ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Όταν οι δημοσκοπήσεις προέβλεπαν ντέρμπι, στη ΝΔ γνώριζαν ήδη για τη συντριβή

Οι «προβλέψεις» τότε έδειχναν μια αμφίρροπη αναμέτρηση ενώ υπήρχαν και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εμφανίζονταν σίγουρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταποντίζονταν στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

FoniRodopis

Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας για τις δημοσκοπήσεις και το κατά πόσο αξιόπιστες είναι πλέον αυτές, δεδομένου ότι οι περισσότερες έχουν αποτύχει παταγωδώς να προβλέψουν σωστά την πρόθεση ψήφου στις εθνικές εκλογές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 για τις οποίες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν μια αμφίρροπη αναμέτρηση ενώ υπήρχαν και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εμφανίζονταν σίγουρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταποντίζονταν.

Μόλις οκτώ ημέρες πριν τις εκλογές τρεις δημοσκοπήσεις που είχαν διεξαχθεί από διαφορετικές δημοσκοπικές εταιρείες έδειχναν οριακές διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Συγκεκριμένα σε δημοσκόπηση της Kapa Research για το «Βήμα της Κυριακής», ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονταν να προηγείται μόλις με μισή μονάδα σε σχέση με τη ΝΔ με τα δύο να συγκεντρώνουν ποσοστό 26,7% και 26,2% αντίστοιχα.

Σε δημοσκόπηση της PULSE RC για topontiki.gr, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εμφανίζονταν να δίνουν μάχη ψήφο – ψήφο καθώς συγκέντρωναν και τα δύο κόμματα ποσοστό 26,5% ενώ σε δημοσκόπηση της ΑLCO για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγούνταν με 25,4% έναντι 24,7% που συγκέντρωνε η Νέα Δημοκρατία.

Την ίδια ώρα όμως, όπως αποκάλυψε και ο τότε πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του την Κυριακή στην Κομοτηνή, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνώριζαν (από κρυφές δημοσκοπήσεις μάλλον) ότι επέρχεται η συντριβή.

«Οι μετρήσεις τότε μας έδιναν γύρω στο 16-17% και οι νεοδημοκράτες μέσα στο καλοκαίρι επειδή έχουμε και τα μπάνια του λαού δεν μπορούσαμε να μαζευτούμε και να δώσουμε τη μάχη, το πρόβλημα ήταν μεγάλο» είπε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος αποκάλυψε επίσης ότι εκείνη την περίοδο κανείς δεν ήθελε να γίνει πρόεδρος της ΝΔ.

«Εκείνη την εποχή δεν ήταν ιδιαίτερα ζηλευτή η θέση του προέδρου της ΝΔ και δεν είδα κανέναν να τη διεκδικεί και να τη θέλει. Δεν ήταν ελκυστική», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Τελικά, σε εκείνες τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε με 7,5 μονάδες διαφορά καθώς έλαβε ποσοστό 35,46% έναντι ποσοστού 28,10% που έλαβε η ΝΔ.

Η αποκαλυπτική δήλωση Μεϊμαράκη:

[TheChamp-Sharing]

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ1 εβδομάδα πριν

STIHL – Αθανάσιος Παρμάκης

Επιλέξτε την δύναμη που σας ταιριάζει! Βενζινοκίνητο, ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο, η STIHL διαθέτει δεκάδες επιλογές σε κάθε κατηγορία προϊόντος που...

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ - ΠΟΔΗΛΑΤΑ2 εβδομάδες πριν

ΑΪΧΑΝ bikes

Ποδήλατα – Service – Ανταλλακτικά

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ2 εβδομάδες πριν

Bonsai Mekkos Flowers

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί οποιαδήποτε σύνθεση λουλουδιών για κάθε μοναδική περίσταση

PIZZA2 εβδομάδες πριν

Pizza King

Όλες οι πίτσες ψήνονται σε ξυλόφουρνο, με παραδοσιακή ζύμη και πάντα με τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο «Ο Αιγύπτιος»

Φρέσκα ψάρια θάλασσας του Θρακικού πελάγους

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ3 εβδομάδες πριν

Ψηφιακό Φωτοτυπικό Κέντρο «Copy Center»

Θέλετε εκτυπώσεις ποιότητας, γρήγορα και σε ανταγωνιστικές τιμές;

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ4 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήρια «Ήλιος»

Σας τα επιστρέφουμε σαν καινούρια… πάντα σε πολύ καλές τιμές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ