ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Με τρεις συγκεντρώσεις και σε υποτονικό κλίμα ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς στην Κομοτηνή

Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου δεν βρέθηκε ούτε ένας εργαζόμενος – Με μικρή συμμετοχή οι συγκεντρώσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΔΕΔΥ Ροδόπης ενώ η μοναδική πορεία στην πόλη έγινε από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής

fonirodopis.gr

Σε υποτονικό κλίμα και με τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς στην Κομοτηνή, δείγμα της διάσπασης του εργατικού κινήματος και της απαξίωσης συνάμα των «εργατοπατέρων» και των συνδικαλιστών της περιοχής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής δεν παρέστη ούτε ένας εργαζόμενος με τα ελάχιστα μέλη της διοίκησης του να μεταβαίνουν απλά στο Ηρώο Εθνικής Αντίστασης προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι.

Ελάχιστη η συμμετοχή των εργαζομένων και στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης ενώ η μοναδική πορεία στην πόλη πραγματοποιήθηκε από μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και του ΚΚΕ.

«Είναι μέρα για να αποτίσουμε τιμή στους ηρωικούς αγωνιστές της εργατικής τάξης. Πάντα είναι επίκαιρα τα μηνύματα της Πρωτομαγιάς για μια ζωή πιο δίκαιη, για τα απαράγραπτα δικαιώματα των εργαζομένων. Τα προβλήματα πρέπει να είναι στο επίκεντρο των αγώνων για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τη ζωή και να προφυλάξουμε τον πλανήτη από μεγαλύτερες άσχημες εξελίξεις», σημείωσε στο μήνυμα του ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

«Τιμούμε τη μνήμη των πεσόντων στους αγώνες των εργατών σε όλο τον κόσμο. Είμαστε στο πλάι των εργαζομένων και ως κυβέρνηση και ως κόμμα έτσι ώστε η εργατική τάξη να ζει μια ζωή που της αξίζει», πρόσθεσε ο βουλευτής Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ.

Την ανάγκη το εργατικό κίνημα να οργανωθεί και να ανατρέψει τις αντιεργατικές πολιτικές επεσήμανε ο Γ.Γ. της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης Γιώργος Τριανταφύλλοπουλος, δηλώνοντας πως «Έχουμε φτάσει 130 χρόνια μετά την εργατική Πρωτομαγιά του Σικάγο να οπισθοχωρούμε σε εκείνες τις μεσαιωνικές εποχές όπου οι άνθρωποι είχαν μόνο το κεφάλι τους κάτω στη δουλειά ή δεν είχαν δουλειά ή δεν μπορούσαν να επιβιώσουν. Το καπιταλιστικό σύστημα και οι κεφαλαιοκράτες κάνουν την επίθεση τους αναιρώντας όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων και εξαφανίζοντας τη μεσαία τάξη. Ακόμα και αυτοί σήμερα που γιορτάζουν την Πρωτομαγιά σε διάφορους χώρους, να γνωρίζουν ότι ούτε αυτές τις ώρες της ξεκούρασης και της αναψυχής δεν θα είχαν αν δεν υπήρχαν οι αγώνες των εργατών. Σήμερα, η εργατική Πρωτομαγιά είναι πιο επίκαιρη από ποτέ και ενόψει εκλογών, επειδή είμαστε σε ένα λήθαργο, να γνωρίζουν όλοι ότι η Πρωτομαγιά του χρόνου θα είναι σκληρή για όλους μας. Πρέπει να επαγρυπνούμε, να οργανωθούμε και να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές».

Τέλος, ο Δημήτρης Χαρίτου στάθηκε στη διάσπαση του εργατικού κινήματος καταθέτοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία του για το μέλλον των εργαζομένων. «Σήμερα είναι ημέρα μνήμης για ότι πέτυχαν οι εργαζόμενοι. Είναι ημέρα ενότητας που τόσο ανάγκη έχει ένα διασπασμένο εργατικό κίνημα και βέβαια, ημέρα αγώνα για να διευρύνουν οι εργαζόμενοι τα εργασιακά τους δικαιώματα και να διεκδικούν την ενίσχυση του εισοδήματος τους και των κοινωνικών παροχών. Κυρίως, είναι ημέρα για να υπενθυμίζουν σε κάθε κυβέρνηση ότι πρέπει να είναι δίπλα τους και να συμβάλλει έτσι ώστε να υπάρχει μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο, με ευημερία και πρόοδο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι εργαζόμενοι θα βρουν τον δρόμο τους και θα διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο», δήλωσε το μέλος Π.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ