ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα επικοινωνιακά λάθη που εκθέτουν την «Κοινωνία Πολιτών» και φανερώνουν αδυναμία και ανασφάλεια

Προσπαθούν να αντιδράσουν στην κριτική υποπίπτοντας όμως στο ένα λάθος μετά το άλλο – Η παρέμβαση Πετρίδη που έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα, αναγκάζοντας τον σε «άτακτη υποχώρηση», και η αγωνία να δείξουν ότι παραμένουν μια ισχυρή και πολιτικά επαρκής ομάδα που τυγχάνει καθολικής αποδοχής

fonirodopis.gr

«Αν η Κοινωνία Πολιτών επικρατήσει στις εκλογές η νίκη θα πιστωθεί στον Πετρίδη, αν όμως χάσει η ήττα θα χρεωθεί στον Γκαράνη», είναι η ερμηνεία που δίνουν το τελευταίο διάστημα έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη σχολιάζοντας τον προεκλογικό αγώνα στον Δήμο Κομοτηνής.

Η παραπάνω φράση επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από τη στάση του ίδιου του Γιώργου Πετρίδη όταν, με αφορμή το δελτίο Τύπου του Αντώνη Γραβάνη για το πρόγραμμα «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου», ο Δήμαρχος επιχείρησε να βγει μπροστά και να αντικρούσει την -αναπάντητη μέχρι τότε- κριτική προσπαθώντας ταυτόχρονα να καλύψει το επικοινωνιακό έλλειμμα της διοίκησης του.

Από τη μια έδειξε μεν ότι παραμένει ακόμα και σήμερα ο ηγέτης της παράταξης αλλά από την άλλη δε, όταν είδε ότι οδηγείται σε πολιτικό κάζο λόγω των ψεύτικων εξαγγελιών της «Κοινωνίας Πολιτών» αναγκάστηκε σε «άτακτη υποχώρηση» λέγοντας απλά ότι το δελτίο Τύπου, της δικής του στην ουσία παράταξης, «δεν τον αφορά».

Φυσικά αυτό δεν ήταν το πρώτο επικοινωνιακό λάθος. Προηγήθηκαν αρκετά όπως, η υπερδραστηριότητα με έργα «βιτρίνας» της τελευταίας στιγμής τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως προεκλογικά, η παλαιοκομματικού τύπου και άστοχη πολιτικά επίσκεψη σε χώρο τζαμιού, οι φωτογραφίες παλαιών υποψήφιων συμβούλων στο εκλογικό κέντρο που προκάλεσαν αντιδράσεις αλλά και το γεγονός ότι τρέχουν στην κυριολεξία να συμμαζέψουν τα «ασυμμάζευτα» που αναδεικνύουν, ακόμα και μέσα από το Facebook, οι πολιτικοί τους αντίπαλοι.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε τις καταγγελίες για απολύσεις από τη ΔΕΥΑΚ εργαζομένων επειδή κατεβαίνουν υποψήφιοι με άλλους συνδυασμούς αλλά και την κριτική για την απελπιστική κατάσταση στο Δημοτικό Κυνοκομείο η οποία γνωρίζουμε ότι ενοχλεί αφάνταστα την ανήμπορη να αντιδράσει, έστω και για τα προσχήματα, Δημοτική Αρχή.

Όλα τα παραπάνω εκτός από αδυναμία φανερώνουν επιπλέον και μια ανασφάλεια που διακατέχει ίσως τα στελέχη της «Κοινωνίας Πολιτών» για το αποτέλεσμα της κάλπης, την ώρα μάλιστα που μπαίνοντας στην τελική ευθεία των εκλογών οι πολιτικοί της αντίπαλοι θα επιχειρήσουν να πολώσουν το κλίμα ακόμα περισσότερο εξαπολύοντας ανελέητη και σφοδρότερη κριτική.

Ο Γιάννης Γκαράνης εφόσον επιθυμεί να αντιστρέψει το αρνητικό για την παράταξη του κλίμα και να αποτρέψει μια διαγραφόμενη εκλογική ήττα θα πρέπει να προβεί σε δραστικές αλλαγές όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται μέχρι σήμερα ως επικεφαλής συνδυασμού.

Να «απαγκιστρωθεί» από τον Γιώργο Πετρίδη κρατώντας σαφείς αποστάσεις, να «απογαλακτιστεί» καταθέτοντας το προσωπικό του πολιτικό στίγμα, να σταματήσει τις όποιες πιθανές παρεμβάσεις στην επιλογή υποψηφίων και το κυριότερο, να δείξει τόσο στους πολιτικούς του αντιπάλους όσο και στους δημότες ότι η όλη κριτική που γίνεται δεν πρέπει να αφορά αυτόν αλλά τον πραγματικό υπεύθυνο, που δεν είναι άλλος από τον σημερινό Δήμαρχο.

Λευτέρης Γλερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ