ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

«Χρυσωρυχεία; Όχι ευχαριστώ…», λέει η Ελένη Λαφτσή

«Η διαφύλαξη του περιβάλλοντος, η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής προς όφελος των κατοίκων και των μελλοντικών γενιών, ΔΕΝ συμβαδίζει με οποιαδήποτε εξορυκτική δραστηριότητα»

FoniRodopis

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε την Κυριακή 12 Μαΐου στην Μαρώνεια, η Διανομαρχιακή Επιτροπή Κατά του Χρυσού, συμμετείχε η Ελένη Λαφτσή η οποία εκφράζει την αντίθεση της σε οποιαδήποτε εξορυκτική δραστηριότητα.

Η επικεφαλής της «ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής» αναφέρει:

«Συμμετείχα σε μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη παρουσίαση των επιπτώσεων μιας ενδεχόμενης εξορυκτικής δραστηριότητας  στην περιοχή, από τον Αν. καθηγητή του Α.Π.Θ., Δ. Σεργκελιδη, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η  Διανομαρχιακή Επιτροπή κατά του χρυσού στην Μαρώνεια.

Στο ερώτημα της εκδήλωσης «Χρυσωρυχεία: ανάπτυξη ή καταστροφή», η απάντηση έχει ήδη δοθεί. Η διαφύλαξη του περιβάλλοντος, η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής προς όφελος των κατοίκων και των μελλοντικών γενιών, ΔΕΝ συμβαδίζει με οποιαδήποτε εξορυκτική δραστηριότητα!

Στο δικό μας σχέδιο για την ανάπτυξη του δήμου και ευρύτερα της περιοχής, τέτοιες δραστηριότητες όχι μόνο δεν είναι συμβατές, αλλά το υπονομεύουν.

Θεώρησα χρέος μου να παρευρεθώ, γιατί πιστεύω ότι οι επιπτώσεις μιας καταστροφής, δεν γνωρίζουν γεωγραφικά όρια!».

ΗΡΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ