ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Η πόλη της Κομοτηνής γιορτάζει την 99η επέτειο της απελευθέρωσης της

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση των Πολιτιστικών Οργανώσεων, της Φοιτητικής και Μαθητικής Νεολαίας, των Σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας

fonirodopis.gr

Εκδηλώσεις εορτασμού πραγματοποιούνται από το πρωί της Δευτέρας 13 Μαΐου για τον εορτασμό της 99ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης της Κομοτηνής.

Το πρωί, στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Κομοτηνής, παρουσία του Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, του Δημάρχου κ. Γιώργου Πετρίδη, των Αντιδημάρχων, του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, του Διοικητή της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας έλαβε χώρα η παραλαβή της ιστορικής σημαίας της πόλης, η οποία δια μέσω πομπής κατέληξε στο Ηρώο όπου σημειώθηκε η έπαρση της.

Ακολούθως, παρουσία των πολιτικών, Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Εκπαιδευτικών Αρχών και μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εψάλη επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής και επακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Το απόγευμα της Δευτέρας, η πόλη της Κομοτηνής υποδέχθηκε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης εκ της Ιεράς Μονής Βαθυρρύακος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Με λιτανευτική πομπή δια των οδών Σοφούλη, Δημοκρίτου, Ορφέως και Δημοκρατίας,  η θαυματουργή εικόνα κατέληξε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου έλαβε χώρα η ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, Ξάνθης και Περιθωρίου κ. Παντελεήμονος, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου και του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Την Τρίτη 14 Μαΐου, θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών, οι δε φιλαρμονικές του Δήμου Κομοτηνής, και της ΧΧΙ ΤΘΤ θα περιέλθουν σε κεντρικές οδούς της πόλης της Κομοτηνής παιανίζοντας τον εωθινό και εμβατήρια.

Θα ακολουθήσει αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, στο οποίο θα συλλειτουργήσουν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες: Βεροίας κ.κ. Παντελεήμων, Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων, Σερρών κ.κ. Θεολόγος, Νέας Σμύρνης κ.κ. Συμεών και ο ποιμενάρχης μας  Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Στις 10:30 θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα  προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων ενώ μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γεώργιο Πετρίδη.

Στις 11:15, θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, το Δ/ντή της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜΘ, το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ. Στεφάνι επίσης θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, ενώσεις αποστράτων και  εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων  που εδρεύουν στον νομό.

Τιμές θα αποδώσει τιμητικό στρατιωτικό άγημα και η στρατιωτική μουσική με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

Στις 12:00 μμ θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση των Πολιτιστικών Οργανώσεων, της Φοιτητικής και Μαθητικής Νεολαίας, των Σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Χώρος παρέλασης ορίζεται η Λεωφόρος  Δημοκρατίας – οδός Ορφέως – οδός Βενιζέλου. Χώρος συγκέντρωσης των τμημάτων, ο χώρος πίσω από τη ΛΑΦΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ