ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Η εργατική Πρωτομαγιά ανέδειξε την απαξίωση και παρακμή του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής

Εργαζόμενοι, Πρωτοβάθμια Σωματεία και ΑΔΕΔΥ γύρισαν για ακόμη μια χρονιά επιδεικτικά την πλάτη στο Εργατικό Κέντρο αποδοκιμάζοντας τις αντεργατικές πρακτικές του – Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ο Παντελής Μαγαλιός επέρριψε όλες τις ευθύνες στην κυβέρνηση και στην τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ

fonirodopis.gr

Την πλήρη απαξίωση και παρακμή στην οποία έχει περιέλθει με ευθύνη της διοίκησης του το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής ανέδειξε ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς στην Κομοτηνή.

Εργαζόμενοι, Πρωτοβάθμια Σωματεία και ΑΔΕΔΥ γύρισαν για ακόμη μια χρονιά επιδεικτικά την πλάτη στο Εργατικό Κέντρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αντεργατικές πρακτικές της διοίκησης του και ειδικότερα, για την απόλυση της εργαζομένης του που κρίθηκε παράνομη από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου δεν παρέστη ούτε ένας εργαζόμενος ενώ τα λιγοστά μέλη της διοίκησης του –πέντε τον αριθμό- χωρίς να πραγματοποιήσουν πορεία περιορίστηκαν απλά σε μια συμβολική κατάθεση στεφανιού στο Ηρώο Εθνικής Αντίστασης.

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής Παντελής Μαγαλιός επέρριψε όλες τις ευθύνες για την απαξίωση του φορέα που διοικεί επί χρόνια στην κυβέρνηση και στην τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι επέλεξε την ημέρα της Πρωτομαγιάς προκειμένου να μιλήσει για την εργαζόμενη που ο ίδιος και η διοίκηση του απέλυσαν.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής δήλωσε: «Η σημερινή μέρα είναι μια κρίσιμη μέρα για το συνδικαλιστικό κίνημα. Δυστυχώς δεν υπάρχει διοίκηση στη ΓΣΕΕ, είναι διορισμένη και δεν έχει το δικαίωμα να προκηρύξει απεργία. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα το πληρώσουμε όλη η κοινωνία διότι η δημοκρατία δεν λειτουργεί σωστά και δεν άφησαν ορισμένοι να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Δυστυχώς η κυβέρνηση είχε ταύτιση με τα συμφέροντα αυτών που δεν ήθελαν το Συνέδριο, έτσι φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής πληρώνει αυτή την κατάσταση διότι εδώ και 3 χρόνια με την απόλυση της υπαλλήλου μας δυστυχώς ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ διάλεξαν ότι δεν ελέγχουμε να το διαλύουμε. Εμείς παρ’ όλο που προσπαθήσαμε να μην πάμε σε αυτή την απόλυση της συναδέλφου διότι δεν μας ήταν εύκολο να απολύσουμε έναν εργαζόμενο σαν Εργατικό Κέντρο, δυστυχώς όμως το πράγμα έφτασε στο σημείο ότι απολύθηκε και δικαιωθήκαμε στα δικαστήρια. Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ δεν έπρεπε να φτάσει σε αυτό το σημείο να την περιφέρει σε όλα τα κανάλια και να την ξεφτιλίζει κατά αυτόν τον τρόπο. Σκεφτείτε, ποιος εργοδότης τώρα θα πάρει αυτή την εργαζόμενη στη δουλειά του; Εμείς δεν βγήκαμε στα ΜΜΕ να καταγγείλουμε ούτε να ειπωθεί κάτι εναντίον της γιατί πιστεύαμε ότι δεν πρέπει να την εκθέσουμε. Δυστυχώς, αυτοί οι ανεγκέφαλοι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησαν αυτή την κατάσταση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ