ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ

Με στρατιωτικές επιδείξεις και πλήθος κόσμου η παρέλαση για την 99η επέτειο απελευθέρωσης της Κομοτηνής

fonirodopis.gr

Με την παρέλαση των Πολιτιστικών Οργανώσεων, της Φοιτητικής και Μαθητικής Νεολαίας, των Σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, κορυφώθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου οι εκδηλώσεις εορτασμού για την 99η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Κομοτηνής.

Ιδιαίτερο τόνο έδωσαν οι διμοιρίες επίδειξης της XXI Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Κομοτηνής και XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Ξάνθης οι οποίες κέρδισαν τις εντυπώσεις και εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

«Αυτές τις μέρες είναι καλό όχι μόνο να πανηγυρίζουμε αλλά να σκεφτόμαστε και αν είμαστε άξιοι αυτών που μας οδήγησαν μέχρι εδώ. Με αυτή την αυτοκριτική να αποκτάμε και την επίγνωση που χρειάζεται πάντα ώστε να γινόμαστε καλύτεροι. Το καθήκον στην πατρίδα το κάνουμε στην καθημερινότητα μας κάνοντας ο καθένας όσο καλύτερα μπορεί αυτό το οποίο χρειάζεται. Χρόνια πολλά», δήλωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης.

«Ήρθαμε να συμμετάσχουμε στον εορτασμό των 99 χρόνων από την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Θράκης μας στον κορμό της μητέρας Ελλάδας. Με τέτοιο Στρατό και με τέτοια νεολαία αισιοδοξούμε ότι θα δούμε καλύτερες μέρες γιατί ο τόπος μας και η πατρίδα μας το αξίζει. Θα πρέπει να καταστούμε άξιοι της ελευθερίας. Ελευθερία δεν σημαίνει να κάνω ότι εγώ θέλω, η ελευθερία του καθενός σταματάει εκεί που δεν θίγεται η ελευθερία του άλλου. Χρόνια πολλά και ευλογημένα», σημείωσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθωρίου κ. Παντελεήμων.

«Είχαμε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση να δούμε και να διαπιστώσουμε το υψηλό φρόνημα των κατοίκων αυτής της ευλογημένης περιοχής. Γι αυτό αναχωρούμε με μία αίσθηση ικανοποιήσεως, ευχόμαστε στους αδερφούς μας Θρακιώτες τα έτη της ελευθερίας για την πατρίδα μας να είναι έτη πολλά, ευλογημένα, δημιουργικά και οι αδερφοί μας οι Θράκες να έχετε πάντα την σκέπη της Παναγίας και να πορεύεστε δημιουργικά και όμορφα. Χρόνια πολλά», τόνισε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.

«Ζούμε και γιορτάζουμε, γιορτάζουμε για να μπορέσουμε να ζήσουμε και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε μηνύματα από τη θυσία των πατέρων μας αλλά και από τον δυναμισμό όλων των ανθρώπων. Όταν όλοι γινόμαστε ένα σώμα και μια ψυχή τότε δεν υπάρχει τίποτα ακατόρθωτο. Σήμερα η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στη Θράκη και από εδώ στέλνουμε μηνύματα δυνατά. Χρόνια πολλά», ευχήθηκε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ