ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Ακατάλληλες παιδικές χαρές εκθέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια παιδιών

fonirodopis.gr

«Θα περιμένουμε να δοθεί λύση πριν γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα ή θα αφεθούμε ακόμη μία φορά στην τύχη μας;» αναρωτιέται ο κάτοικος των Υφαντών, Σταύρος Κοσουτζής

Σπασμένες τσουλήθρες, σκουριασμένες κούνιες, ελλιπής φωτισμός και γενικότερα ένας ακατάλληλος περιβάλλοντας χώρος συνθέτουν το σκηνικό που επικρατεί στην παιδική χαρά του οικισμού των Υφαντών Κομοτηνής.

Πρόκειται για εγκληματική αμέλεια της Δημοτικής Αρχής Κομοτηνής, την οποία καταγγέλλει ο κάτοικος του οικισμού και υποψήφιος τοπικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Σύμπραξη Προοπτικής», Σταύρος Κοσουτζής.

«Θα περιμένουμε να δοθεί λύση πριν γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα ή θα αφεθούμε ακόμη μία φορά στην τύχη μας;» αναρωτιέται ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Διαβάστε την καταγγελία του:

«Στις 7 Ιουλίου 2018 ανακοινώθηκαν 22 παιδικές χαρές που θα αναμορφωθούν με κονδύλι 1.000.000 ευρώ. Σκοπός του έργου ήταν η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των 22 υφιστάμενων παιδικών χαρών του Δήμου Κομοτηνής προκειμένου να πιστοποιηθούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

 Επιπρόσθετα, σε κάθε παιδική χαρά, ο σχεδιασμός της είχε σκοπό να δημιουργήσει ασφαλείς χώρους αναψυχής και συνάντησης παιδιών με νέα παιχνίδια, οργάνωση περιοχών παιχνιδιού με διαφορετικά χρώματα στα δάπεδα ασφαλείας, ζώνες πράσινου κλπ, ώστε να γίνουν οι παιδικές χαρές πιο ενδιαφέρουσες και να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον για τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών και των νηπίων.

Ας μας πούνε οι κύριοι που θα έρθουν να ζητήσουν τη ψήφο μας, με πoια κριτήρια επιλέχθηκαν οι παιδικές χαρές και γιατί σε ένα οικισμό ο οποίος ήταν από τους πρώτους που εντάχθηκαν στον Δήμο Κομοτηνής και αυτή τη στιγμή ζούνε και παίζουν μόνιμα 40 παιδιά ηλικίας 2 έως 14 ετών, καθώς και τα παιδιά του ειδικού σχολείου που εδρεύει στον οικισμό, υπάρχει τέτοια αμέλεια.

Θα περιμένουμε να δοθεί λύση πριν γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα ή θα αφεθούμε ακόμη μία φορά στην τύχη μας; Αλλού υπάρχουν παιδικές χαρές, στον οικισμό των Υφαντών υπάρχουν μόνο προεκλογικές σκουριές. Δυστυχώς. Χρόνια σας πολλά και καλό μήνα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ