ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αποχή των δικηγόρων της Ροδόπης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα

Αποφασίστηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης και θα ισχύει μέχρι και την Παρασκευή 19 Απριλίου – Αντιδράσεις για το νομοσχέδιο και από τους Δικηγορικούς Συλλόγους της εφετειακής περιφέρειας του Εφετείου Θράκης

fonirodopis.gr

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 , με αφορμή την κατάθεση νομοσχεδίου για την ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, μετά από διεξοδική συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των Δικηγόρων, μελών του Συλλόγου από την Δευτέρα 15 Απριλίου έως και Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, εκφράζοντας, για άλλη μια φορά, τη σαφή και κατηγορηματική αντίθεση στην απόφαση αυτή, η οποία δεν ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά, κοινωνικά, εργασιακά κριτήρια.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης δηλώνει επίσης την αλληλεγγύη του στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Νομικής Σχολής Θράκης περί αναστολής του διδακτικού της έργου και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητών της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου μιλώντας στη «Φωνή της Ροδόπης» τόνισε επιπλέον πως εκτός του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου, την αποχή από τα καθήκοντα τους αποφάσισαν για τον ίδιο λόγο οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της εφετειακής περιφέρειας του Εφετείου Θράκης αλλά και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας από την Πελοπόννησο.

«Η Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων εξέφρασε και αυτή την αντίθεση της στην ίδρυση νέας Νομικής που αποφασίστηκε χωρίς προηγούμενη διαβούλευση και χωρίς να πληροί ακαδημαϊκές ανάγκες. Το θέμα θα συζητηθεί και στο Συνέδριο των Δικηγορικών Συλλόγων που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 19-22 Απριλίου στις Σέρρες», δήλωσε σχετικά η κ. Χατζηαντωνίου.

«Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε σκέψη για την ίδρυση νομικής σχολής προϋποθέτει ότι έχουν προηγουμένως επιλυθεί τα προβλήματα και έχουν ενισχυθεί επαρκώς οι λειτουργούσες νομικές σχολές, ιδίως δε η Νομική Σχολή Κομοτηνής για προφανείς λόγους», σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ