ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντώνης Γραβάνης: «Οι προκάτ επιλογές υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των παιδιών μας»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Σύμπραξη Προοπτικής» μιλά για μια «χαμένη υπόθεση» και αναρωτιέται γιατί η διοίκηση του Δήμου δεν έπραξε όσα όφειλε εδώ και τρία χρόνια

FoniRodopis

Στην εύκολη λύση των προκάτ νηπιαγωγείων οδηγείται η διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής προκειμένου να εναρμονιστεί με την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση που θα εφαρμοστεί από το νέο σχολικό έτος στην περιοχή μας.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Σύμπραξη Προοπτικής» Αντώνης Γραβάνης μιλά για μια «χαμένη υπόθεση» και αναρωτιέται γιατί η διοίκηση του Δήμου δεν έπραξε όσα όφειλε εδώ και τρία χρόνια. Παράλληλα, δεσμεύεται ότι ως νέα διοίκηση θα προχωρήσει στην αγορά οικοπέδων και στην ανέγερση νέων σχολικών μονάδων.

Αναλυτικά, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής αναφέρει:

«Η απόφαση για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση βρήκε… προ εκπλήξεως τη διοίκηση του δήμου Κομοτηνής, η οποία οδηγείται στην εύκολη λύση των προκάτ νηπιαγωγείων…

Ο Δήμος Κομοτηνής εμφανίζεται ανέτοιμος να καλύψει τις ανάγκες που, η συγκεκριμένη πολιτική επιλογή απαιτεί, αν και γνώριζε εδώ και τρία χρόνια πως θα ερχόταν η ώρα να την εφαρμόσει.

Εύλογο, λοιπόν, το ερώτημα, γιατί δεν έπραξε όσα όφειλε εδώ και τρία χρόνια, ώστε σήμερα γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί να αισθάνονται ασφαλείς, ικανοποιημένοι και έτοιμοι να μπουν σ’ αυτήν τη νέα πρόκληση;

Η μόνιμη επωδός της διοίκησης είναι ότι είτε δεν υπάρχουν οικόπεδα είτε ότι η αγορά τους κοστίζει ακριβά. Κι αυτή η δικαιολογία ήταν αρκετή για να μετατρέψει σε «χαμένη υπόθεση»,  μια τόσο «σοβαρή υπόθεση», όπως είναι η εκπαιδευτική διαδικασία.

Η αλήθεια είναι ότι η διοίκηση, απλώς αδιαφόρησε αν και γνώριζε πως μπορούσε να χρησιμοποιήσει ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΜΕΣΑ, ώστε να διεκδικήσει για τους συμπολίτες μας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο Δήμος Κομοτηνής

  • Δεν προέβη σε καμιά ενέργεια αξιοποίησης των χαρακτηρισμένων οικοπέδων που διαθέτουν οι σχολικές μονάδες του δήμου μας
  • Δεν ακολούθησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τα αξιοποιήσει τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ που αφορούν στη σχολική στέγη
  • Δε σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει έστω ένα μέρος από το πολυδιαφημιζόμενο πλεόνασμα!

Εμείς λέμε, ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Είμαστε υπέρ της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. Όμως μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα οργανωθεί με σωστούς όρους.

Η αδράνεια, η αδιαφορία, η έλλειψη σχεδιασμού δεν πρέπει να κρατάει την εκπαιδευτική κοινότητα στην παρακμή

Η  «Σύμπραξη Προοπτικής» ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ για:

  • την αξιοποίηση των οικοπέδων στο 8ο δημοτικό σχολείο, για ανέγερση νέου νηπιαγωγείου με πόρους του ΕΣΠΑ
  • την αγορά οικοπέδων για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων
  • την ολοκλήρωση μελετών για την ένταξη νέων έργων στο ΕΣΠΑ για ανέγερση νέων ή για την ανακατασκευή σχολικών μονάδων
  • την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων
  • τη νομιμοποίηση των κτιριακών υποδομών και οικοπέδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Έχουμε ευθύνη στη νέα γενιά.

Να αποδείξουμε ότι μπορούμε και αξίζουμε καλύτερα!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ