ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Νίκος Ανδρουλάκης: «Διαβατήριο εξουσίας η Συμφωνία των Πρεσπών»

Υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό, το Κίνημα Αλλαγής να συγκεντρώσει διψήφιο ποσοστό καθώς αυτό θα σημάνει τη δυναμική επιστροφή της Δημοκρατικής Παράταξης στο πολιτικό προσκήνιο – «Αγκάθι η παράδοση της μακεδονικής ιθαγένειας και γλώσσας με την υπογραφή της Συμφωνίας»

fonirodopis.gr

Περιοδεία σε Ροδόπη και Έβρο πραγματοποίησε το διήμερο 3-4 Μαΐου ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Από την Κομοτηνή όπου πραγματοποίησε ομιλία την Παρασκευή 3 Μαΐου σε στελέχη της παράταξης ο κ. Ανδρουλάκης εξαπέλυσε δριμεία κριτική στο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα να ενώσει τον χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς.

«Λέει ο Τσίπρας ότι εμείς είμαστε οι προοδευτικοί, συγκρουόμαστε με την ακροδεξιά, τον αντιευρωπαϊσμό και το νεοφιλελευθερισμό και κάνει ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο βάζει την Κουντουρά η οποία είναι μια ακροδεξιά από το κόμμα του Καμμένου και βάζει επίσης τον Πέτρο Κόκκαλη. Αυτό δείχνει ότι δεν είναι ένα κόμμα συγκεκριμένου ιδεολογικού προσανατολισμού. Μια συσπείρωση εξουσίας είναι και επειδή πιστεύω ότι μας χωρίζουν βασικές αξιακές διαφορές, ο ελληνικός λαός θα τιμήσει την πραγματική κεντροαριστερά και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και απέναντι στη ΝΔ», σημείωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

«Διαβατήριο εξουσίας η Συμφωνία των Πρεσπών»

«Διαβατήριο εξουσίας» χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του το Σάββατο (4/5) στην Αλεξανδρούπολη, αναφερόμενος στην υπουργοποίηση του κ. Θεοχαρόπουλου.

«Αποτελεί Αγκάθι η παράδοση της μακεδονικής ιθαγένειας και γλώσσας με την υπογραφή της Συμφωνίας» δήλωσε, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι καταρρέει η αφήγηση της Κυβέρνησης, καθώς η χώρα μας αποκλείεται από τον σχεδιασμό των ενταξιακών διαδικασιών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, όπως έγινε πρόσφατα στη Σύνοδο του Βερολίνου. Εκεί, η κα. Μέρκελ και ο κ. Μακρόν κάλεσαν τη Σλοβενία και την Κροατία που είναι ήδη μέλη, δεν εκλήθη όμως η Ελλάδα, ενώ ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι η Συμφωνία θα αναβαθμίσει το ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή.

Αναφερόμενος στις κρίσιμες Ευρωεκλογές της 26ης Μάιου, υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό, το Κίνημα Αλλαγής να συγκεντρώσει διψήφιο ποσοστό καθώς αυτό θα σημάνει τη δυναμική επιστροφή της Δημοκρατικής Παράταξης στο πολιτικό προσκήνιο.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ακόμα, ότι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ψήφος στην ευρωπαϊκή αριστερά και στους συμμάχους της, που υπονομεύουν συστηματικά θεμελιώδεις αξίες της Ένωσης, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Βενεζουέλας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στήριξη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, σημαίνει στήριξη στο πρόσωπο του κ. Βέμπερ, ο οποίος είναι οπαδός της θεσμικής στασιμότητας που οδηγεί την Ευρώπη σε μια βραχυπρόθεσμη παρακμή.

Τέλος, επισήμανε πως μόνο το Κίνημα Αλλαγής έχει προοδευτικό πρόγραμμα για την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, ώστε να επανέλθει η σύγκλιση μετά την εποχή της απόκλισης που βιώσαμε με την οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ