ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρυμοτομούμενο ακίνητο σύμφωνα με το σχέδιο πόλης το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής!

Προβλέπεται διάνοιξη δρόμου προκειμένου να επεκταθεί η οδός Λυκούργου και να ενωθεί με την οδό Μαρινάκη – Ο Δήμος Κομοτηνής θα πρέπει να προχωρήσει σε απαλλοτρίωση ενώ η αποζημίωση για το οικόπεδο και το κτίσμα ανέρχεται στα 163.000 ευρώ

FoniRodopis

Ρυμοτομούμενο ακίνητο θεωρείται τμήμα του οικοπέδου και μέρος του κτίσματος στο οποίο στεγάζεται το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής. Η είδηση αυτή προέκυψε στο χθεσινό (24/4) δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής κατά τη συνεδρίαση του οποίου συζητήθηκε το θέμα «Αποζημίωση ή μη ρυμοτομούμενου ακινήτου στην οδό Ιώνων αρ. 14 (Ο.Τ. 211) στην Κομοτηνή (υπ΄αριθ. 6/2019 ΑΔΣ)».

Σύμφωνα με το σχέδιο πόλης, προβλέπεται διάνοιξη δρόμου προκειμένου να επεκταθεί η οδός Λυκούργου και να ενωθεί σε διασταύρωση με την οδό Μαρινάκη. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Κομοτηνής θα πρέπει να προχωρήσει σε απαλλοτρίωση του ρυμοτομούμενου ακινήτου καταβάλλοντας ως αποζημίωση στο τουρκικό Προξενείο το ποσό των 163.000 ευρώ.

Ερώτηση για το αν ο Δήμος προέβη σε εφαρμογή του σχεδίου πόλεως στη συγκεκριμένη περίπτωση κατέθεσε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής του «Σπάρτακου», Κώστας Καραΐσκος, με τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη να απαντά πως δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής κάποια ενέργεια.

Ο επικεφαλής του «Σπάρτακου» δήλωσε για το θέμα:

«Στο μακρόσυρτο αποψινό δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, μεταξύ θεμάτων σοβαρών κι άλλων απλώς διαδικαστικών, υπήρξε κι ένα που (για εμάς, τουλάχιστον) ξεχώρισε. Ήταν η “Αποζημίωση ή μη ρυμοτομούμενου ακινήτου στην οδό Ιώνων 14”. Και το εν λόγῳ ακίνητο δεν ήταν παρά το …τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής!

Φυσικά δεν συζητήθηκε παρά η έγκριση στο σχέδιο της προξενικής Αρχής να θερμομονώσει εξωτερικά το κτίσμα, αλλά το ωραίο είναι πως μιλάμε για δυνατότητα κατεδάφισης του εμβληματικού για την Τουρκία κτιρίου! Μάλιστα, σύμφωνα με το σχέδιο πόλης μία οικοπεδική έκταση 301 τ.μ. και μέρος του κτίσματος γίνονται …η προέκταση της οδού Λυκούργου, που έρχεται να συνδέσει την οδό Ιώνων με την Μαρινάκη!

Επίσης με την τιμή μονάδας που έχει ήδη καθοριστεί (υπ΄αριθμ. 2/05-11-2018 έκθεση της Επιτροπής Εκτίμησης Αξίας Απαλλοτριωμένων Ακινήτων), δεν πρόκειται να μας κοστίσει παρά 163.000 ευρώ, χώρια ό,τι άλλη αποζημίωση πληρωθεί, καθώς θίγεται και μία τουλάχιστον παλαιά μονοκατοικία (ιδιοκτησίας των κληρονόμων της Ι.Ι.).

Απευθυνθήκαμε στον δήμαρχο ρωτώντας αν έχει γίνει κάποια ενέργεια για την επιτόπια εφαρμογή του σχεδίου πόλεως για να λάβουμε την απάντηση πως καμία πράξη δεν έχει γίνει στην κατεύθυνση αυτή (αυτό έλειπε!). Κι αφού απολαύσαμε την παγωνιά που έπεσε μόλις θίξαμε το ζήτημα, δηλώσαμε θριαμβευτικά πως βρήκαμε από πού θα αρχίσουμε τις διανοίξεις σε περίπτωση που θα αναλάβουμε την δημοτική Αρχή. Αυτό κι αν θα είναι ένα καίριο συμβολικό πλήγμα στο γόητρο του αντιπάλου!».

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

FAST FOOD1 ημέρα πριν

FaceFood

Αν έχεις όρεξη για φαγητό εδώ έχει γύρο πάντα φρέσκο και ποιοτικό

COFFEE1 ημέρα πριν

Coffee Nuts

Διάφορες ποικιλίες espresso και καφέ φίλτρου

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ1 ημέρα πριν

Στεγνοκαθαριστήριο «Ηλιαχτίδα»

Στεγνό καθάρισμα – Μειωμένες τιμές – Παραλαβή παράδοση κατ’ οίκον

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ3 ημέρες πριν

Φωτοτυπικό Κέντρο «Ο Πόντος»

Οτιδήποτε χρειάζεστε στο χώρο των φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων, άμεσα και αποτελεσματικά, πάντα στις πιο φιλικές τιμές

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ3 ημέρες πριν

«Ο Φούρνος του Παππού»

24 ώρες ανοιχτά – Απολαύστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπέροχο παραδοσιακό ψωμί και πλούσια ποικιλία σφολιατοειδών

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ2 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήριο 5min

Άμεση εξυπηρέτηση – Απόλυτη καθαριότητα – Οικονομικές τιμές – Σεβασμό στον πελάτη

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ4 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο – Ψητοπωλείο Ελευθερίου

Ολόφρεσκα ψάρια στις καλύτερες τιμές. Αναλαμβάνουμε το ψήσιμο και την παράδοση των ψαριών σας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ