ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

«Θα προτιμούσα να είχα τον Πετρίδη αντίπαλο», δηλώνει ο Τάσος Βαβατσικλής

«Τα τελευταία δύο χρόνια της θητείας μου δεν εμφανίστηκε» – «Τον στήριξα το 2010 επειδή είχα την εντύπωση ότι θα ήταν συνεπής στις γενικές πολιτικές που είχαμε αποφασίσει από κοινού»

fonirodopis.gr

Για πολιτική ασυνέπεια κατηγορεί τον Γιώργο Πετρίδη ο επικεφαλής της παράταξης «Ξε-Κίνημα για την Πόλη» Τάσος Βαβατσικλής ο οποίος αφήνει αιχμές για το ρόλο του νυν Δημάρχου Κομοτηνής τα τελευταία δύο έτη της τετραετίας 2002-2006.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ALFA TV ο Τάσος Βαβατσικλής εξέφρασε για πρώτη φορά την επιθυμία να είχε ως αντίπαλο στις φετινές δημοτικές εκλογές τον Γιώργο Πετρίδη, τη θητεία και την παράταξη του οποίου όπως αφήνει να εννοηθεί δεν θεωρεί ούτε ως συνέχεια της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης αλλά ούτε και ως πετυχημένη.

«Θα το πω για πρώτη φορά. Θα προτιμούσα να είχα τον κ. Πετρίδη αντίπαλο αν και ο κ. Πετρίδης έχει θητεύσει με τη θητεία τη δική μου και μάλιστα για ένα διάστημα ήταν πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης που υλοποιούσαμε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το URBAN, με το οποίο άλλαξε η υφή της μισής πόλης.

Προτίμησε μετά να πάει να γίνει Γραμματέας στο κόμμα που ανήκε και τα τελευταία δύο χρόνια της θητείας μας δεν εμφανίστηκε. Επανήλθε το 2006, εκλέχθηκε σύμβουλος με επικεφαλής πάλι εμένα και μετά συνέχισε την πορεία του. Τον στήριξα το 2010 όταν έγινε η επιλογή του ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπο του και ήταν επιθυμία δική μου να μην διασπαστεί η επονομαζόμενη δημοκρατική παράταξη καθώς υπέδειξα την υποψηφιότητα του σε φίλους δημοτικούς συμβούλους έχοντας την εντύπωση ότι τουλάχιστον στις γενικές πολιτικές για την υλοποίηση κάποιων προγραμμάτων στο Δήμο θα ήταν συνεπής.

Μια παράταξη η οποία πρόσφερε και άλλαξε τη μορφή της Κομοτηνής ήταν την περίοδο 1991-2006 με ηγέτη τον αείμνηστο Γιώργο Παπαδριέλλη και στη συνέχεια με ηγέτη εμένα. Αυτή ήταν η πιο θετική και η πιο ρηξικέλευθη διοίκηση που έφερε τα πάνω κάτω, που δημιούργησε δημοκρατικές τομές, ήμασταν οι πρώτοι που εφαρμόσαμε το θεσμό των λαϊκών συνελεύσεων, του συμμετοχικού προϋπολογισμού, κάναμε εκλογές στα τοπικά συμβούλια κλπ», σημείωσε ο Τάσος Βαβατσικλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ