ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Χαρίτου στις εξαγγελίες Γκαράνη για τον Βιολογικό Καθαρισμό Φαναρίου

«Χωρίς να θέλω να μειώσω τη συμβολή της ΔΕΥΑΚ, το έργο αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κυβέρνηση», είπε το μέλος Π.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ

fonirodopis.gr

Το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Φαναρίου επικαλέστηκε μεταξύ άλλων πριν λίγες μέρες ο Γιάννης Γκαράνης παρουσιάζοντας τις θέσεις και το σχεδιασμό της παράταξης «Κοινωνία Πολιτών» για την τοπική οικονομική ανάπτυξη.

«Εκτελώντας το μεγάλο έργο του Βιολογικού καθαρισμού του Φαναρίου δημιουργούμε μια υποδομή, που όχι μόνο επιλύει το πρόβλημα των παράκτιων οικισμών, αλλά, ταυτόχρονα, «επιδοτεί» έμμεσα πιθανούς επενδυτές για την περιοχή, που θα θελήσουν να κατασκευάσουν νέες ξενοδοχειακές μονάδες, απαλλάσσοντας τους από κόστη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και παρέχοντάς τους μια ελκυστική ως προς τις κύριες υποδομές της περιοχή προς αξιοποίηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής.

Ο Δημήτρης Χαρίτου απαντώντας στις παραπάνω εξαγγελίες δήλωσε ότι η υλοποίηση του έργου του Βιολογικού, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία με την παρέμβαση της έδωσε λύση σε ένα έργο που καρκινοβατούσε επί δεκαετίες.

«Είναι ήδη σε εξέλιξη ένα σημαντικό έργο πνοής για την περιοχή. Μιλάω για τον Βιολογικό Καθαρισμό του Φαναρίου, μια βασική υποδομή αποχέτευσης που δεν αφορά μόνο τις υπάρχουσες μονάδες αλλά και όσες σκοπεύουν να εγκατασταθούν. Ένα έργο το οποίο, χωρίς να θέλω να μειώσω ή να υποβαθμίσω τη συμβολή της ΔΕΥΑΚ, εκκρεμούσε και καρκινοβατούσε δεκαετίες και χρειάστηκε να έρθει αυτή η κυβέρνηση για να άρει τα εμπόδια που υπήρχαν κυρίως στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την παραχώρηση του οικοπέδου που θα γινόταν η εγκατάσταση του σταθμού του Βιολογικού και νομίζω άνοιξε το δρόμο στη συνέχεια ώστε να ενταχθεί και αυτή τη στιγμή είναι σε διαδικασία υλοποίησης», τόνισε το μέλος της Π.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δημήτρης Καρασταύρου: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το έργο του Βιολογικού Φαναρίου εκτός χρηματοδότησης»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ