ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Κάπως έτσι κυλά ο προεκλογικός αγώνας στην Κομοτηνή

fonirodopis.gr

Να διοργανώνεις μπαζάρ αδέσποτων όταν δεν τους έχεις δώσει ποτέ την παραμικρή σημασία, να κάνεις έργα «βιτρίνας» και να θεωρείς μείζον αυτοδιοικητικό έργο το να μοιράζεις κοτόπουλα σε απόρους

Όταν είσαι υποψήφιος και πιστεύεις πως είσαι πιο έξυπνος από τους ψηφοφόρους, αναδεικνύεσαι σε σταρ του παλαιοκομματισμού. Και τι είναι παλαιοκομματισμός;

Από τα απλά να αρχίσουμε… είναι να πηγαίνεις πρώτο τραπέζι πίστα στην εκκλησία και να φωτογραφίζεσαι, άμα κρατάς και εικόνα, πας και για άγιος…, να «χαϊδεύεις» τους ψηφοφόρους δίνοντας σε όλους δίκιο, να εμφανίζεσαι σαν «φάντης μπαστούνι» σε όλες τις εκδηλώσεις (των άλλων) και να κάνεις χειραψίες έχοντας στην τσέπη αντισηπτικό, να υπόσχεσαι σε όλους τα πάντα.

Υπάρχουν και οι σύνθετες μορφές παλαιοκομματισμού που τις βλέπουμε ιδίως προεκλογικά. Είσαι υποψήφιος δήμαρχος και παίρνεις σβάρνα αστυνομία, νοσοκομείο, πυροσβεστική και γενικά κρατικές υπηρεσίες, λέγοντας πως είσαι μαζί τους, λες και θα μπορούσες να είσαι εναντίον τους, αν και στην πραγματικότητα τίποτα δεν μπορείς να κάνεις, λόγω αναρμοδιότητας. Να κάνεις έργα «βιτρίνας» και μάλιστα άρπα κόλα, όταν θα έπρεπε να τα κάνεις κατόπιν σχεδιασμού και μάλιστα χρόνια πριν.

Να διοργανώνεις μπαζάρ αδέσποτων όταν δεν τους έχεις δώσει ποτέ την παραμικρή σημασία. Και το χειρότερο, να είσαι σχετικά νέος ηλικιακά και να κάνεις με πάθος και μανία όλα τα παραπάνω δείχνοντας στην ουσία πως είσαι πιο παλαιοκομματικός και από τους δεινόσαυρους.

Κάπως έτσι κυλά ο προεκλογικός αγώνας στην Κομοτηνή, μια πόλη που έχει μείνει πολλά χρόνια πίσω από τις γειτονικές Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, μια πόλη άναρχη, μια πόλη της Ανατολίας, στην οποία να μοιράζεις κοτόπουλα στους άπορους θεωρείται μείζον αυτοδιοικητικό έργο για έναν αιρετό, όταν αυτό και πολλά άλλα, είναι έργα των υπηρεσιών και μάλιστα θα πρέπει να γίνονται αθόρυβα.

Πηγή: «Θρακική Αγορά» (Ποπολάρος)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ