ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι προεκλογικές στάσεις αστικών στο Κόσμιο και η αγανάκτηση των κατοίκων των Υφαντών

Κατηγορούν τη Δημοτική Αρχή για απαράδεκτη αμέλεια – «Τα παιδιά μας περιμένουν με βροχή και κρύο υπομονετικά το αστικό μέσα σε σκουριασμένες στάσεις», δηλώνει ο κάτοικος του οικισμού Σταύρος Κοσουτζής

Έντονη κριτική από υποψήφιους Δημάρχους και παρατάξεις δέχεται η Δημοτική Αρχή Κομοτηνής για τον προεκλογικό οργασμό έργων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην πόλη και στους οικισμούς.

Η παράταξη «Ξε-Κίνημα για την Πόλη» μιλά για «στάχτη στα μάτια των πολιτών», η Ελένη Λαφτσή αναρωτιέται «πόσο σανό ακόμη θα ανεχτούμε από αυτούς που πέντε χρόνια ήταν απόντες», ενώ η παράταξη του «Σπάρτακου» επέλεξε να διακωμωδήσει την όλη κατάσταση παρουσιάζοντας βίντεο με «έργο» που εξαγγέλλεται… εδώ και 9 χρόνια.

Από την άλλη, η «Κοινωνία Πολιτών» παρουσίασε την Παρασκευή (29/3) ακόμη ένα έργο. Πρόκειται για τις στάσεις αστικών στο Κόσμιο, οι οποίες τοποθετήθηκαν όλως τυχαίως και αυτές την προεκλογική περίοδο παρά του ότι όπως μαθαίνουμε αποτελούσε αίτημα των κατοίκων του οικισμού εδώ και αρκετό καιρό.

Η παρουσίαση του έργου προκάλεσε ωστόσο την δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων ενός άλλου οικισμού, των Υφαντών, οι κάτοικοι του οποίου αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι από τη Δημοτική Αρχή.

Μιλήσαμε τον Σταύρο Κοσουτζή, ενεργό μέλος εδώ και χρόνια της τοπικής κοινότητας και υποψήφιο τοπικό σύμβουλο Κομοτηνής με τον συνδυασμό «Σύμπραξη Προοπτικής» του Αντώνη Γραβάνη, προκειμένου να μας καταθέσει τη δική του άποψη για την πολυετή εγκατάλειψη των Υφαντών.

Ο Σταύρος Κοσουτζής, κάτοικος των Υφαντών και υπ. τοπικός σύμβουλος Κομοτηνής καταγγέλλει την απαράδεκτη αμέλεια της δημοτικής Αρχής

«Με μεγάλη μου χαρά διάβασα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μια καινούρια στάση αστικού. Δυστυχώς όμως, σαν κάτοικος του οικισμού των Υφαντών και ενεργός πολίτης θέλω με τη σειρά μου να εκφράσω δημόσια την αγανάκτηση των κατοίκων του οικισμού καθώς τα ίδια και μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουμε και στους Υφαντές. Τα προβλήματα αυτά είναι εδώ και πολλά χρόνια γνωστά στη Δημοτική Αρχή με εκπροσώπους της οποίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση τον Μάιο του 2018.

Η ανύπαρκτη συντήρηση των επί δεκαετιών παλαιού τύπου στάσεων οι οποίες χρήζουν αντικατάστασης καθώς εκτός από τα σπασμένα τζάμια, το μοναδικό πράγμα που διακρίνει κανείς είναι η σκουριά ενώ η στάση στην προέκταση του οικισμού είναι ένα κακό συντηρημένο παγκάκι, κυριολεκτικά επάνω στον δρόμο. Ο Δήμος δεν μερίμνησε ποτέ για τον οικισμό στον οποίον διαμένουν μόνιμα 40 νέες οικογένειες με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, να κάνει έστω μια υποτυπώδη πεζοδρόμηση, κάτι το οποίο χαρακτηρίζεται από το σύνολο των κατοίκων ως απαράδεκτη αμέλεια.

Παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων, η Δημοτική Αρχή δεν έχει ανταποκριθεί ούτε καν στο αίτημα για μια υποτυπώδη πεζοδρόμηση. Μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι κάθονται σε παγκάκια που βρίσκονται κυριολεκτικά πάνω στο δρόμο, εκτεθειμένοι σε κινδύνους από διερχόμενα οχήματα

Στη φετινή χειμερινή περίοδο ήρθαμε αντιμέτωποι με σφοδρούς ανέμους και κληθήκαμε να συμμορφωθούμε με την έκκληση του Δήμου να κρατάμε τα σκουπίδια στο σπίτι μας ώστε να ελαφρύνουμε τον τεράστιο όγκο εργασίας των συνεργείων του Δήμου που προσπαθούσαν με φιλότιμες προσπάθειες να κρατήσουν τον Δήμο καθαρό, κάτι που κάναμε.

Βάλαμε όμως τα παιδιά μας σε χειρότερη μοίρα από τα σκουπίδια μας, αφήνοντας τα να περιμένουν υπομονετικά σε απαράδεκτες στάσεις αστικών. Το ότι επιλέξαμε κάποιον οικισμό για να μεγαλώσουμε τις οικογένειες μας και όχι την ευκολία της πόλης δεν μας κάνει πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Θα μπορούσα να σας δείξω πολλές φωτογραφίες με μικρά παιδιά σχολικής ηλικίας να περιμένουν υπομονετικά μέσα στο κρύο και τη βροχή αλλά δεν μου επιτρέπει η ανατροφή μου να το κάνω. Ευχαριστούμε πολύ κύριοι της Δημοτικής Αρχής. Θα τα πούμε τον Μάιο», τονίζει ο υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Κομοτηνής Σταύρος Κοσουτζής.

Τι έχει άραγε να πει η υπερδραστήρια το τελευταίο διάστημα Δημοτική Αρχή για την εγκατάλειψη του οικισμού των Υφαντών; Μήπως ήρθε η ώρα να δουν και οι κάτοικοι εκεί κάποιο προεκλογικό έργο;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Με 20.000 υπογραφές υποψήφιος ο Νίκος Ανδρουλάκης

«Είναι η ώρα της δικής μας πολιτικής αντεπίθεσης. Η ώρα να σπάσουμε τις επετηρίδες και όσα κρατάνε την παράταξη καθηλωμένη», αναφέρει στην ανακοίνωση του

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίσημα υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο ίδιος σύμφωνα με την ανακοίνωσή του συγκέντρωσε 20.000 υπογραφές μελών και φίλους της παράταξης και μπαίνει πλέον στην κούρσα για τη διαδοχή της Φώφης Γεννηματά.

«Σέβομαι όλους τους συνυποψήφιους μου, όμως η εκλογή νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματος», σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ανακοίνωσή του και ζητεί τη στήριξή όσων ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές.

Η ανακοίνωση του Νίκου Ανδρουλάκη:

«Κατέθεσα σήμερα, μαζί με 20.000 μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του Κινήματός μας. Πιστεύω βαθιά ότι η ανανέωση είναι όχι μόνο πολιτικό και κοινωνικό αίτημα, αλλά και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας.

Σέβομαι όλους τους συνυποψήφιους μου, όμως η εκλογή νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματος. Αφορά στο μέλλον της παράταξης και της χώρας.

Το ζητούμενο σήμερα είναι η ενότητα, η διεύρυνση και η πολιτική αυτονομία της παράταξης. Για να μεγαλώσει, να δυναμώσει και να μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας. Να δώσει φωνή σε όσους δεν ακούγονται και ελπίδα σε όσους δεν ονειρεύονται.

Τώρα είναι η ώρα της δικής μας πολιτικής αντεπίθεσης.

Όχι μόνο με τη δύναμη της ιστορίας και των αναμνήσεων, αλλά κυρίως με την προοπτική για την επόμενη μέρα. Με μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική πρόταση για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Την βιώσιμη ανάπτυξη. Την εργασιακή ανασφάλεια. Την κλιματική αλλαγή. Το δημογραφικό. Την ενίσχυση του κράτους δικαίου και των ατομικών δικαιωμάτων.

Στο προσκλητήριο για το αύριο της παράταξης ζητώ τη στήριξή σας. Τώρα είναι η ώρα να σπάσουμε τις επετηρίδες και όσα κρατάνε την παράταξη καθηλωμένη.

Η δύναμη του Κινήματός μας είμαστε τα μέλη, οι φίλοι και τα στελέχη που το κρατήσαμε όρθιο στις πιο δύσκολες στιγμές του. Αν εμείς ενώσουμε δυνάμεις, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την αναγέννηση του.

Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί. Κοιτάζοντας μπροστά!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Μη διαθέσιμα τα βίντεο των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής

Παράπονα δημοτών για την επιλογή της Δημοτικής Αρχής Γκαράνη να κατεβάζει τα βίντεο των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου από το κανάλι του Δήμου στο Youtube

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντιδράσεις και παράπονα από δημότες προκαλεί η επιλογή της Δημοτικής Αρχής Γκαράνη να κατεβάζει τα βίντεο των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου από το κανάλι του Δήμου Κομοτηνής στο Youtube.

Τις συνεδριάσεις, που πραγματοποιούνται δια τηλεδιάσκεψης, μπορεί να τις παρακολουθήσει κάποιος μόνο σε πραγματικό χρόνο, κατά τη ζωντανή μετάδοση, καθώς μετά το πέρας αυτών τα βίντεο κατεβαίνουν αμέσως με την πρόσβαση σε αυτά να μην είναι εφικτή.

Η παραπάνω επιλογή της Δημοτικής Αρχής Γκαράνη προκαλεί ήδη αρνητικά σχόλια με αρκετούς να την χαρακτηρίζουν ως «τραγική» και «απαράδεκτη».

Δεν γνωρίζουμε ποιοι ακριβώς λόγοι οδήγησαν στην παραπάνω απόφαση, όμως αυτό που εισπράττουμε είναι μια φοβία του Δημάρχου Κομοτηνής ο οποίος δείχνει ότι δεν επιθυμεί τα βίντεο να παραμένουν στον «αέρα» και να είναι διαθέσιμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους δημότες. Ίσως φοβάται μην εκτεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο Κεγκέρογλου αποσύρει την υποψηφιότητα του και στηρίζει Παπανδρέου

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου απέσυρε την υποψηφιότητά του από την κούρσα για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ για να στηρίξει την υποψηφιότητα Παπανδρέου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου απέσυρε τη συμμετοχή του από τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ κι έκανε πράξη την πρόθεσή του να κάνει… χώρο στον Γιώργο Παπανδρέου, σε περίπτωση που ο πρώην πρωθυπουργός θα κατέβαινε υποψήφιος για την προεδρία. Έτσι, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων-υπογραφών, ο βουλευτής Ηρακλείου απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του, ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε:

«Προτεραιότητα μου η ενότητα, η μαζική συμμετοχή και η λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η υποψηφιότητά μου, αποτέλεσμα του πολιτικού κενού που δημιουργήθηκε μετά την ασθένεια της προέδρου μας, στόχευσε να προσθέσει αξία και δυναμική στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας με σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, όπως την διαμόρφωσε η Φώφη Γεννηματά αλλά και να συμβάλει στη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές.

Όπως είχα δηλώσει με ειλικρίνεια και παρρησία, έγκαιρα και δημοσίως, η υποψηφιότητα του προέδρου Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα, όχι μόνο στο Κίνημα Αλλαγής αλλά και σε όλο το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Αξιολογώντας, λοιπόν, τα νέα δεδομένα και μετά από διαβούλευση με τους συνεργάτες μου, η απόφασή μου είναι να συνεχίσω από τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. την πολύ σημαντική κι απαιτητική δουλειά του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, ιδιαίτερα αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο και να μη συμμετέχω ως υποψήφιος στις διαδικασίες ανάδειξης προέδρου, συμβάλλοντας με όλες μου τις δυνάμεις στην ενότητα του Κινήματος Αλλαγής και στην επανασύνδεσή του με την κοινωνία.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους χιλιάδες πολίτες, συντρόφους και συντρόφισσες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να τιμώ την εμπιστοσύνη τους με κάθε πολιτική μου ενέργεια και πράξη. Είναι αυτονόητο ότι οι υπογραφές ανήκουν στους ίδιους, δεν εκχωρούνται και δεν μεταβιβάζονται. Η επιλογή του νέου προέδρου είναι απόφαση του καθένα και της καθεμιάς που θα συμμετέχει στις εκλογές. Βασικό κριτήριο είναι η δυνατότητα κάθε υποψηφίου να αντιπολιτευθεί υπεύθυνα και δυναμικά την κυβέρνηση της Ν.Δ και να αντιπαραθέσει την αυτόνομη πολιτική μας ταυτότητα και ολοκληρωμένη πρόταση στην αδύναμη, ανεπαρκή κι αναξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΜΘ: 988.000 ευρώ για έργα ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ σε Μεσούνη και Ήφαιστο

Η ΔΕΥΑΚ θα τοποθετήσει στους δύο οικισμούς νέους αγωγούς ύδρευσης συνολικού μήκους 23,6 χιλιομέτρων (14,7 χλμ. στη Μεσούνη και 8,9 χλμ. στον Ήφαιστο), οι οποίοι θα παρέχουν στους κατοίκους νερό σε επαρκή ποσότητα και καλή ποιότητα

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη χρηματοδότηση των εργασιών αντικατάστασης των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης στους οικισμούς Μεσούνη και Ήφαιστο από τη ΔΕΥΑ Κομοτηνής ενέκρινε  ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με πόρους από το ΕΣΠΑ ύψους 988.000 €. Πρόκειται για δύο έργα του Δήμου Κομοτηνής των οποίων το κόστος ανέρχεται συνολικά σε 1.280.000 €.

Με τα δύο αυτά έργα, η ΔΕΥΑΚ θα τοποθετήσει στους δύο οικισμούς νέους αγωγούς ύδρευσης συνολικού μήκους 23,6 χιλιομέτρων (14,7 χλμ. στη Μεσούνη και 8,9 χλμ. στον Ήφαιστο), οι οποίοι θα παρέχουν στους κατοίκους νερό σε επαρκή ποσότητα και καλή ποιότητα.

Στα νέα δίκτυα που θα κατασκευαστούν, η ΔΕΥΑΚ θα συνδέσει συνολικά 680 χρήστες, 230 στη Μεσούνη και 450 στον Ήφαιστο.

Με αφορμή την ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, οκ. Μέτιος είχε συνάντηση στο γραφείο του με το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Νότη Χαραλαμπίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ12 ώρες πριν

Εκλογές στις 8 Νοεμβρίου στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης

ΡΟΔΟΠΗ13 ώρες πριν

Εικόνες φρίκης στην Κομοτηνή: Νεκρό σκυλί με κομμένο λαιμό μέσα σε σακούλα

TΟΥΡΚΙΑ13 ώρες πριν

Τουρκικές απειλές σε Ελλάδα και Κύπρο: «Θα απαντήσουμε αν παραβιάσετε την υφαλοκρηπίδα μας»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ14 ώρες πριν

Ο Πανθρακικός παίζει με «Δύναμη Ψυχής»

ΠΑΙΔΕΙΑ15 ώρες πριν

Ευχαριστήριο Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής στην Αρμένικη Κοινότητα

ΕΒΡΟΣ15 ώρες πριν

Σε λειτουργία το αυτοματοποιημένο σύστημα παρακολούθησης στον Έβρο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ16 ώρες πριν

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Με 20.000 υπογραφές υποψήφιος ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ16 ώρες πριν

Μη διαθέσιμα τα βίντεο των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής

YΓΕΙΑ17 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 58 κρούσματα στη Ροδόπη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ18 ώρες πριν

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο Κεγκέρογλου αποσύρει την υποψηφιότητα του και στηρίζει Παπανδρέου

ΕΒΡΟΣ15 ώρες πριν

Σε λειτουργία το αυτοματοποιημένο σύστημα παρακολούθησης στον Έβρο

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Βίντεο – Κομοτηνή: Σκυλί σφαδάζει από δηλητηρίαση από φόλα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

Η φωτογραφία που εξόργισε: Ο Μπογδάνος καταθέτει στεφάνι στο Βίτσι με βασιλόφρονες και Χρυσή Αυγή

ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πριν

Πύργος: Δικογραφία για την 87χρονη που πυροβόλησε ληστή με αεροβόλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

Ιλχάν Αχμέτ: «Έργο μεγάλης σημασίας η νέα γέφυρα στους Κήπους Έβρου»

ΒΟΥΛΗ2 εβδομάδες πριν

Διαγραφή Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ μετά το θερμό επεισόδιο με Δένδια

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ3 εβδομάδες πριν

Καταγγελίες Μουμίν για προσπάθεια υπονόμευσης του Φεστιβάλ Ειρήνης

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ3 εβδομάδες πριν

Πτυχία σε 149 νέους Αστυφύλακες στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής επέδωσε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

ΡΟΔΟΠΗ3 εβδομάδες πριν

«Δύναμη Ψυχής»: Δράσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

ΕΒΡΟΣ3 εβδομάδες πριν

Άνθιμος: «Η Τουρκία χρησιμοποιεί τη μειονότητα της Θράκης για τα δικά της συμφέροντα»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ