ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ΠΡΑΤΤΩ του Κοτζιά αποσύρει τη στήριξη του στον Κατσιμίγα και… στηρίζει Γκαράνη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος του πρώην ΥΠΕΞ, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ «αρνήθηκε να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του Πομάκους και Αλεβίτες»

Τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων Περιφερειαρχών και Δημάρχων τα οποία θα στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές έδωσε στη δημοσιότητα η Πολιτική Γραμματεία του ΠΡΑΤΤΩ.

Στην ανακοίνωση της πολιτικής κίνησης του πρώην ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην υποψηφιότητα του Κώστα Κατσιμίγα για την Περιφέρεια ΑΜΘ, για τον οποίον όπως σημειώνεται το ΠΡΑΤΤΩ δεν θα τον στηρίξει επειδή ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» αρνήθηκε να «συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του Πομάκους και Αλεβίτες που είναι ανεξάρτητοι έναντι κάθε τρίτου».

Το ΠΡΑΤΤΩ ανακοίνωσε επιπλέον τη στήριξη του και στην υποψηφιότητα του Γιάννη Γκαράνη για τον Δήμο Κομοτηνής. Η κίνηση αυτή ωστόσο δεν προκαλεί έκπληξη αλλά αντιθέτως θεωρούνταν αναμενόμενη, δεδομένων και των σχέσεων που φαίνεται πως διατηρεί ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης με την πολιτική κίνηση του Νίκου Κοτζιά.

Ήδη, στις 17 Οκτωβρίου 2018 είχαμε γράψει για την απόφαση του Δήμου Κομοτηνής να εντάξει στις εκδηλώσεις των «Ελευθερίων Θράκης 2018» ενημερωτική εκδήλωση του ΠΡΑΤΤΩ η οποία χρηματοδοτήθηκε από τα δημοτικά ταμεία ενώ το Νοέμβριο του 2018 αρκετά μέλη της Δημοτικής Αρχής Κομοτηνής, με προεξάρχοντα τον Δήμαρχο, είχαν παραβρεθεί στην ομιλία του Νίκου Κοτζιά στο Πολιτιστικό Κύτταρο Κομοτηνής.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ:

«Α. Η ΠΓ του ΠΡΑΤΤΩ σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της, σε συνεργασία με τις τοπικές οργανώσεις, το ΠΣ και την ΚΕ του ΠΡΑΤΤΩ κατέληξε σε σειρά υποψηφιοτήτων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο κατάλογος αυτός θα δοθεί τμηματικά στη δημοσιότητα. Στον κατάλογο αυτό περιλαμβάνονται πρόσωπα καταξιωμένα με πολυετή δράση στους θεσμούς της ΤΑ αλλά και νέα πρόσωπα με μεγάλες δυνατότητες αυτοδιοικητικής προσφοράς

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάη του 2019 μπορούν να αποτελέσουν ορόσημο στην δημοκρατική και αυτοδιοικητική μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας καθότι διεξάγονται (α) στο τέλος πολυειδούς και πολύμορφης κοινωνικής, οικονομικής και θεσμικής κρίσης της χώρας, (β) στην αρχή της μεταπολιτευτικής πορείας και (γ) με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Το ΠΡΑΤΤΩ στην πανελλαδική ημερίδα που έκανε στην Αθήνα στις 1.12.18, με τη συμμετοχή εκατοντάδων δημάρχων, υποψήφιων δημάρχων, περιφερειαρχών, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων προσδιόρισε με σαφήνεια τις αρχές και τις αξίες, το πολιτικό περιεχόμενο και τα μέτωπα που πρέπει να χαρακτηρίζουν τις νέες Αυτοδιοικητικές Αρχές στην υπηρεσία των πολιτών τους, της πόλης και Περιφέρειας που εκπροσωπούν, της Πατρίδας μας.

Το ΠΡΑΤΤΩ έχει ανοίξει παραγωγικό διάλογο με κινήσεις, σχήματα και πρόσωπα του χώρου της ΤΑ σε όλη την Ελλάδα. Μαζί με αυτές προωθεί τις δημοκρατικές και εναλλακτικές επιλογές για τους πολίτες.

Β. Σήμερα δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα των Υποψήφιων Περιφερειαρχών που υποστηρίζει το ΠΡΑΤΤΩ και στα ψηφοδέλτια των οποίων συμμετέχουν στελέχη και μέλη του  ΠΡΑΤΤΩ:

 1. ΑΤΤΙΚΗΣ: Ρ. ΔΟΥΡΟΥ
 2. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Γ.ΔΕΔΕΣ
 3. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ: Θ.ΓΑΛΑΤΣΙΑΤΟΣ
 4. ΚΡΗΤΗΣ: Στ.ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ
 5. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Μ.ΓΛΥΝΟΣ
 6. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Χ.ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
 7. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Ν.ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑΣ
 8. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Δ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ

Η Κίνηση Ιδεών και Δράσης δεν στηρίζει υποψήφιο Περιφερειάρχη στις εξής περιοχές:

1.   Στη Δυτική Μακεδονία, διότι όλοι οι επικεφαλής των συνδυασμών τάχθηκαν ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών παρά τα μεγάλα κέρδη που αυτή φέρνει ειδικά στην περιοχή που θέλουν να διοικήσουν και στον πληθυσμό της.

2.   Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, διότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης που το ΠΡΑΤΤΩ είχε δημόσια δηλώσει το Δεκέμβριο του 2018 ότι έχει πρόθεση να στηρίξει αρνήθηκε να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του Έλληνες πολίτες μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, ιδιαίτερα Πομάκους και Αλεβήτες, που να είναι ανεξάρτητοι έναντι κάθε τρίτου.

Γ. Η Κίνηση Ιδεών και Δράσης στηρίζει στις μεγάλες πόλεις της πατρίδας μας τους εξής υποψήφιους Δημάρχους στα ψηφοδέλτια των οποίων ενεργά συμμετέχει:

 1. ΑΘΗΝΑΙΩΝ: Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ
 2. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κ.ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
 3. ΛΑΡΙΣΣΑΣ: ΑΠ.ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
 4. ΠΑΤΡΑΣ: Γρ.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
 5. ΠΕΙΡΑΙΑ: Ν.ΜΠΕΛΑΒΗΛΑΣ
 6. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Γ.ΣΙΣΑΜΑΚΗΣ
 7. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Θ.ΚΑΠΟΤΑΣ
 8. ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Γ.ΓΚΑΡΑΝΗΣ

Ευχόμαστε και παλεύουμε για τη νικηφόρα πορεία όλων των υποψηφίων που στηρίζουμε.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι δήμαρχοι που στηρίζει το ΠΡΑΤΤΩ πανελλαδικά».

ΕΛΛΑΔΑ

Μαζική αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και πλήθος αντιφασιστών συμμετείχαν στην αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Δημοσιεύθηκε

στις

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι στην επέτειο δολοφονίας του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα. Αντιφασιστικές συλλογικότητες, εργατικά σωματεία, μεταναστευτικές κοινότητες, φοιτητικοί σύλλογοι, και πολλοί και πολλές αντιφασίστριες πήραν μέρος στην πορεία που ξεκίνησε από το μνημείο του Παύλου και κατέληξε στο Μπλόκο της Κοκκινιάς.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ξεσήκωσε μαζική οργή απέναντι στη Χρυσή Αυγή το 2013, με διαδηλώσεις να ξεσπάνε καθημερινά για μία εβδομάδα σε όλη την Ελλάδα. Λίγο αργότερα η ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης οδηγήθηκε στη φυλακή, και στις 7 Οκτώβρη του 2020 το δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη τους.

Στην κεφαλή της πορείας υπήρχαν πανό με τα πρόσωπα του Σαχζάτ Λουκμάν (που δολοφονήθηκε τον Γενάρη του 2013 από Χρυσαυγίτες), του Τζορτζ Φλόιντ, του Νίκου Τεμπονέρα, του Αλέξη Γρηγορόπουλου, και της Ελένης Τοπαλούδη.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

YΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: 37 κρούσματα στη Ροδόπη

Συνολικά, 236 κρούσματα στην ΑΜΘ και 2.190 σε όλη τη χώρα – 37 νέοι θάνατοι και 348 διασωληνωμένοι

Δημοσιεύθηκε

στις

37 κρούσματα στη Ροδόπη και 236 συνολικά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου ο ΕΟΔΥ.

Σε όλη τη χώρα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.190 , εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 629.498 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 139 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.204 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 37, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.433 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 348 (64.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 320 (91.95%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 28 (8.05%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.086 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 193 (ημερήσια μεταβολή +3.76%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 202 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Τα κρούσματα στην ΑΜΘ:

Δράμα 51
Έβρος 43
Θάσος 3
Καβάλα 37
Ξάνθη 65
Ροδόπη 37

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

YΓΕΙΑ

Εγχειρίδιο του Ερυθρού Σταυρού για τη διαχείριση του πένθους με αφορμή τον Covid-19

Το εγχειρίδιο επιμελήθηκε ο Τζαν Μεμέτ Αλή από την Ξάνθη, Εθελοντής Διασώστης – Εκπαιδευτής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγχειρίδιο – Οδηγό για την κατανόηση και διαχείριση της ψυχολογίας του πένθους με αφορμή την πανδημία COVID-19, δημιούργησε ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το εγχειρίδιο επιμελήθηκε ο Τζαν Μεμέτ Αλή από την Ξάνθη, τελειόφοιτος Ψυχολόγος του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και Εθελοντής Διασώστης – Εκπαιδευτής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Αφορμή της δημιουργίας του είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση τόσο των πολιτών όσο και των ειδικών, με απώτερο σκοπό, οι άνθρωποι να μην καθηλώνονται στο πένθος και κατ’ επέκταση στη θλίψη, με αφορμή την πανδημία Covid-19.

Διαβάστε ΕΔΩ το εγχειρίδιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

YΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: 31 κρούσματα στη Ροδόπη

Συνολικά, 252 κρούσματα στην ΑΜΘ και 2.255 σε όλη τη χώρα – 39 νέοι θάνατοι και 352 διασωληνωμένοι

Δημοσιεύθηκε

στις

31 νέα κρούσματα στη Ροδόπη και 252 συνολικά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου ο ΕΟΔΥ.

Σε όλη τη χώρα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.255 , εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 627.314 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 128 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.984 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 39, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.394 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 352 (64.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 322 (91.48%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 30 (8.52%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.080 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 186 (ημερήσια μεταβολή -9.71%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 208 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Τα κρούσματα στην ΑΜΘ:

Δράμα 63
Έβρος 43
Καβάλα 56
Ξάνθη 59
Ροδόπη 31

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ17 ώρες πριν

Τσίπρας: «Νέα αρχή στη χώρα με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή»

ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες πριν

Μαζική αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

TΟΥΡΚΙΑ1 ημέρα πριν

Τουρκία: «Η Ελλάδα έφτιαξε τον φράχτη στον Έβρο για τα τουρκικά τανκς και όχι για τους πρόσφυγες»

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Νέο επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και Τούρκου ψαρά στους Φούρνους Ικαρίας

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Επίθεση με βιτριόλι: «Προσπάθησε να με σκοτώσει, απέδειξε πόσο δειλή είναι»

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Κατερίνη – Γονείς: «Σατανικά τα τεστ και οι μάσκες, δεν άφησαν την κόρη μας να μπει στο σχολείο»

ΕΒΡΟΣ5 ημέρες πριν

Διακινητές επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα πάνω από 60 μετανάστες

TΟΥΡΚΙΑ5 ημέρες πριν

Προκλητικό ντελίριο Ερντογάν: «Πριν 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ6 ημέρες πριν

Οντέρ Μουμίν: «Να καταστήσουμε τον Δήμο Ιάσμου ως τόπο ειρήνης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Δημήτρης Χαρίτου: «Είναι ανάγκη τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x