ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Την έγκριση μίας θέσης Ιατρού Ακτινοδιαγνώστη στο «Σισμανόγλειο», ζητά ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ροδόπης

Μόνο μία γιατρός εκτελεί και κάνει διάγνωση μαστογραφιών με αποτέλεσμα ο χρόνος αναμονής να είναι μεγάλος για τις γυναίκες που προσέρχονται για προληπτικό έλεγχο και εξετάσεις

fonirodopis.gr

Την επείγουσα και κατ’ εξαίρεση έγκριση μίας μόνιμης θέσης Ιατρού Ακτινοδιαγνώστη για το Νοσοκομείο Κομοτηνής, ζητά ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» μέσω κοινού αιτήματος με τη Διοίκηση του «Σισμανόγλειου».

Το αίτημα έχει αποδέκτες τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, τον Γ.Γ. κ. Γιώργο Γιαννόπουλο και τον Διοικητή 4ης ΥΠΕ κ. Ευστράτιο Πλωμαρίτη και σε αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως σήμερα μόνο μία γιατρός εκτελεί και κάνει διάγνωση μαστογραφιών με αποτέλεσμα ο χρόνος αναμονής να είναι μεγάλος για τις γυναίκες που προσέρχονται για προληπτικό έλεγχο και εξετάσεις.

Στο αίτημα, το οποίο υπογράφουν η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ροδόπης κ. Ροδούλα Κοκκινάκη και ο Διοικητής του «Σισμανόγλειου» κ. Γιώργος Φιλιππίδης, αναφέρεται:

«Το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», το τελευταίο διάστημα, έχει προμηθευτεί σημαντικό ακτινολογικό εξοπλισμό μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 του ΠΕΠ της Περιφέρειας ΑΜΘ, μεταξύ του οποίου συγκαταλέγεται ένα πλήρες Ακτινογραφικό Συγκρότημα Ψηφιακό DR (με ανάρτηση οροφής) και ένας ψηφιακός μαστογράφος τελευταίας τεχνολογίας. Επιπρόσθετα, στο Νοσοκομείο Κομοτηνής λειτουργεί και σχετικά καινούριος Αξονικός Τομογράφος.

Ωστόσο, παρ’ όλη τη σημαντική προσπάθεια που έχει καταβληθεί από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κομοτηνής για την προμήθεια σύγχρονου και αξιόπιστου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, παραμένει δυσεπίλυτο το πρόβλημα της έλλειψης ειδικών ιατρών Ακτινοδιαγνωστικής. Αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής υπηρετούν μόνο τρεις ειδικοί Ακτινοδιαγνώστες, από τους οποίους η μία μόνο εκτελεί και κάνει διάγνωση μαστογραφιών, με αποτέλεσμα ο χρόνος αναμονής να είναι μεγάλος, με ότι δυσμενή συνέπεια μπορεί να έχει αυτό στις γυναίκες που προσέρχονται για προληπτικό έλεγχο ή και σε αυτές που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία και θα πρέπει να ελέγχονται τακτικά. Η ίδια λίστα αναμονής επικρατεί και στις άλλες εξετάσεις που πρέπει να υποβάλλονται οι καρκινοπαθείς του Νομού Ροδόπης στον αξονικό τομογράφο.

Ως εκ τούτου σας παρακαλούμε θερμά ως Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής», σε πλήρη ταύτιση και συνεργασία με τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», την επείγουσα και κατ’ εξαίρεση έγκριση μίας μόνιμης θέσης ιατρού ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής για το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Το Νοσοκομείο αυτή τη στιγμή έχει στον Οργανισμό του κενή οργανική θέση Ακτινοδιαγνωστικής, η οποία μπορεί άμεσα να προκηρυχθεί.

Σας παρακαλούμε θερμά να ενσκήψετε με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον στο από κοινού με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κομοτηνής αίτημα μας, διότι όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για ένα μείζονος σημασίας πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως καρκινοπαθείς μιας ακριτικής περιοχής, αλλά και ως γυναίκες που επιθυμούμε να κάνουμε στην ώρα τους τις προληπτικές μας εξετάσεις. Άλλωστε, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η ουσία της πρόληψης έγκειται στην έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων θερμά για τη στήριξη στο δίκαιο αίτημα μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ