ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγελίες για εκβιασμούς και απειλές εις βάρος υποψήφιων συμβούλων στον Δήμο Κομοτηνής!

Καταγγέλθηκαν περιπτώσεις κατά τις οποίες δημότες φαίνεται πως «πιέστηκαν» προκειμένου να θέσουν υποψηφιότητα με συγκεκριμένο συνδυασμό – Σχετική αναφορά στο δυσάρεστο φαινόμενο από την παράταξη του «Σπάρτακου»

fonirodopis.gr

Ευχαριστήρια δημόσια δήλωση στους 57 υποψήφιους συμβούλους του «Σπάρτακου» έκανε ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας Καραΐσκος με αφορμή την κατάθεση του συνδυασμού την Κυριακή 5 Μαΐου στο Πρωτοδικείο Ροδόπης.

Το αξιοσημείωτο ωστόσο σημείο στη δήλωση είναι η αναφορά του κ. Καραΐσκου σε εκβιασμούς και απειλές που φαίνεται πως υπήρξαν εις βάρος υποψήφιων συμβούλων στον Δήμο Κομοτηνής.

Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη συγκεκριμένη αναφορά καθώς δεχθήκαμε και εμείς παρόμοια καταγγελία και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις κατά τις οποίες δημότες φαίνεται πως «πιέστηκαν» με διάφορους τρόπους και μέσα προκειμένου να θέσουν υποψηφιότητα με συγκεκριμένο συνδυασμό.

Δείτε την ανακοίνωση του Κώστα Καραΐσκου:

«ΣΠΑΡΤΑΚΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ κατά ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ

Καταθέσαμε εχθές (5/5) στο Πρωτοδικείο τον συνδυασμό του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019. Ως επικεφαλής θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς και έναν έναν τους 57 ανθρώπους που συντάχθηκαν σε έναν αγώνα άνισο αλλά έντιμο κι ελπιδοφόρο, έναν αγώνα άσχετο με αυτόν που διαφημίζουν οι υποψήφιοι των άλλων παρατάξεων. Και η χαώδης μας διαφορά από τους αντιπάλους δεν είναι μόνο στα μέσα που χρησιμοποιούνται για την εκλογική επιτυχία αλλά και στον τελικό σκοπό αυτής.

Δεν είναι λοιπόν μόνον ότι εμείς δεν εκβιάσαμε ούτε κι απειλήσαμε κανέναν, ότι δεν τάξαμε τίποτε κι ούτε απαιτήσαμε την εξαργύρωση κάποιας εκδούλευσης. Είναι, κυρίως, ότι όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας ήρθαν στον ΣΠΑΡΤΑΚΟ πεπεισμένοι ότι κάνουμε αγώνα για το συλλογικό ΕΜΕΙΣ κι όχι για το μίζερο ΕΓΩ, αναλαμβάνοντας το κόστος που τους αναλογεί. Δεν προσδοκούν κανένα αντάλλαγμα, δεν περιμένουν καμμιάν αντιμισθία, δεν κοιτάνε το λεγόμενο – με την ύποπτη έννοια – ‘’μέλλον των παιδιών τους’’. Αντιθέτως, γνωρίζουν πως ούτε αυτιά θα χαϊδέψουμε, ούτε ρουσφέτια θα διεκπεραιώσουμε, ούτε πισινούς θα βολέψουμε, ούτε θα κρύψουμε τα προβλήματα. Θα παλέψουμε για την εθνική, πολιτική και κοινωνική αξιοπρέπεια των ανθρώπων σε μια πόλη σήμερα βουβή, απρόσωπη και μισοεγκαταλειμμένη, αντιμετωπίζοντας την κομματοκρατία ως μια βαρειά κακοδαιμονία.

Ευχαριστώ λοιπόν θερμά τις 27 γυναίκες και τους 30 άνδρες του σπαρτακικού μας ψηφοδελτίου (ορισμένοι συγκεντρωθήκαμε για μια φωτογραφία μπροστά στο βυζαντινό φρούριο, το οποίο από χρόνια προτείνουμε ως τοπόσημο της πόλης) και προχωράμε όλοι μαζί. Η μαρτυρία ότι στην Κομοτηνή υπάρχει ισχυρή μερίδα των πολιτών που προκρίνουν την εντιμότητα αντί της διαπλοκής, την προσωπικότητα αντί του κομματοσωλήνα και την τόλμη αντί της αφωνίας, είναι ήδη ένα μέγα κέρδος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ