ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

«Η διοίκηση Μαγαλιού νομίζει ότι οι εργαζόμενοι έχουν μνήμη χρυσόψαρου»

fonirodopis.gr

«Το Εργατικό Κέντρο πρέπει να ξαναγίνει στήριγμα των εργαζομένων και όχι μαγαζάκι του κάθε εργατοπατέρα …» – «Ανήθικος, απάνθρωπος  και παράνομος πόλεμος  σε βάρος της εργαζόμενης Πατσατζή»

Απάντηση στην ανακοίνωση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής εξέδωσε η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση η οποία κατηγορεί μεταξύ άλλων τον πρόεδρο Παντελή Μαγαλιό για «θράσος», «αντεργατικό μένος» και «πρωτοφανή κατήφορο».

Αναλυτικά, η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση αναφέρει:

«Με ανακοίνωσή της, η πλειοψηφία του Εργατικού  Κέντρου, κατηγορεί την παράταξη μας, για ‘’λασπολογία’’  και ισχυρίζονται  ότι  ‘’προσπαθούν ν’ αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες’’. Μάλλον προσπαθούν  ν’ αποδείξουν ότι δεν είναι δεινόσαυροι. Και χρησιμοποιούν την κλασσική μέθοδο, αυτών που δεν τους αρέσει η  κριτική: Κατηγορούν για λασπολογία, χωρίς να δίνουν  απαντήσεις και μιλάνε γι’ απαξίωση, νομίζοντας ότι οι εργαζόμενοι έχουν ‘’μνήμη χρυσόψαρου’’.

Εμείς όμως, θα γίνουμε πολύ συγκεκριμένοι, με συγκεκριμένα ερωτήματα και θα επιθυμούσαμε συγκεκριμένες απαντήσεις για το ‘’Συνέδριο του ΕΚΚ’’.

-Γιατί δεν έγινε συνεννόηση με όλες τις παρατάξεις, όπως θα γινόταν αν όντως ήθελαν δημοκρατικές και ενωτικές  διαδικασίες, για την ημερομηνία του Συνεδρίου;

-Γιατί επιλέχτηκε η ημερομηνία που είχαν Συνέδριο μεγάλες Ομοσπονδίες (όπως η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων που είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα), πράγμα που δεν συνηθίζεται στο σ.κ. και επιπλέον  γνωρίζατε ότι μέλη της παράταξης μας  αλλά και του ΠΑΜΕ συμμετέχουν;

-Γιατί δεν καλέστηκε ο εκλεγμένος από την παράταξή μας, στην Εξελεγκτική Επιτροπή (που ελέγχει τα οικονομικά του ΕΚ) στην συνεδρίαση της, όπως ορίζει το καταστατικό και ο νόμος?

-Πως γίνεται να πλήρωσε το ΕΚ για πετρέλαιο θέρμανσης το 2017 2004€ και το 2018 7840€; Ήταν τόσο βαρύς ο χειμώνας; Όσο για τα 4337€ για νομικά έξοδα (από 2497€ το 2017) γνωρίζουμε μάλλον που ξοδεύτηκαν, μια και η μοναδική  δραστηριότητα του ΕΚ, ήταν στις δικαστικές αίθουσες!!

Μπορεί, όπως ισχυρίζεστε, να μην αφορούν τους εργαζόμενους οι αντιπαλότητες των παρατάξεων του ΕΚ, αλλά τους αφορά σίγουρα, η διαχείριση  των χρημάτων, που  παρακρατούνται από το μισθό τους!!

Τέλος θα περιμέναμε από την πλειοψηφία του ΕΚ, να μας εξηγήσει πως μειώθηκε τόσο δραματικά η ανεργία στην περιοχή των Σαπών και στο ‘’Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Επαρχίας  Σαπών’’ οι ψηφίσαντες από 188 το 2016 έγιναν 408 το 2019!!!  

Ειδικότερα, για το τεράστιο θέμα της απόλυσης της συναδέλφισσας Πατσατζή και των μηνύσεων σε βάρος της, που αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για το ΕΚ, τον Πρόεδρο κ. Μαγαλιό και την πλειοψηφία που τον στηρίζει, το θράσος και το αντεργατικό τους μένος ξεπερνά, όλα όσα έχουμε αντιμετωπίσει από τους χειρότερους εργοδότες!!

Γιατί θέλει πολύ θράσος να κατηγορεί με ψέματα, στελέχη της παράταξής μας, αντί να δώσει εξηγήσεις για τον πρωτοφανή κατήφορό του για Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου. Να εξηγήσει δηλαδή στους εργαζόμενους και στην κοινωνία της Κομοτηνής:

1.Γιατί ηχογραφούσε (όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, δήθεν  αστειευόμενος, στο δικαστήριο) την υπάλληλο του Εργατικού Κέντρου;

2. Τι έχει να πει για τις ψευδείς καταγγελίες σε βάρος της, όπως αποδείχθηκε με αδιαμφισβήτητα  στοιχεία και στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα ν’ αθωωθεί η συνάδελφος?

3.Τι απαντά στην Επιθεώρηση Εργασίας μετά την απόφαση της, πως η απόλυση της συναδέλφισσας από το ΕΚ είναι παράνομη και καταχρηστική και την επιβολή προστίμου σε βάρος του ΕΚ?

Να ξέρει ο Πρόεδρος του ΕΚ και η πλειοψηφία που τον καλύπτει πως ο ανήθικος, απάνθρωπος  και παράνομος πόλεμος  σε βάρος της εργαζόμενης, που στόχο έχει, να την τσακίσει οικονομικά και ψυχολογικά, δεν θα περάσει! Θα στηρίξουμε την συναδέλφισσά μας μέχρι την τελική δικαίωσή της!!

Το οφείλουμε στην ίδια, το οφείλουμε στις δημοκρατικές μας αρχές και το Εργατικό Δίκαιο που τόσο βάναυσα καταπατά ο κ. Μαγαλιός και η ομάδα του. Το οφείλουμε και στο ίδιο το Εργατικό Κέντρο, που πρέπει να ξαναγίνει στήριγμα των εργαζομένων και όχι ‘’μαγαζάκι’’ του κάθε ‘’εργατοπατέρα’’ τύπου Μαγαλιού…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ