ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Δικαίωση πρώην εργαζόμενου στον Δήμο Κομοτηνής από την Επιθεώρηση Εργασίας

Οι υπεύθυνοι τον προέτρεπαν να δουλεύει αμισθί με την υπόσχεση, η οποία δεν υλοποιήθηκε ποτέ, ότι οι ημέρες εργασίας θα καλυφθούν από νέα σύμβαση

fonirodopis.gr

Στην Επιθεώρηση Εργασίας κατέφυγε πρώην εργαζόμενος στον Δήμο Κομοτηνής (Δημοτικό Κυνοκομείο) για να πάρει τα δεδουλευμένα που τον χρωστούσαν. Πιο συγκεκριμένα, ενώ δούλεψε για ένα μήνα το φθινόπωρο του 2017 χωρίς σύμβαση και παρά τις υποσχέσεις ότι «θα βρεθεί τρόπος να πληρωθεί», στη συνέχεια δεν έγινε τίποτα και αντιλαμβανόμενος ότι η κατάσταση μπορεί να συνεχιστεί για μήνες σταμάτησε την εργασία του.

Αργότερα, το καλοκαίρι του 2018, ενώ υπέγραψε δίμηνη σύμβαση τον προέτρεψαν να παρουσιαστεί μια βδομάδα νωρίτερα για εργασία με την υπόσχεση ότι θα καλυφθούν οι ημέρες εργασίας από τη σύμβαση. Ούτε αυτό όμως έγινε τελικά και έτσι προστέθηκε μία ακόμη αμισθί εβδομάδα εργασίας.

Όταν τελικά τέλειωσε το δίμηνο του, τον προέτρεψαν να συνεχίσει και πάλι αμισθί μέχρι να επαναπροσληφθεί! Μετά το πέρας ακόμη μίας εβδομάδας, ο εργαζόμενος αντιλήφθηκε ότι η ίδια κατάσταση πάει πάλι πίσω και για να μην δουλεύει αμισθί επ’ αόριστον αποχώρησε.

Τελικά, κατέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας, προκειμένου να πάρει τα λεφτά και τα ένσημα που δικαιούνταν. Δέχθηκε σφοδρή επίθεση από υπεύθυνους του Δήμου με κατηγορίες ότι ψεύδεται και διάφορα άλλα, προκειμένου να αποσύρει την καταγγελία του όμως όχι μόνο δεν την απέσυρε αλλά υπέγραψε επιπλέον και αγωγή εναντίον τους. Λίγες μέρες αργότερα, κλήθηκε από αρμόδια δικηγόρο του Δήμου προκειμένου να δεχθεί πλήρη αποζημίωση και τα ανάλογα ένσημα που δικαιούνταν.

Άραγε, υπάρχουν και άλλοι εργαζόμενοι που στο παρελθόν δούλεψαν στον Δήμο και δεν έχουν λάβει την απαραίτητη αποζημίωση; Ένα ερώτημα διατυπώνουμε και αν τυχόν υπάρχουν, τους προτρέπουμε να απευθυνθούν στην Επιθεώρηση Εργασίας για να δικαιωθούν όπως συνέβη και στην περίπτωση που αναφέρουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ