ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Εξωδικαστικός συμβιβασμός της «Φωνής της Ροδόπης» με τη Χαρά Νικοπούλου

fonirodopis.gr

Έληξε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημ/των Θράκης η δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε προ 3ετίας μεταξύ της «Φωνής της Ροδόπης» και της Χαράς Νικοπούλου για τα δημοσιεύματα σχετικά με την «Κιβωτό της Δόμνας Βισβίζη» και τη Στέγη Φιλοξενίας Ανήλικων «Ακρίτα».

Με μια απλή δήλωση που αναγνώστηκε στην αρχή της ακροαματικής διαδικασίας επήλθε εξωδικαστικός συμβιβασμός, κάτι που αποτέλεσε επιθυμία τόσο της Χαράς Νικοπούλου όσο και δική μας καθώς είμαστε της άποψης ότι η δημοσιογραφία δεν πρέπει να γίνεται «εργαλείο» έκφρασης προσωπικών συμπαθειών ή αντιπαθειών αλλά ούτε και εγωισμών πόσο μάλλον δε, όταν δεν εξυπηρετούν ενημερωτικούς σκοπούς.

Οι σκοποί αυτοί άλλωστε έπαψαν να υφίστανται για μας από τη στιγμή που η Χαρά Νικοπούλου έφυγε από την περιοχή μας και ως εκ τούτου η όποια δραστηριότητα της δεν είχε να επιδείξει πλέον κανένα τοπικό ενδιαφέρον.

Το κυριότερο σημείο της διαμάχης δεν ήταν ούτε οι χαρακτηρισμοί «ακραίοι εθνικιστές», λόγω της σχέσης της με τη Χρυσή Αυγή, ούτε η λειτουργία του φροντιστηρίου της «Κιβωτού» ούτε καν οι αναφορές στα εκπαιδευτικά της καθήκοντα, άσχετα αν δεχθήκαμε να συμπεριληφθούν και αυτά στη δήλωση κυρίως για ηθικούς λόγους αλλά και επειδή, όπως προείπαμε, επιθυμούσαμε να μπει ένα οριστικό τέλος στην ιστορία.

Αυτό που την πλήγωσε -όπως μας είπε η ίδια- περισσότερο, ήταν οι αναφορές σε θέματα παιδοφιλίας, οι σχετικές κατηγορίες σε βάρος του Αρχιμανδρίτη και το κυριότερο ο τρόπος με τον οποίον παρουσιάστηκαν αυτές.

Για το σημείο αυτό ήταν και δική μας επιθυμία να κάνουμε την απαραίτητη διευκρίνιση ενώπιον του Δικαστηρίου προκειμένου να αποσαφηνιστεί μια και καλή ότι η Χαρά Νικοπούλου δεν έχει καμία διασύνδεση ούτε με παιδόφιλους ούτε με κυκλώματα παιδεραστίας και φυσικά ούτε ανέχτηκε ποτέ επισκέψεις τέτοιων ανθρώπων στην «Κιβωτό».

Εξάλλου, το είχαμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή και στα δημοσιεύματα μας ότι ο Αρχιμανδρίτης δεν είναι παιδόφιλος αλλά αντιθέτως ότι κατηγορούνταν για παιδοφιλία ενώ προστέθηκε στη δήλωση με δική μας πρωτοβουλία και σχετικό απόσπασμα από παλαιότερο άρθρο.

Απ’ την όλη υπόθεση νιώθουμε εξαπατημένοι από κάποια άτομα που επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν ένα εύλογο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για ιδιοτελείς μάλλον σκοπούς. Άτομα τα οποία έκοψαν εντελώς ξαφνικά κάθε επαφή μαζί μας όταν διαπίστωσαν προφανώς ότι δεν μπορούν να κάνουν την εφημερίδα «όχημα» εξυπηρέτησης των προσωπικών τους συμφερόντων και άτομα που αρνήθηκαν, όταν τους ζητήθηκε, να έρθουν μάρτυρες υπεράσπισης μας στο δικαστήριο, προκειμένου να αποδείξουν και ενώπιον της Δικαιοσύνης το αληθές των ισχυρισμών τους.

Τέλος, όσον αφορά τον πρώην αρθρογράφο της εφημερίδας Σωτήρη Μπουζάρα, ο ίδιος επέλεξε να διαχωρίσει τη θέση του αρνούμενος να υπογράψει τη δήλωση ή να ετοιμάσει έστω οποιοδήποτε άλλο δικό του κείμενο. Ο πρώην συνεργάτης και νυν φανατικός «πολέμιος» μας αν και δεν διαφώνησε με το περιεχόμενο της, ισχυρίστηκε ότι δεν τον αφορά καθόλου αποποιούμενος κάθε σημείου της.

Το κομμάτι αυτό δεν μας απασχολεί καθώς είναι δικαίωμα του καθενός να επιλέξει τι στάση θα κρατήσει. Αυτό όμως το οποίο μας αφορά και μας «πληγώνει» είναι ο ρόλος του σε βάρος μας, τον οποίον αποκάλυψε η Χαρά Νικοπούλου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό τον Σεπτέμβριο του 2017.

Ενώπιον μας, λοιπόν, εμφανιζόταν συνεργάτης, φίλος μέχρι και «αδερφός» και πίσω από την πλάτη μας, μας έβριζε και μας κατηγορούσε προτρέποντας τη Νικοπούλου να κινηθεί εναντίον μας.

Παρακάτω, παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα (με σβησμένα κάποια προσωπικά δεδομένα που δεν έχουν σχέση με την υπόθεση) από την τότε κατάθεση της Χαράς Νικοπούλου, προκειμένου ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ