ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιλχάν Αχμέτ για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Μόνο ντροπή είναι η λέξη που τους ταιριάζει»

Ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής χαρακτηρίζει «ανοσιούργημα» το νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα

fonirodopis.gr

Με 147 «ναι» και 100 «όχι» ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας «Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις» το οποίο σηματοδοτεί την ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

Ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, χαρακτηρίζει «ανοσιούργημα» το νομοσχέδιο και μιλά για «ντροπή που θα συνοδεύει για πάντα» την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, ο βουλευτής δηλώνει:

«Αφού πρώτα ‘’έλυσαν’’ τα προβλήματα της ανεργίας στην Θράκη με την επανελειτουργία της ΕΝΚΛΩ και της ΣΕΛΜΑΝ, αφού ‘’έλυσαν’’ τα προβλήματα των επαγγελματιών με την υπερφορολόγηση και το παρεμπόριο από την Βουλγαρία, αφού ‘’επέστρεψαν’’ τα οφειλόμενα στους επιχειρηματίες από το 12%, αφού ‘’έδωσαν’’ στην κυκλοφορία τον κάθετο άξονα της Νυμφαίας για τα λεωφορεία προκειμένου να τονωθεί ο  τουρισμός της Θράκης, αφού ‘’έλυσαν’’ τα θέματα των Μουφτειών, των Βακουφίων και των συλλόγων της Μειονότητας, αφού ‘’έλυσαν’’ το πρόβλημα των δίγλωσσων νηπιαγωγείων, αφού ‘’αποζημίωσαν’’ τους καπνοπαραγωγούς από τις περυσινές καταστροφές που κόστισαν το σύνολο σχεδόν της σοδειάς τους, αφού ‘’σταμάτησαν’’ τη φυγή στο εξωτερικό εκατοντάδων συμπολιτών μας τα τελευταία τρία – τέσσερα χρόνια εξαιτίας της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αφού μας ‘’χάρισαν στιγμές ανείπωτης χαράς’’ με την αναβάθμιση του Δ.Π.Θ. μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων, ήρθε τώρα η στιγμή να πράξουν το αδιανόητο. Αυτό που δεν τόλμησαν όλες μαζί οι υπόλοιπες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. Να ιδρύσουν 4η Νομική πέριξ των Αθηνών.

Η ντροπή τους ταιριάζει απόλυτα και θα τους συνοδεύει για πάντα. Το Κίνημα Αλλαγής αποχώρησε από την διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου ήδη από χθες για να μην συμπράξει σε αυτό το ανοσιούργημα. Είχε εξάλλου από την αρχή δηλώσει η κοινοβουλευτική μας εκπρόσωπος Εύη Χριστοφιλοπούλου ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν βελτιώνεται. Μόνο καταργείται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ