ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ΠΡΑΤΤΩ του Κοτζιά αποσύρει τη στήριξη του στον Κατσιμίγα και… στηρίζει Γκαράνη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος του πρώην ΥΠΕΞ, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ «αρνήθηκε να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του Πομάκους και Αλεβίτες»

fonirodopis.gr

Τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων Περιφερειαρχών και Δημάρχων τα οποία θα στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές έδωσε στη δημοσιότητα η Πολιτική Γραμματεία του ΠΡΑΤΤΩ.

Στην ανακοίνωση της πολιτικής κίνησης του πρώην ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην υποψηφιότητα του Κώστα Κατσιμίγα για την Περιφέρεια ΑΜΘ, για τον οποίον όπως σημειώνεται το ΠΡΑΤΤΩ δεν θα τον στηρίξει επειδή ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» αρνήθηκε να «συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του Πομάκους και Αλεβίτες που είναι ανεξάρτητοι έναντι κάθε τρίτου».

Το ΠΡΑΤΤΩ ανακοίνωσε επιπλέον τη στήριξη του και στην υποψηφιότητα του Γιάννη Γκαράνη για τον Δήμο Κομοτηνής. Η κίνηση αυτή ωστόσο δεν προκαλεί έκπληξη αλλά αντιθέτως θεωρούνταν αναμενόμενη, δεδομένων και των σχέσεων που φαίνεται πως διατηρεί ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης με την πολιτική κίνηση του Νίκου Κοτζιά.

Ήδη, στις 17 Οκτωβρίου 2018 είχαμε γράψει για την απόφαση του Δήμου Κομοτηνής να εντάξει στις εκδηλώσεις των «Ελευθερίων Θράκης 2018» ενημερωτική εκδήλωση του ΠΡΑΤΤΩ η οποία χρηματοδοτήθηκε από τα δημοτικά ταμεία ενώ το Νοέμβριο του 2018 αρκετά μέλη της Δημοτικής Αρχής Κομοτηνής, με προεξάρχοντα τον Δήμαρχο, είχαν παραβρεθεί στην ομιλία του Νίκου Κοτζιά στο Πολιτιστικό Κύτταρο Κομοτηνής.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ:

«Α. Η ΠΓ του ΠΡΑΤΤΩ σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της, σε συνεργασία με τις τοπικές οργανώσεις, το ΠΣ και την ΚΕ του ΠΡΑΤΤΩ κατέληξε σε σειρά υποψηφιοτήτων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο κατάλογος αυτός θα δοθεί τμηματικά στη δημοσιότητα. Στον κατάλογο αυτό περιλαμβάνονται πρόσωπα καταξιωμένα με πολυετή δράση στους θεσμούς της ΤΑ αλλά και νέα πρόσωπα με μεγάλες δυνατότητες αυτοδιοικητικής προσφοράς

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάη του 2019 μπορούν να αποτελέσουν ορόσημο στην δημοκρατική και αυτοδιοικητική μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας καθότι διεξάγονται (α) στο τέλος πολυειδούς και πολύμορφης κοινωνικής, οικονομικής και θεσμικής κρίσης της χώρας, (β) στην αρχή της μεταπολιτευτικής πορείας και (γ) με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Το ΠΡΑΤΤΩ στην πανελλαδική ημερίδα που έκανε στην Αθήνα στις 1.12.18, με τη συμμετοχή εκατοντάδων δημάρχων, υποψήφιων δημάρχων, περιφερειαρχών, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων προσδιόρισε με σαφήνεια τις αρχές και τις αξίες, το πολιτικό περιεχόμενο και τα μέτωπα που πρέπει να χαρακτηρίζουν τις νέες Αυτοδιοικητικές Αρχές στην υπηρεσία των πολιτών τους, της πόλης και Περιφέρειας που εκπροσωπούν, της Πατρίδας μας.

Το ΠΡΑΤΤΩ έχει ανοίξει παραγωγικό διάλογο με κινήσεις, σχήματα και πρόσωπα του χώρου της ΤΑ σε όλη την Ελλάδα. Μαζί με αυτές προωθεί τις δημοκρατικές και εναλλακτικές επιλογές για τους πολίτες.

Β. Σήμερα δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα των Υποψήφιων Περιφερειαρχών που υποστηρίζει το ΠΡΑΤΤΩ και στα ψηφοδέλτια των οποίων συμμετέχουν στελέχη και μέλη του  ΠΡΑΤΤΩ:

 1. ΑΤΤΙΚΗΣ: Ρ. ΔΟΥΡΟΥ
 2. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Γ.ΔΕΔΕΣ
 3. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ: Θ.ΓΑΛΑΤΣΙΑΤΟΣ
 4. ΚΡΗΤΗΣ: Στ.ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ
 5. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Μ.ΓΛΥΝΟΣ
 6. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Χ.ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
 7. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Ν.ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑΣ
 8. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Δ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ

Η Κίνηση Ιδεών και Δράσης δεν στηρίζει υποψήφιο Περιφερειάρχη στις εξής περιοχές:

1.   Στη Δυτική Μακεδονία, διότι όλοι οι επικεφαλής των συνδυασμών τάχθηκαν ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών παρά τα μεγάλα κέρδη που αυτή φέρνει ειδικά στην περιοχή που θέλουν να διοικήσουν και στον πληθυσμό της.

2.   Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, διότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης που το ΠΡΑΤΤΩ είχε δημόσια δηλώσει το Δεκέμβριο του 2018 ότι έχει πρόθεση να στηρίξει αρνήθηκε να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του Έλληνες πολίτες μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, ιδιαίτερα Πομάκους και Αλεβήτες, που να είναι ανεξάρτητοι έναντι κάθε τρίτου.

Γ. Η Κίνηση Ιδεών και Δράσης στηρίζει στις μεγάλες πόλεις της πατρίδας μας τους εξής υποψήφιους Δημάρχους στα ψηφοδέλτια των οποίων ενεργά συμμετέχει:

 1. ΑΘΗΝΑΙΩΝ: Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ
 2. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κ.ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
 3. ΛΑΡΙΣΣΑΣ: ΑΠ.ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
 4. ΠΑΤΡΑΣ: Γρ.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
 5. ΠΕΙΡΑΙΑ: Ν.ΜΠΕΛΑΒΗΛΑΣ
 6. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Γ.ΣΙΣΑΜΑΚΗΣ
 7. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Θ.ΚΑΠΟΤΑΣ
 8. ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Γ.ΓΚΑΡΑΝΗΣ

Ευχόμαστε και παλεύουμε για τη νικηφόρα πορεία όλων των υποψηφίων που στηρίζουμε.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι δήμαρχοι που στηρίζει το ΠΡΑΤΤΩ πανελλαδικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ