ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Τρία ζητούμενα για τις εκλογές θέτει σε υποψήφιους και ΜΜΕ, ο Κώστας Καραΐσκος

fonirodopis.gr

Να δοθούν από τους επικεφαλής αναλυτικά βιογραφικά, να ζητηθεί ένας πολιτικός απολογισμός και να διεξαχθεί debate μεταξύ των υποψήφιων Δημάρχων Κομοτηνής

Τρία ζητούμενα για την εκλογική διαδικασία ενόψει των δημοτικών εκλογών θέτει ο επικεφαλής του «Σπάρτακου», Κώστας Καραΐσκος, μέσω δημόσιας επιστολής του στους υποψήφιους Δημάρχους Κομοτηνής αλλά και στα τοπικά ΜΜΕ.

Ο κ. Καραΐσκος επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξουν ορισμένες προϋποθέσεις ώστε να πείσουν οι υποψήφιοι τους ψηφοφόρους ότι πρόκειται για μια εκλογική αναμέτρηση με πολιτικό μη κομματικό διακύβευμα, όπως αναφέρει, και όχι μια σύγκρουση ομίλων συμφερόντων.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του «Σπάρτακου» ζητά:

«Πρώτον να δοθούν από τους επικεφαλής αναλυτικά βιογραφικά, όπου να φαίνεται καθαρά η κοινωνική, επαγγελματική και πολιτική διαδρομή τους. Δεν είναι δυνατόν να ζητάει κάποιος την ψήφο του κόσμου και όλα όσα τον έφεραν στη θέση του υποψηφίου να μένουν στο σκοτάδι. Πόθεν το όποιο πτυχίο, ο διορισμός, η τυχόν περιουσία; Ποιαν πολιτική διαδρομή διήνυσαν; Παρότι ζούμε σε μια μικρή πόλη όπου οι πληροφορίες κυκλοφορούν, είναι ανάγκη να ξεκαθαρίσουν οι αλήθειες από τα κουτσομπολιά και από τις συκοφαντίες.

Δεύτερον πρέπει να ζητηθεί ένας δημόσιος πολιτικός απολογισμός. Δεν είμαστε νέοι στην τοπική πολιτική σκηνή και η συμμετοχή στις εκλογές δεν είναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ. Να πει καθένας, πριν από ο,τιδήποτε άλλο, τι έπραξε για τον δήμο ή για τα κοινά γενικότερα, από τη θέση που ώς τώρα κατείχε, είτε ως απλός πολίτης είτε και ως πρώην δήμαρχος, για να έχει ο ψηφοφόρος ένα μέτρο να κρίνει την αξιοπιστία εκάστου ομιλούντος.

Και τρίτον να γίνει ένας σοβαρός διάλογος. Πείτε το και debate. Δεν μπορεί κάθε φορά να πηγαίνουμε στις κάλπες μόνο με συλλογές ταυτοτήτων και παράλληλους, άχρηστους μονόλογους. Οι εκθέσεις ιδεών για μαγικές λύσεις των προβλημάτων δεν πείθουν ούτε τους αφελείς, η καταστροφή που ζούμε στη χώρα αλλά και το τέλμα της πόλης μας θα έπρεπε να έχουν πείσει τους πάντες. Κρύβονται από τον ουσιώδη διάλογο μόνον όσοι δεν έχουν τίποτε να πουν και αρκούνται να εκμεταλλεύονται τις ανάγκες του κόσμου για να παστώνουν ονόματα στα ψηφοδέλτιά τους.

Τα ανωτέρω δεν θα λύσουν το πρόβλημα του δημοκρατικού ελλείμματος στην ολιγαρχική τάξη πραγμάτων όπου κινούμαστε, όμως θα είναι τρία βήματα μπροστά. Όποιος δεν φοβάται την αλήθεια λοιπόν ας πει ποιος είναι, τι έχει κάνει ως τώρα και τι σκέφτεται για το αύριο, τα άλλα περιττεύουν!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ