ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΚ: «Ο Καρασταύρου διαφημίζει τον εαυτό του με χρήματα των δημοτών και της επιχείρησης»

Οι εργαζόμενοι της δημοτικής επιχείρησης παίρνουν θέση για το ακριβοπληρωμένο προεκλογικό σποτ – Μιλούν για προσωπική προβολή που κινείται «εκτός νομιμότητας και δεοντολογίας» – Αποδομούν το έργο της διοίκησης κάνοντας λόγο για εκατοντάδες βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης και χρέη σε δεκάδες προμηθευτές και ΔΕΗ – «Δεν θα αφήσουμε καμία διοίκηση σαν την υπάρχουσα να διαλύσει την επιχείρηση», καταλήγουν στην ανακοίνωση τους

FoniRodopis

Θέση για το ακριβοπληρωμένο προεκλογικό σποτ που δημιουργήθηκε με απόφαση Καρασταύρου και αφορά την προβολή των πεπραγμένων των διοικήσεων του την περίοδο 2011-2018, παίρνει το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ.

Με μια σκληρή ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι ασκούν δριμεία κριτική στον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης Δημήτρη Καρασταύρου τον οποίον κατηγορούν ότι «χρησιμοποιεί χρήματα των δημοτών και της επιχείρησης για να διαφημίζει τον εαυτό του».

Ταυτόχρονα, το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ αποδομεί το πολυδιαφημισμένο έργο των διοικήσεων Καρασταύρου κάνοντας λόγο για εκατοντάδες βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης αλλά και χρέη σε δεκάδες προμηθευτές και ΔΕΗ.

Καταλήγουν δε, στην ανακοίνωση τους στέλνοντας το μήνυμα ότι «Δεν θα αφήσουμε καμία διοίκηση σαν την υπάρχουσα να διαλύσει την επιχείρηση».

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ:

«Σύμφωνα με το διαφημιστικό βίντεο που βγήκε στην δημοσιότητα όσον αφορά την ΔΕΥΑ Κομοτηνής για το έργο της διοίκησης ανακοινώνουμε τα εξής:

Ο νόμος 1069 προβλέπει για την ενημέρωση των δημοτών σχετικά με τις δραστηριότητες και τα έργα της επιχείρησης κάθε χρόνο την σύνταξη και διανομή έντυπου ενημερωτικού δελτίου.

Η προβολή διαφημιστικών σποτ δέκα ημέρες πριν τις εκλογές δεν είναι τίποτε άλλο παρά προσωπική προβολή υποψήφιων γι αυτό και κινούνται εκτός νομιμότητας και δεοντολογίας.

Και τίθενται τα εξής ερωτήματα:

  • Το σποτ που υποτίθεται ότι διαφημίζει το έργο της ΔΕΥΑΚ μήπως αντί για αυτό διαφημίζει τον πρόεδρο και την διεύθυνση της ΔΕΥΑΚ;
  • Σύμφωνα με τα στοιχεία της διαύγειας η έγκριση για το σποτ έγινε πριν από ένα μήνα, γιατί βγήκε μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές;
  • Το σποτ στοίχισε 3800€. Πως γίνεται ο κάθε πρόεδρος για να μπορεί να διαφημίζει τον εαυτό του χωρίς να βάλει το χέρι στην τσέπη να χρησιμοποιεί με τόση ευκολία τα χρήματα των δημοτών και της επιχείρησης;

Όσο για το έργο που έγινε ήταν όλο από κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια δηλαδή έκαναν το αυτονόητο. Επικαλέστηκαν ότι έκαναν το 25% της πόλης καινούριο δίκτυο ύδρευσης.

Έχουν δίκιο αλλά άφησαν εδώ και οκτώ χρόνια μαζί με το καινούριο δίκτυο να δουλεύει και το παλιό χωρίς να το καταργήσουν με αποτέλεσμα εκατοντάδες βλάβες με ότι συνεπάγεται για τους δημότες (σπασμένα πεζοδρόμια , λακκούβες , σκόνη, πλημυρισμένα υπόγεια).

Αυτό το περιβόητο έργο της διοίκησης. Και συνεχίζουμε με τα δίκτυα των διαφόρων οικισμών.

Ενώ αλλάχτηκε το δίκτυο μέσα στους οικισμούς, το κεντρικό δίκτυο που τροφοδοτεί το Μεσοχώρι έως και τους οικισμούς των Κρανοβουνίων είναι αμίαντος και γίνονται συχνά πάρα πολλά σπασίματα.

Στους οικισμούς Κάλχα, Ιάμπολη και Τυχηρό ο τροφοδοτικός αγωγός περνάει μέσα από την κοίτη του πόταμου και σε μερικά σημεία μέσα από το βουνό ενώ κατά καιρούς όταν παρουσιάζονται έντονα καιρικά φαινόμενα βροχόπτωσης σπάει ο αγωγός και μένουν για αρκετό χρονικό διάστημα κάποιοι οικισμοί χωρίς νερό μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη.

Είπανε ότι αυτή την στιγμή η ΔΕΥΑΚ εξυγιάνθηκε και είναι μέσα στις πρώτες ΔΕΥΑ στην Ελλάδα, τότε γιατί χρεωστάνε σε δεκάδες προμηθευτές και ένα πολύ μεγάλο ποσό στην ΔΕΗ εδώ και αρκετά χρόνια;

Στεκόμαστε στην αναφορά του κυρίου δήμαρχου για το έργο της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ, αν αυτά που προαναφέραμε τα θεώρει έργο ας αφήσουμε να το κρίνουν οι δημότες.

Εμείς οι εργαζόμενοι που ξέρουμε την αλήθεια δεν θα αφήσουμε καμία διοίκηση σαν την υπάρχουσα να διαλύσει την επιχείρηση.

Και μην ξεχνάμε για να λειτουργήσει σωστά μια επιχείρηση του Δήμου πρέπει να υπάρχει σωστή συνεργασία της διοίκησης με τους εργαζομένους και τους ίδιους τους δημότες.

Από τη στιγμή που τουλάχιστον το 90% των εργαζομένων δεν θέλει ούτε καλημέρα να πει στους επικεφαλής της διοίκησης πως είναι δυνατόν να λειτουργήσει σωστά η επιχείρηση;».

ΗΡΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ