ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Αντίδραση Λαφτσή για την σεξιστική δήλωση Μεϊμαράκη εις βάρος των υποψήφιων γυναικών

FoniRodopis

«Με προσβάλλει η αντίληψη που θέλει το γυναικείο φύλο ως διακοσμητικό στοιχείο», δηλώνει η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηνής

Την αντίδραση της Ελένης Λαφτσή προκάλεσε η σεξιστική δήλωση του πρώην προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη εις βάρος των γυναικών που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηνής και επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗτική Ανατροπή» δηλώνει προσβεβλημένη από την αντίληψη που θέλει το γυναικείο φύλο ως διακοσμητικό στοιχείο.

Αναλυτικά, η κ. Λαφτσή τονίζει:

«Προφανώς και δεν αξιολογώ τα πρόσωπα. Δεν μου πέφτει άλλωστε λόγος. Με προσβάλλει όμως βαθειά ως γυναίκα, ως πολιτικό, ως ενεργό πολίτη, η αντίληψη που θέλει το γυναικείο φύλο ως διακοσμητικό στοιχείο, γιατί έτσι απαξιώνει τους αγώνες του γυναικείου κινήματος και περιφρονεί το μισό και πλέον τμήμα του πληθυσμού. Και ανησυχώ ακόμη περισσότερο όταν αυτά τα λόγια εκπορεύονται από πρόσωπα που φιλοδοξούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στα ευρωπαϊκά πράγματα.

Μήπως θα έπρεπε κι εμείς ως γυναίκες να προβληματιστούμε και να αναρωτηθούμε αν τελικά με τις επιλογές μας ανεχόμαστε και δίνουμε άλλοθι σ´ αυτούς που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και θίγουν την αξιοπρέπειά μας;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ