ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Συνεργείο της ΔΕΗ γκρέμισε φωλιά πελαργών στη Μεσσούνη Ροδόπης

Για περιβαλλοντικό έγκλημα από «ασυνείδητους» υπαλλήλους κάνουν λόγο τα μέλη της ομάδας «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS» τα οποία δηλώνουν ότι θα προβούν σε καταγγελίες

fonirodopis.gr

Φωλιά πελαργών στην οποία υπήρχαν μέσα αυγά, φέρεται πως γκρέμισε από στύλο ρεύματος στη Μεσσούνη Ροδόπης ένα συνεργείο της ΔΕΗ το πρωί της Μ. Πέμπτης 25 Απριλίου.

Το περιστατικό κατήγγειλαν κάτοικοι του οικισμού στην ομάδα «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS», τα μέλη της οποίας μιλούν για περιβαλλοντικό έγκλημα από «ασυνείδητους» υπαλλήλους.

Η ανάρτηση της φιλοζωικής ομάδας:

«Σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 9, συνεργείο της ΔΕΗ ήρθε στο χωριό Μεσσούνη ν. Ροδόπης με σκοπό να γκρεμίσει φωλιά πελαργών.

Εδώ και χρόνια, όπως μας είπαν οι κάτοικοι, οι πελαργοί κάνουν τη φωλιά τους στο στύλο της ΔΕΗ.

Τη στιγμή που ανέβηκε ο ένας υπάλληλος, διαπίστωσε την ύπαρξη αυγών, και φώναξε στον συνάδελφο του: ‘’εδώ έχει αυγά, κρίμα είναι να τη γκρεμίσουμε’’. Αντί όμως να εισπράξει χριστιανικής απαντήσεως, πήρε την ‘’κάφρικη’’ διαταγή να το γκρεμίσει.

Οργισμένοι κάτοικοι του χωριού μας κατήγγειλαν το περιστατικό λέγοντας πως είναι έγκλημα αυτό που έγινε, αφού ουσιαστικά σκοτώθηκαν τα πουλάκια και η οικογένεια των πελαργών έχασε το σπίτι της.

Η ομάδα μας αύριο το πρωί θα προβεί σε καταγγελίες για να μην ξαναέχουμε ανάλογα εγκλήματα από συνεργεία ασυνείδητων υπαλλήλων. Η Κομοτηνή αναδεικνύεται και πάλι ουραγός σε θέματα ευαισθησίας του περιβάλλοντος. Ενώ συνεργεία της ΔΕΗ σε άλλα μέρη της Ελλάδος τοποθετούν μεταλλικές φωλιές, στην Κομοτηνή φτάσαμε να σκοτώνουν και τα μικρά πουλιά.

Να σημειώσουμε ότι οι αριθμοί των πουλιών στην περιοχή της Μεσογείου συνεχώς μειώνονται από τα ανθρώπινα εγκλήματα. Η Ελλάδα κατέχει περίοπτη θέση στο top ten των κάφρων της Μεσογείου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ