ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

MEDIA

Ομόφωνο ψήφισμα για το θάνατο της Ελένης Αντωνιάδου από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής

fonirodopis.gr

Μετά από εισήγηση του Δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη και πρόσκλησης της προέδρου του Κλεοπάτρας Στογιαννίδου, το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής συνήλθε εκτάκτως την Τρίτη 2 Απριλίου προκειμένου να εκδώσει ψήφισμα σε ένδειξη πένθους για το θάνατο της Ελένης Αντωνιάδου και ελάχιστου φόρου τιμής προς το πρόσωπο της.

Το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου:

Το Δημοτικό Συμβούλιο πληροφορήθηκε µε αισθήµατα βαθύτατης θλίψης τον θάνατο της εξαίρετης συμπολίτισσας µας Ελένης Αντωνιάδου, η οποία διετέλεσε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Δημοτικού Συµβουλίου Κομοτηνής κατά τα έτη 1989-1990 επί Δημαρχίας του αειµνήστου Δημάρχου Ανδρέα Στογιαννίδη και υπηρέτησε ως δηµοτική σύμβουλος τον θεσµό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον Δήμο Κομοτηνής επί πέντε συναπτές τετραετίες από το έτος 1979 έως και το 1998.

Μίας πολυσχιδούς προσωπικότητας που αποτέλεσε σύμβολο για τον Δήμο Κομοτηνής, καθώς αφιέρωσε τη ζωή της στην ενεργή συµµετοχή στα κοινά και υπηρέτησε µε ήθος, αφοσίωση, συνέπεια και αίσθηµα ευθύνης τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον Δήμο Κομοτηνής, προσφέροντας όλες της τις δυνάμεις για την πρόοδο και ευημερία αυτού του τόπου. Διακρίθηκε για την ποιότητα και πραότητα του χαρακτήρα της, την εντιµότητα και ακεραιότητά της, για την αγάπη της προς τον συνάνθρωπο, ιδιαίτερα για την αθόρυβη προσφορά της προς τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες µας.

Το έργο της ήταν πολύπλευρο και την καθιστά φωτεινό παράδειγµα προς µίµηση για όλους εµάς τους νεότερους, προς τους οποίους έδινε πάντοτε αφειδώς και µε αγάπη τη στήριξη και τη μητρική συμβουλή της. Aς αναπαύεται εν ειρήνη στην γη της Κομοτηνής, του τόπου αυτού που αγάπησε βαθιά και υπηρέτησε µε αφοσίωση καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου της.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής προκειµένου να αποτίσει τον απαιτούμενο φόρο τιµής στην εκλιπούσα αποφασίζει ομόφωνα:

-Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη του Σώματος για την απώλεια µίας εκ των ικανοτέρων και παλαιοτέρων στελεχών της αυτοδιοίκησης, που µε την προσωπική και την πολιτική της δράση τίµησε τον τόπο και την κοινωνία µας.

-Να διατυπώσει τα ειλικρινή και θερµά συλλυπητήριά του προς την οικογένεια της εκλιπούσης.

-Να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

-Να κυµατίσει µεσίστια κατά την ώρα της εκφοράς της η Ελληνική Σημαία στο Δημαρχείο Κομοτηνής.

-Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό της εκλιπούσης εκ µέρους του Δημοτικού Συµβουλίου.

-Να παραστούν ο Δήμαρχος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την εξόδιο ακολουθία της.

-Να αναγνωστεί το παρόν Ψήφισμα από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συµβουλίου στην εξόδιο ακολουθία και να επιδοθεί στην οικογένεια της εκλιπούσας.

-Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Αιωνία της η Μνήμη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ