ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γραβάνης σε Πετρίδη: «Το γεγονός είναι ένα, η πρόταση του Δήμου Κομοτηνής απορρίφθηκε»

«Δεν υπήρξε ούτε απόκρυψη ούτε αλλοίωση της αλήθειας» είπε ο επικεφαλής της «Σύμπραξης Προοπτικής» για το Πρόγραμμα «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» – Εκτεθειμένη η Κοινωνία Πολιτών που στην απάντηση της για την «Έξυπνη Πόλη» είχε μιλήσει για δράσεις τις οποίες η Δημοτική Αρχή «ήδη υλοποιεί» αλλά όπως αποδείχθηκε… απορρίφθηκαν!
– Αποστάσεις κράτησε ο Γιώργος Πετρίδης λέγοντας απλά ότι… «δεν αφορά την παρούσα διοίκηση»

fonirodopis.gr

Η διαφορετική αντίληψη και φιλοσοφία που διέπει την απερχόμενη δημοτική αρχή από αυτήν που κομίζει ο συνδυασμός «Σύμπραξη Προοπτικής» και ο υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης Γραβάνης, φάνηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου ο υποψήφιος… «σήκωσε το γάντι» που του πέταξε ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης και ξεκαθάρισε τα πράγματα, με φόντο την απόρριψη της πρότασης που συνέταξε ο Δήμος για το Πρόγραμμα «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου»…

Παίρνοντας το λόγο, ο Αντώνης Γραβάνης, τόνισε ότι στο περιεχόμενο του δελτίου τύπου που έστειλε στον Τύπο και τα ΜΜΕ, σχετικά με το Open Mall, δεν απεκρύβη ούτε αλλοιώθηκε η αλήθεια, ενώ υπογράμμισε πως δεν αλλάζει ούτε λέξη από τη συνολική του τοποθέτηση.

Η απόρριψη της Πρότασης του Δήμου

«Το γεγονός είναι ένα: Η πρόταση του Δήμου Κομοτηνής, δυστυχώς, απορρίφθηκε και γι’ αυτό δεν πανηγυρίζει κανείς. Και μια και ψάχνουμε εδώ μέσα την αλήθεια, στη συγκεκριμένη τοποθέτησή μου δεν υπήρξε ούτε απόκρυψη ούτε αλλοίωση της αλήθειας. Ήταν μία πρόταση η οποία υποβλήθηκε και δεν εγκρίθηκε», σημείωσε και απηύθυνε στον δήμαρχο δύο ερωτήματα:

-Πρώτον, εάν γνώριζε από την αρχή την απόρριψη της πρότασης, εφόσον το πρόβλημα αφορούσε στον έλεγχο των δικαιολογητικών και

-Δεύτερον, γιατί δε μειώθηκε η περιοχή παρέμβασης, ώστε η πρόταση να έχει επιτυχία, καθώς όπως έγινε κατανοητό, υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες σχετικά με το ποσοστό συμμετοχής των επιχειρηματιών

Ο κ. Πετρίδης, ανέφερε ότι δύο φορές έγινε τροποποίηση της περιοχής παρέμβασης. «Επειδή όμως είχαμε την εναλλακτική της ΟΧΕ, γι’ αυτό και δεν προχωρήσαμε σε ακόμα μία μείωση, που ίσως σε διαφορετική περίπτωση να το κάναμε». Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη ερώτηση, παραδέχτηκε ότι το γνώριζε, τονίζοντας πως το κριτήριο του 70% υπήρχε στην Πρόσκληση και πρόσθεσε: «Γνωρίζετε ότι σε αυτά τα προγράμματα υπάρχει πιθανότητα αναθεωρήσεως και τροποποιήσεως των προκηρύξεων προκειμένω να υπάρξει απορρόφηση των χρημάτων. Γι’ αυτό θεωρήσαμε ότι ήταν καλό να καταθέσουμε την Πρόταση».

Η παροχολογία και η δημαγωγία

Ο Αντώνης Γραβάνης, διάβασε στο Σώμα την απάντηση του συνδυασμού «Κοινωνία Πολιτών», με ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου 2019, σχετικά με τις θέσεις της παράταξης «Σύμπραξη Προοπτικής» για την «Έξυπνη Πόλη»,  στο οποίο περιλαμβανόταν δράσεις από το… Πρόγραμμα «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου», τα οποία, σύμφωνα με το συντάκτη του, ήδη υλοποιεί η δημοτική αρχή:

«Σας διαβάζω το εξής, με ημερομηνία 28/2/2019

“Με πολύ θόρυβο, αλλά χωρίς περιεχόμενο οι προτάσεις του κ. Γραβάνη

Ο κ. Γραβάνης, προφανώς δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις στο δήμο Κομοτηνής και στον τόπο μας και παρασύρεται σε ενέργειες, που δημιουργούν θόρυβο, αλλά στερούνται περιεχομένου. Έτσι στην προκειμένη περίπτωση επέλεξε να προτείνει δράσεις, που ήδη υλοποιούμαι”. Είναι ένα δελτίο τύπου, το οποίο, φαντάζομαι δεν το γράψατε εσείς», σχολίασε ο Αντώνης Γραβάνης, απευθυνόμενος στον Δήμαρχο και πρόσθεσε:

«Στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου, αναφέρονται δράσεις που περιλαμβάνονται στο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, οι οποίες, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, ήδη υλοποιούνται.

Αυτό, λοιπόν, ναι είναι παροχολογία κι αυτό ναι, είναι δημαγωγία.

Στέλνουν ένα δελτίο τύπου και μιλούν για δράσεις οι οποίες, λένε πως ήδη υλοποιούνται,  ενώ τελικά η Πρόταση έχει απορριφθεί και εγκαλούν εμένα που έκανα κάποιες προτάσεις σχετικά με την Έξυπνη Πόλη…

Οπότε, θεωρώ ότι φυσικά και η τοποθέτησή μου για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου ήταν πέρα για πέρα αληθινή, όπως αποδεικνύεται, τόσο σχετικά με αυτήν καθεαυτή την πρόταση, όσο και στο πολιτικό κομμάτι, στο οποίο δεν αλλάζω ούτε λέξη»…

Ο κ. Πετρίδης επισήμανε ότι το θέμα του δελτίου τύπου… «δεν αφορά την παρούσα διοίκηση», ενώ σε μια προσπάθειά του να… εναρμονίσει την κατάσταση, πρόσθεσε πως «όταν εξαγγέλλουμε κάτι που είναι ήδη προγραμματισμένο, καταρχήν επιλεγμένο, σχεδιασμένο και έτοιμο να χρηματοδοτηθεί, τότε η χρήση του ενεστώτος σε σχέση με το μέλλοντα είναι μέσα στα όρια -έχει το δικαίωμα μια διοίκηση να το χρησιμοποιήσει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ