ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Φωταγωγήθηκε το κτίριο της Π.Ε. Ροδόπης στα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού

Το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής διαθέτει περίπου 70 ενεργά μέλη – εθελοντές οι οποίοι πλαισιώνουν και τους τρεις τομείς, της Νοσηλευτικής, της Κοινωνικής Πρόνοιας και του Σώματος Σαμαρειτών Ναυαγοσωστών και Διασωστών

fonirodopis.gr

Την 8η Μαΐου, η οποία καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου προς τιμήν του ιδρυτή του Ερρίκου Ντυνάν, γιόρτασε το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης φωταγωγήθηκε στα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού ενώ για την ημέρα μίλησε η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής κ. Κλάρα Τζελέπη.

«Η σημερινή ημέρα τιμάται ως Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, του μεγαλύτερου παγκοσμίως ανθρωπιστικού οργανισμού η δράση του οποίου εμφορείται και διαπνέεται από τις επτά θεμελιώδεις αρχές, δηλαδή αυτές της ανεξαρτησίας, της αμεροληψίας, του ανθρωπισμού, της ενότητας, του εθελοντισμού, της οικουμενικότητας και της παγκοσμιότητας.

Τη σημερινή ημερομηνία τιμάται ο εμπνευστής του Ερυθρού Σταυρού Ερρίκος Ντυνάν ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα το 1828 και ο οποίος ζώντας τη φρίκη του πολέμου στο Σολφερίνο της Ιταλίας κατά το έτος 1859 μεταξύ των δυνάμεων της Γαλλίας και της Σαρδηνίας και από την άλλη της Αυστρίας, εμπνεύστηκε και οραματίστηκε καθώς συνειδητοποίησε το πρώτον, την ανάγκη να προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες στο πολεμικό μέτωπο συσπειρώνοντας για το σκοπό αυτό με όσα μέσα διέθεταν τότε οι κάτοικοι της περιοχής και πριν ακριβώς να μεταφερθούν οι τραυματίες του πολέμου στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Σήμερα, ο Ερυθρός Σταυρός και η Ερυθρά Ημισέληνος αναπτύσσει τη δράση του σε 191 χώρες απασχολώντας εθελοντικά περίπου 13 εκ. φυσικά πρόσωπα, τους εθελοντές μας, οι οποίοι αγόγγυστα με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον συνάνθρωπο με σκοπό την ανακούφιση του όποτε και οπουδήποτε χρειαστεί, συχνά μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα και ειδικότερα το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής έχουμε τη χαρά, την τιμή και τη περηφάνια να πλαισιωνόμαστε από εθελοντές και των τριών τομέων, δηλαδή της νοσηλευτικής, της κοινωνικής πρόνοιας και του Σώματος Σαμαρειτών Ναυαγοσωστών και Διασωστών.

Από τη θέση αυτή θα ήθελα να τους ευχαριστήσω, να τους συγχαρώ και να τους επαινέσω διότι χωρίς την παρουσία και συνδρομή τους το έργο και η προσφορά μας θα ήταν ημιτελής. Παράλληλα, θα ήθελα να απευθύνω και μία πρόσκληση στην κοινωνία της Κομοτηνής και εν γένει της Ροδόπης να πλαισιώσουν τις νέες σειρές εκπαίδευσης διότι οι ανάγκες είναι πολυποίκιλες και το ανθρώπινο δυναμικό ποτέ δεν περισσεύει.

Επιπλέον θα ήθελα και εξαιτίας της σημερινής ημέρας να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι ανώνυμα και επώνυμα προσφέρουν το υστέρημα τους σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε ενισχύοντας τις δράσεις μας, εμπνεόμενοι από τις αρχές που διαπνέουν το Περιφερειακό μας Τμήμα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον κ. Αντιπεριφερειάρχη ο οποίος για άλλη μια φορά απέδειξε εγκρίνοντας χωρίς δεύτερη σκέψη το αίτημα μας για τη φωταγώγηση του κτιρίου της Π.Ε. Ροδόπης ότι παραμένει αρωγός των δράσεων μας διότι και ο ίδιος ενστερνίζεται τις αρχές και τα ιδεώδη του Ερυθρού Σταυρού.

Επιπλέον θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Ερρίκος Ντυνάν υπήρξε ο πρώτος που τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης γι αυτό ακριβώς και σήμερα τιμάμε αυτή τη σπουδαία προσωπικότητα και αν έχουν δημιουργηθεί αμφιβολίες για το πώς προέκυψε το έμβλημα και οι χρωματισμοί του Ερυθρού Σταυρού, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι είναι και αυτό τιμή στον Ερρίκο Ντυνάν ο οποίος ήταν Ελβετός στην καταγωγή και προφανώς μπορείτε να αντιληφθείτε ότι είναι αντεστραμμένη η σημαία της Ελβετίας», δήλωσε η κ. Τζελέπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ