασιμότητα που βρίσκεται σήμερα; Θέλουμε να προχωρήσει με τους πολίτες συμμέτοχους και συνδημιουργούς ή με τους πολίτες στο περιθώριο;»

fonirodopis.gr

Την κεντρική προεκλογική της εκδήλωση πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής (24/5) η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηνής Ελένη Λαφτσή στο εκλογικό κέντρο της παράταξης «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η ομιλία της κ. Λαφτσή:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι, συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι σ’ αυτόν  τον όμορφο αγώνα.

Τώρα που φτάσαμε πλέον στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαϊου, μπορώ πλέον και οφείλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που σταθήκατε πλάι μου σ’ αυτήν την δύσκολη, σκληρή, αλλά συνάμα γοητευτική μάχη.

Μια μάχη που χωρίς εσάς  θα ήταν αδύνατο να δοθεί με αξιώσεις. Μια μάχη για να αναδείξουμε τα προβλήματα και τις αγωνίες των συνδημοτών μας στην πόλη και στους οικισμούς, που μέχρι τώρα φάνταζαν  αόρατα για τις διαχρονικά  εναλλασσόμενες  διοικήσεις του Δήμου, με αποτέλεσμα αυτά  να συσσωρεύονται και πολλές φορές να καταλήγουν σε αδιέξοδα.

Ακόμη και σήμερα αρνούνται ότι αυτή η πόλη με τους οικισμούς της δεν είναι βιώσιμη, ότι στερούμαστε βασικών υποδομών, αξιοπρεπών οδικών  και αγροτικών δικτύων, δικτύων ύδρευσης, άρδευσης  και αποχέτευσης, χώρων πρασίνου, χώρων άθλησης και πολιτισμού, ότι έχουμε πρόβλημα με το επίπεδο καθαριότητας και φωτισμού, και ότι εν τέλει υπάρχει μια διακριτή ανισότητα στην ιεράρχηση προτεραιοτήτων, όχι μόνο ανάμεσα στην πόλη και στους οικισμούς, αλλά ανάμεσα και σε συνοικίες της ίδιας της πόλης.

Αυτοί μπορεί να κλείνουν τα μάτια και να φαντασιώνονται ότι ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα που τους βολεύει, αλλά δυστυχώς οι συμπολίτες μας τα βιώνουν!

Αυτή την εμπειρία αποκομίσαμε από την επαφή μας πρόσωπο με πρόσωπο με τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους της εργασίας, καθώς θεωρούμε ότι αυτοί αποτελούν τη δύναμή μας, γιατί εμείς, όπως είναι γνωστό, δεν διαθέτουμε πακτωλό μέσων σε αντίθεση με τους συνυποψηφίους μας! Μιλήσαμε, αλλά και ακούσαμε. Αγωνίες, ανησυχίες και σίγουρα βγήκαμε πιο ώριμοι μέσα απ’ αυτή την επαφή μας με τον κόσμο, ιδιαίτερα στους εγκαταλελειμμένους οικισμούς του Δήμου, αλλά και στις παρατημένες γειτονιές της πόλης.

Εμείς συνομιλήσαμε δημόσια και ανοιχτά με τους συνδημότες μας, και της πλειονότητας και της μειονότητας, καθώς επιθυμούμε ισονομία και ισοπολιτεία στον Δήμο μας. Αλλοι συνυποψήφιοί μου επέλεξαν να συνομιλήσουν  μόνο με παράγοντες προς άγραν κατευθυνόμενων ψήφων.

Και υπάρχουν ευθύνες για όλα αυτά τα προβλήματα που βιώνουν οι συμπολίτες μας. Και οι ευθύνες αυτές έχουν ονοματεπώνυμα.

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Δύο παρατάξεις διοίκησαν επί σειρά ετών το δήμο Κομοτηνής. Μπορεί να άλλαζαν οι επωνυμίες των συνδυασμών, μπορεί να άλλαζαν οι επικεφαλής, αλλά  ο βασικός πυρήνας των ατόμων και κυρίως των ασκούμενων πολιτικών παρέμενε ο ίδιος.

Και οι συνυποψήφιοί μου που πλασάρονται  ως νέα και άφθαρτα πρόσωπα, έρχονται από το βαθύ παρελθόν. Ο μεν Γιάννης Γκαράνης  ασκεί συνδιοίκηση στο πλευρό του απερχόμενου δημάρχου Γιώργου Πετρίδη, ο δε Αντώνης Γραβάνης ήταν αντιδήμαρχος Οικονομικών επί δημαρχίας Κοτσάκη και έκτοτε διατελεί δημοτικός σύμβουλος. Ο δε Τάσος Βαβατσικλής διετέλεσε δήμαρχος. Όλοι τους ισχυρίζονται ότι δήθεν κομίζουν το καινούργιο για τον Δήμο Κομοτηνής και ότι… δεν ήξεραν ή δεν έβλεπαν τα προβλήματα, ενώ ήταν μέσα στην διοίκηση του Δήμου. Ήταν αυτοί που παρακολούθησαν απαθείς τα μεγάλα προβλήματα του τόπου να διογκώνονται και να λιμνάζουν.

Εμείς προειδοποιούμε τους συνδημότες μας, να μην περιμένουν τίποτα νέο από αυτούς. Αυτό που δεν έκαναν τόσες τετραετίες, γιατί να τους πιστέψουν ότι θα τα πραγματοποιήσουν από εδώ και πέρα; Αποτελούν το κατεστημένο του Δήμου μας και δεν αξίζουμε μια ακόμη χαμένη τετραετία.

-Μάταια το τελευταίο διάστημα  οι κ.κ. Γκαράνης και Γραβάνης προσπαθούν τεχνηέντως να δημιουργήσουν κλίμα πόλωσης! Ότι δήθεν είναι οι μόνοι που μπορούν να διαχειριστούν το αύριο του Δήμου. Κανέναν δεν αγγίζει. Εμείς καλούμε τους συμπολίτες μας να τους γυρίσουν την πλάτη, γιατί το παρελθόν τους μιλάει. Τα ψεύτικα διλήμματά τους δεν μπορούν  να καλύψουν την γύμνια των πολιτικών και τις φοβίες τους. Αυτές είναι παλαιοκομματικές πρακτικές που δεν αξίζουν στον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Εμείς ζητήσαμε επίμονα δημόσιο διάλογο μαζί τους, για να συζητήσουμε όλα τα θέματα που απασχολούν τους συνδημότες μας, να ξεδιπλώσουμε όλοι τις προτάσεις και τα προγράμματά μας, ο οποίος όμως ποτέ δεν έγινε γιατί τον αρνήθηκαν συστηματικά, επιλέγοντας ατέρμονους και ακίνδυνους γι αυτούς μονολόγους. Το γιατί το αφήνω να απαντηθεί από εσάς.

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν ούτε μαγικές λύσεις, ούτε αυτόκλητοι σωτήρες. Είμαι όμως  αισιόδοξη ότι μπορούμε ως κοινωνία να τα καταφέρουμε, αν πιστέψουμε στις μεγάλες, στις πλούσιες, στις αναξιοποίητες δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο δήμος μας. Αν έρθουν στο προσκήνιο οι δημιουργικές, οι παραγωγικές, οι ζωντανές δυνάμεις που διαθέτει η κοινωνία μας, που σήμερα τις αποθαρρύνουν οι κάθε είδους μηχανισμοι. Αν αναλάβουμε δημοκρατικά και συλλογικά, όλοι μας ευθύνες και πρωτοβουλίες για την επανεκκίνηση του Δήμου.

Εχοντας την πεποίθηση ότι υπάρχουν αυτές οι δυνάμεις στην κοινωνία, με αίσθημα ευθύνης, κατέθεσα τη διαθεσιμότητά μου σ’ αυτή την μεγάλη προσπάθεια ώστε με όραμα, με σχέδιο, με ρεαλιστικές προτάσεις, να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες και την καθημερινότητα των συνδημοτών μας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, καταθέσαμε αναλυτικά τις προτάσεις μας για ένα δήμο καθαρό, την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, με ουσιαστικές κοινωνικές πολιτικές, για μια αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, ,για ένα δήμο που θα διαμορφώσει μια νέα σχέση με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό,την εκπαίδευση και την έρευνα.

Για ένα Δήμο που θα συμβάλει στην αναπτυξιακή προσπάθεια, αξιοποιώντας τα ισχυρά συγκριτικά του πλεονεκτήματα, αντιμετωπίζοντας τα χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα των αγροτών.

Είναι βέβαια εύλογο να αναρωτηθεί κανείς ‘’Είναι εύκολο να γίνουν όλα τα παραπάνω και γιατί δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής;’’.

Η απάντηση που δίνεται από εμάς και να είστε σίγουροι, όχι χωρίς σκέψη, είναι ‘’Βεβαίως και είναι’’. Αρκεί να υπάρξει η πολιτική βούληση που δυστυχώς έλειψε το προηγούμενο διάστημα, ο σχεδιασμός και οι προτεραιότητες που χάθηκαν μέσα στην απλή διαχειριστική αντίληψη από κουρασμένες διοικήσεις. Εμείς έχουμε την πολιτική βούληση και το ανθρώπινο δυναμικό για να τα κάνουμε πράξη.

Διαθέτω μία ομάδα ικανών συνεργατών που έχουν διαπρέψει στον επαγγελματικό και κοινωνικό τους χώρο, που διαθέτουν και την όρεξη και το πάθος για να αναλάβουμε το τιμόνι της διοίκησης του Δήμου. Είναι άφθαρτοι, χωρίς κατεστημένες αντιλήψεις, άνθρωποι της κοινωνίας και όχι των κλειστών, πελατειακών μηχανισμών. Νιώθω ιδιαίτερα τυχερή που  συναντήθηκα με αυτούς τους ανθρώπους, για τους οποίους νιώθω ιδιαίτερα περήφανη και θεωρώ ότι κοσμούν το συνδυασμό της ΠΟΛΗ-τικής ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και είμαι σίγουρη ότι από την επόμενη Κυριακή, θα κοσμούν και τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Γιατί η τοπική κοινωνία τους έχει ανάγκη!

Νομίζω ότι δώσαμε έναν αγώνα που έφτανε ακόμα και πάνω από το μπόι μας. Απέναντι σε διαμορφωμένες πελατειακές σχέσεις και μηχανισμούς. Και αυτό η κοινωνία το αναγνωρίζει και μας το πιστώνει. Ηρθε νομίζω η ώρα να μας το αναγνωρίσει και στην κάλπη.

Την επόμενη Κυριακή να μας στείλει στον δεύτερο γύρο. Γιατί πλέον με τον Κλεισθένη και την απλή αναλογική θα υπάρξει δεύτερος γύρος. Και από αυτόν τον δεύτερο γύρο ακόμη να μας αναδείξει νικητές.

Να μας δώσει τέτοια δύναμη ώστε τώρα που καμία παράταξη πλέον δεν θα διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, να έχουμε την ισχύ να επιβάλουμε τη δρομολόγηση λύσεων.

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Κλείνοντας τη σύντομη αυτή ομιλία μου, θα ήθελα απευθυνθώ σε όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μου, άντρες και γυναίκες, ανεξαρτήτως θρησκείας ή καταγωγής, όποιας επιλογής πολιτικής ή σεξουαλικής έχουν κάνει. Ας σκεφτούν: Θέλουμε ο Δήμος να προχωρήσει μπροστά, με σχέδιο, με πρόγραμμα ή να παραμείνει στη στασιμότητα που βρίσκεται σήμερα; Θέλουμε να προχωρήσει με τους πολίτες συμμέτοχους και συνδημιουργούς ή με τους πολίτες στο περιθώριο;

Με Δήμαρχο ικανό και με θέληση να συγκρουστεί για τις ανάγκες των πολιτών ή δήμαρχο  συνεχιστή της σημερινής απλής διαχείρισης, αδύναμο απέναντι στο μέγεθος των προβλημάτων και ανασφαλή;

Δήμαρχο  με ικανότητα και εμπειρία από τη διαδρομή του να ασκήσει διοίκηση ή δήμαρχο που να εξαντλείται σε εύκολα και εύπετα λόγια;

Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι συνδημότες μας, μπροστά στην κάλπη, θα κάνουν τις σωστές επιλογές, που αξίζουν στους ίδιους και στον Δήμο μας!».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ: «Να απαλλαγούν οι επιχειρήσεις από το έξοδο των self test»

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να στηρίζει τους επαγγελματίες με κάθε πρόσφορο μέσο και όχι να τους επιβαρύνει με επιπλέον έξοδα», σημειώνουν στην αναφορά τους προς τον Υπουργό Εργασίας

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατέθεσαν αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την επιστολή των Ομοσπονδιών Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου, Καβάλας και Δράμας με θέμα: «Ανάκληση υποχρέωσης εργοδοτών χορήγησης self-test», στην οποία τονίζουν ότι οι επαγγελματίες δεν πρέπει να επιβαρυνθούν με την επιπλέον δαπάνη των self test για τους εργαζόμενους τους, αλλά αυτά θα πρέπει να δίνονται δωρεάν από το κράτος με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

«Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με δεδομένο το πλήγμα που δέχτηκαν οι επαγγελματίες από την υγειονομική και οικονομική κρίση, η κυβέρνηση θα έπρεπε να στηρίζει τους επαγγελματίες με κάθε πρόσφορο μέσο ώστε να επανέλθει η αγορά στην κανονικότητα και όχι να τους επιβαρύνει με επιπλέον έξοδα. Και μάλιστα σε μία περίοδο που οι επιχειρήσεις έτσι κι αλλιώς δε μπορούν να ανταποκριθούν στις ήδη υπάρχουσες υποχρεώσεις τους.

Οι ΟΕΒΕΣ ΑΜΘ ζητούν να απαλλαγούν οι επιχειρήσεις από το έξοδο των self test σε μια δύσκολη συγκυρία για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου», σημειώνουν στην αναφορά τους οι Βουλευτές.

Την αναφορά κατέθεσαν οι βουλευτές Γκαρά Αναστασία, Ελευθεριάδου Σουλτάνα, Ζεϊμπέκ Χουσείν, Ξανθόπουλος Θεόφιλος και Χαρίτου Δημήτρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Να υπάρξει πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών»

Η αλλαγή στάσης της ΝΔ στη Συμφωνία των Πρεσπών επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Ζόραν Ζάεφ

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι προεκλογικές κραυγές της Νέας Δημοκρατίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ανήκουν στο μακρινό παρελθόν, όπως φάνηκε από τη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ζόραν Ζάεφ στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε την «πλήρη, συνεπή και καλή τη πίστει εφαρμογή της Συμφωνίας Πρεσπών» από τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας.

«Ασφαλώς θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις εξελίξεις στην ενταξιακή διαδικασία της Βόρειας Μακεδονίας, την οποία η Ελλάδα υποστηρίζει, όπως είναι γνωστό, πάντα με βάση τους ισχύοντες κανόνες και προϋποθέσεις, στο πλαίσιο της σταθερής και ενεργού στήριξής μας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Και, βεβαίως, ζωτικής σημασίας παραμένουν ο σεβασμός των σχέσεων καλής γειτονίας και η πλήρης, συνεπής και καλή τη πίστει εφαρμογή της Συμφωνίας Πρεσπών -όπως έχουμε συζητήσει. Αυτοί είναι οι βασικοί δείκτες στις διμερείς μας σχέσεις αλλά και για την προοπτική ένταξης της χώρας σας στην ΕΕ», ανέφερε ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Ζόραν Ζάεφ αναφερόμενος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις επισήμανε πως «δεν υπάρχει καμία εναλλακτική για τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά και για τις υπόλοιπες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, πέρα από ένα μέλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως γνωρίζετε, είναι μεγάλη μας χαρά που πλέον είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Χαιρόμαστε που η Ελληνική Αεροπορία περιπολεί στους αιθέρες μας. Πριν από ένα μήνα γιορτάσαμε τη συμπλήρωση ενός έτους από την ένταξή μας στο NATO. Τα ελληνικά αεροσκάφη πετούσαν στον ουρανό μας κατά τη διάρκεια της τελετής και αυτό προκάλεσε πολύ θετικές αντιδράσεις από τους πολίτες μας».

Νωρίτερα, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Ζόραν Ζάεφ αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος που βοήθησε τη Βόρεια Μακεδονία κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

ΣΥΡΙΖΑ: «Να σταματήσει το κρυφτό και να φέρει προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας»

«Τώρα που ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει ζωτικής σημασίας την τήρηση της προεκλογικά “προδοτικής” Συμφωνίας των Πρεσπών, να σταματήσει το κρυφτό με τους βουλευτές του και να φέρει προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία για να μη ρεζιλεύεται άλλο η χώρα», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Εκτός εάν είναι τόσο αδύναμος πρωθυπουργός που φοβάται ότι θα τον ρίξει το ίδιο του το κόμμα μετά τη κραυγαλέα προεκλογική εξαπάτηση» προσθέτει με νόημα η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αξία της οικογένειας στην Ελλάδα ανέδειξε σε διεθνές νομικό συνέδριο ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Ο Βουλευτής Ροδόπης, που εκπροσώπησε την Ελλάδα, μίλησε για την «Αξία της οικογένειας στην Ελλάδα: Συνταγματική προστασία και πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις»

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε διεθνές Νομικό Συνέδριο στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας μίλησε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο TITUMAIORESCU στο Βουκουρέστι με τη συμμετοχή Καθηγητών και Ακαδημαϊκών από πολλές χώρες της Ευρώπης (Ρουμανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Πολωνία, Ελλάδα) καθώς και του κόσμου (ΗΠΑ, Ινδία κλπ).

Το θέμα του Συνεδρίου αφορούσε στο «Ρόλο του θεσμού της οικογένειας και στη σημασία της οικογενειακής κληρονομιάς και παράδοσης, υπό την οπτική του εθνικού Συντάγματος, του Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου».

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης που εκπροσώπησε την Ελλάδα, παρουσίασε την: «Αξία της οικογένειας στην Ελλάδα: Συνταγματική προστασία και πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τελευταία Συνταγματική Αναθεώρηση στην Ελλάδα κατά την οποία αναγνωρίστηκε ο σημαντικός ρόλος που διαδραμάτισε η ελληνική οικογένεια κατά τη διάρκεια τόσο της τελευταίας οικονομικής κρίσης όσο και κατά την πανδημία.

Γι’ αυτό, και όπως τόνισε, «ο συνταγματικός νομοθέτης του 2019 θέσπισε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ως μίνιμουμ αναγνώριση της συμβολής του θεσμού ως θεμέλιο της κοινωνίας και του έθνους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσιογράφος του BBC αποδόμησε το κυβερνητικό αφήγημα για τα εμβόλια και τον τουρισμό

«Κάνατε υπερβολικά πολλές υποσχέσεις χωρίς να τις τηρήσετε», σχολίασε ο δημοσιογράφος προκαλώντας την αμηχανία τον Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Για καιρό θα θυμάται ο Χάρης Θεοχάρης τη συνέντευξη που έδωσε στο BBC καθώς ο δημοσιογράφος αποδόμησε πλήρως το κυβερνητικό αφήγημα για τον τουρισμό και για τους εμβολιασμούς.

Ο δημοσιογράφος Στίβεν Σακούρ κατά τη διάρκεια της εκπομπής HardTalk δεν μάσησε τα λόγια του και στρίμωξε για τα καλά τον υπουργό Τουρισμού. Ο δημοσιογράφος κατά την εισαγωγή του παρατήρησε ότι ο Χάρης Θεοχάρης βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση ενώ διερωτήθηκε αν είναι πολύ νωρίς για να επιστρέψουν οι τουρίστες στην Ελλάδα.

Μικρό απόσπασμα από τη συνέντευξη

Μάλιστα σχολίασε τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους γίνονται οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα, προκαλώντας την αμηχανία του Χάρη Θεοχάρη. «Με τους πιο αργούς ρυθμούς της Ευρώπης εμβολιάζετε τους πολίτες. Όλοι στον κόσμο θα το δουν και θα αναρωτηθούν» σημείωσε και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

  • Χάρης Θεοχάρης: Δεν είμαστε…
  • Στίβεν Σακούρ: Είστε στις 5 χειρότερες χώρες
  • Χάρης Θεοχάρης: Όχι δεν είμαστε
  • Στίβεν Σακούρ: Φοβάμαι ότι αυτό λένε τα νούμερα

Στη συνέχεια ο Χάρης Θεοχάρης παραδέχτηκε εμμέσως τους αργούς ρυθμούς λέγοντας πως το σύστημα είναι περίπλοκο και πως δεν προχωρούν οι εμβολιασμοί αν δεν υπάρχουν εμβόλια, καθώς διαφυλάττουν και τη δεύτερη δόση.

Ο δημοσιογράφος υπενθύμισε επίσης το άνοιγμα του τουρισμού το 2020 και το υψηλό δεύτερο κύμα κορωνοϊού που αντιμετώπισε η Ελλάδα.

«Ο ελληνικός λαός –σύμφωνα με τις έρευνες- συνδέει την έξαρση με την απόφαση να ανοίξουν τα σύνορα για τους τουρίστες. Δε φοβάστε μήπως γίνει το ίδιο;».

Από την πλευρά του ο Χάρης Θεοχάρης αρνήθηκε πως ο τουρισμός είχε κάποια σχέση.

«Κάνατε υπερβολικά πολλές υποσχέσεις χωρίς να τις τηρήσετε» συνέχισε ο Στίβεν Σακούρ και αναφέρθηκε στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για εμβολιασμούς έως το τέλος του Απριλίου. «Βρισκόμαστε στον Μάϊο και ούτε καν ο σχεδιασμός πλησιάζει τους στόχους» λέει ο δημοσιογράφος. Ο Χάρης Θεοχάρης από την πλευρά του αρνήθηκε πως τα νησιά θα εμβολιάζονταν έως το τέλος Απριλίου.

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στην υπόθεση της Καλύμνου που πέρασε ξαφνικά σε σκληρό lockdown. «Διαβάζουμε όλοι τις εφημερίδες, υπουργέ. Ο κόσμος τα διαβάζει και θα νομίζει πως η Ελλάδα δεν είναι καλή ιδέα για ταξίδι» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Χάρης Θεοχάρης ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση δε φοβάται να πάρει δύσκολες αποφάσεις. «Αυτό δείχνει πως είμαστε έτοιμοι να πάρουμε κάθε τοπικό μέτρο χωρίς να κρύψουμε κάτι».

Ο δημοσιογράφος συνεχίζει την σκληρή κριτική λέγοντας πως η 14η Μαΐου ίσως είναι ίσως μια ατυχής ημερομηνία αφού και από τις ΗΠΑ καθώς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τοποθέτησε την Ελλάδα στο επίπεδο 4 που σημαίνει «μην ταξιδέψετε».

Ο  δημοσιογράφος αναφέρει επίσης πως η Ελλάδα δεν είναι ούτε στην πράσινη λίστα της Βρετανίας. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, αν ήταν λάθος η απόφαση της Βρετανίας ο Χάρης Θεοχάρης πρότεινε για το Λονδίνο ένα διαχωρισμό των περιοχών της Ελλάδας, προτείνοντας τα νησιά που είναι σε καλύτερη κατάσταση να μπουν στην πράσινη λίστα.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως με την καραντίνα που επιβάλλεται στους τουρίστες από την Βρετανία που θα ήθελαν να επισκεφθούν την Ελλάδα, δεν είναι ρεαλιστικό να έρθουν και πρόσθεσε ότι γι’ αυτό το λόγο βρίσκεται στο Λονδίνο μήπως αναθεωρήσουν στη Βρετανία την απόφασή τους.

«Βάζετε την οικονομία μπροστά από τη δημόσια υγεία;», ρώτησε τότε χωρίς περιστροφές ο δημοσιογράφος:

«Όχι» απαντά ο αρχικά ο Χάρης Θεοχάρης και στη συνέχεια σημειώνει ότι η κυβέρνηση βρίσκει μια ισορροπία μεταξύ της οικονομίας και της δημόσιας υγείας.

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος επισήμανε πως δεν μπορεί να υπάρχει ισορροπία όταν η οικονομία εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ13 ώρες πριν

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ: «Να απαλλαγούν οι επιχειρήσεις από το έξοδο των self test»

ΡΟΔΟΠΗ14 ώρες πριν

Ελευθέρια: Τη σεπτή εικόνα Θεομήτορος υποδέχθηκε η πόλη της Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ14 ώρες πριν

Μητσοτάκης: «Να υπάρξει πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών»

YΓΕΙΑ15 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 7 νέα κρούσματα στη Ροδόπη

ΡΟΔΟΠΗ19 ώρες πριν

Είδη ρουχισμού σε ορφανά παιδιά παρέδωσε η ΔΕΜΠ Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19 ώρες πριν

Την αξία της οικογένειας στην Ελλάδα ανέδειξε σε διεθνές νομικό συνέδριο ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

TΟΥΡΚΙΑ19 ώρες πριν

Νέα πρόκληση Ακάρ: «Η Ελλάδα έχει επεκτατικές βλέψεις, δείτε τον χάρτη του 1821»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19 ώρες πριν

Δημοσιογράφος του BBC αποδόμησε το κυβερνητικό αφήγημα για τα εμβόλια και τον τουρισμό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ21 ώρες πριν

Εκλογές για τις σχολικές εφορείες των μειονοτικών σχολείων, προανήγγειλε ο Ιλχάν Αχμέτ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ21 ώρες πριν

Ευχές από τον Δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν για το Ραμαζάν Μπαϊράμ

ΡΟΔΟΠΗ14 ώρες πριν

Ελευθέρια: Τη σεπτή εικόνα Θεομήτορος υποδέχθηκε η πόλη της Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19 ώρες πριν

Δημοσιογράφος του BBC αποδόμησε το κυβερνητικό αφήγημα για τα εμβόλια και τον τουρισμό

ΡΟΔΟΠΗ22 ώρες πριν

Η πόλη της Κομοτηνής γιορτάζει τα 101 χρόνια απελευθέρωσης της

ΕΚΚΛΗΣΙΑ2 ημέρες πριν

Παντελεήμων: «Τα φετινά Ελευθέρια να γίνουν αφετηρία εθνικής και πνευματικής ανάτασης»

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Θρόμβωση στο πόδι 11 μέρες μετά το AstraZeneca – «Πώς γλίτωσα τον ακρωτηριασμό»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ3 ημέρες πριν

Επικήρυξαν με 300.000 ευρώ τους δολοφόνους 20χρονης στα Γλυκά Νερά

ΡΟΔΟΠΗ5 ημέρες πριν

Ημέρα μνήμης για τους αγώνες εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Ροδόπη: Αγανάκτησε μέχρι και ο Τούρκος Πρόξενος με σκισμένη ελληνική σημαία σε σχολείο!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Άνοιγμα γυμναστηρίων μόνο για τους εμβολιασμένους, ανακοίνωσε ο Γεωργιάδης

ΡΟΔΟΠΗ6 ημέρες πριν

Κομοτηνή – Φωτιά σε ταβέρνα: Προσπαθούσαν να ξηλώσουν το βυθιζόμενο κολωνάκι!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x