ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Όταν οι δημοσκοπήσεις προέβλεπαν ντέρμπι, στη ΝΔ γνώριζαν ήδη για τη συντριβή

Οι «προβλέψεις» τότε έδειχναν μια αμφίρροπη αναμέτρηση ενώ υπήρχαν και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εμφανίζονταν σίγουρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταποντίζονταν στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

fonirodopis.gr

Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας για τις δημοσκοπήσεις και το κατά πόσο αξιόπιστες είναι πλέον αυτές, δεδομένου ότι οι περισσότερες έχουν αποτύχει παταγωδώς να προβλέψουν σωστά την πρόθεση ψήφου στις εθνικές εκλογές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 για τις οποίες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν μια αμφίρροπη αναμέτρηση ενώ υπήρχαν και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εμφανίζονταν σίγουρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταποντίζονταν.

Μόλις οκτώ ημέρες πριν τις εκλογές τρεις δημοσκοπήσεις που είχαν διεξαχθεί από διαφορετικές δημοσκοπικές εταιρείες έδειχναν οριακές διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Συγκεκριμένα σε δημοσκόπηση της Kapa Research για το «Βήμα της Κυριακής», ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονταν να προηγείται μόλις με μισή μονάδα σε σχέση με τη ΝΔ με τα δύο να συγκεντρώνουν ποσοστό 26,7% και 26,2% αντίστοιχα.

Σε δημοσκόπηση της PULSE RC για topontiki.gr, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εμφανίζονταν να δίνουν μάχη ψήφο – ψήφο καθώς συγκέντρωναν και τα δύο κόμματα ποσοστό 26,5% ενώ σε δημοσκόπηση της ΑLCO για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγούνταν με 25,4% έναντι 24,7% που συγκέντρωνε η Νέα Δημοκρατία.

Την ίδια ώρα όμως, όπως αποκάλυψε και ο τότε πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του την Κυριακή στην Κομοτηνή, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνώριζαν (από κρυφές δημοσκοπήσεις μάλλον) ότι επέρχεται η συντριβή.

«Οι μετρήσεις τότε μας έδιναν γύρω στο 16-17% και οι νεοδημοκράτες μέσα στο καλοκαίρι επειδή έχουμε και τα μπάνια του λαού δεν μπορούσαμε να μαζευτούμε και να δώσουμε τη μάχη, το πρόβλημα ήταν μεγάλο» είπε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος αποκάλυψε επίσης ότι εκείνη την περίοδο κανείς δεν ήθελε να γίνει πρόεδρος της ΝΔ.

«Εκείνη την εποχή δεν ήταν ιδιαίτερα ζηλευτή η θέση του προέδρου της ΝΔ και δεν είδα κανέναν να τη διεκδικεί και να τη θέλει. Δεν ήταν ελκυστική», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Τελικά, σε εκείνες τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε με 7,5 μονάδες διαφορά καθώς έλαβε ποσοστό 35,46% έναντι ποσοστού 28,10% που έλαβε η ΝΔ.

Η αποκαλυπτική δήλωση Μεϊμαράκη:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ