ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

MEDIA

Πορνογραφικού περιεχομένου και με τη βούλα της Δικαιοσύνης το ιστολόγιο του Κώστα Λιούρτα

fonirodopis.gr

Καταπέλτης η Εισαγγελέας της έδρας η οποία στην αγόρευση της μίλησε για στημένη δίωξη εις βάρος του ιδιοκτήτη της «Φωνής της Ροδόπης», Λευτέρη Γλερίδη

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια του Κώστα Λιούρτα να παραπλανήσει τη Δικαιοσύνη και να την οδηγήσει στην καταδίκη μου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Η μήνυση, η οποία εκδικάστηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κομοτηνής, αφορούσε το άρθρο που δημοσίευσα τον Μάιο του 2017 με τίτλο «Ύβρεις, λάσπη και συκοφαντίες από ένα blog πορνογραφικού περιεχομένου». Το άρθρο αποτελούσε επί της ουσίας μια δημόσια απάντηση στις συκοφαντίες που είχαν προηγηθεί λίγες μέρες νωρίτερα εις βάρος μου μέσα από το προσωπικό ιστολόγιο του κ. Λιούρτα, για τις οποίες ο ίδιος έχει ήδη καταδικαστεί πρωτόδικα για συκοφαντική δυσφήμηση τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης στη μήνυση του με εγκαλούσε μεταξύ άλλων για τον χαρακτηρισμό «πορνογραφικού περιεχομένου» που χρησιμοποίησα για το ιστολόγιο του καθώς όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε οι συγκεκριμένες δημοσιεύσεις δεν είναι πορνό αλλά… «επιστημονικές έρευνες».

Προσκόμισα στο δικαστήριο αρκετά φωτοαντίγραφα δημοσιευμάτων του με φωτογραφίες ημίγυμνων γυναικών και με σχετική θεματολογία, όπως το άρθρο για «τα νέα καυτά αποκτήματα της Sirina» (γνωστής εταιρείας παραγωγής ταινιών ερωτικού περιεχομένου) αλλά και άρθρα για «το σεξ από την πίσω πόρτα» κλπ.

Στις ερωτήσεις της έδρας για το αν τα δημοσιεύματα αυτά έχουν όντως αναρτηθεί στο ιστολόγιο του, ο κ. Λιούρτας αν και απάντησε καταφατικά για μερικά εν τούτοις ισχυρίστηκε ψευδώς για κάποια άλλα ότι δεν είναι δικά του. Με δήλωση μου υπενθύμισα στον ίδιο ότι η ψευδορκία ενώπιον της Δικαιοσύνης διώκεται ποινικά ενώ και ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου απευθυνόμενος στον εγκαλούντα είπε: «Προσέξτε τι απαντάτε γιατί θα βρεθείτε ακόμα χειρότερα μπλεγμένος».

Η Εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση της ήταν καταπέλτης, λέγοντας πως όλα όσα έγραψα ήταν αληθή. Είπε πως, όντως αποδεικνύεται από τα προσκομισθέντα έγγραφα ότι υπάρχουν αρκετά δημοσιεύματα πικάντικου και «ροζ» περιεχομένου ικανά να προκαλέσουν σεξουαλική διέγερση ενώ το κυριότερο, ότι η μήνυση ήταν μια στημένη δίωξη εις βάρος μου επειδή εξαιτίας δημοσιευμάτων μας στη «Φωνή της Ροδόπης» ο κ. Λιούρτας διώκεται σήμερα ποινικά σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της απιστίας για ποσά άνω των 73.000 και 120.000 ευρώ.

Οφείλω ένα μεγάλο δημόσιο ευχαριστώ στον Πρόεδρο και στην Εισαγγελέα της έδρας που διέκριναν την αλήθεια, αναγνώρισαν το δίκιο μου και απένειμαν Δικαιοσύνη αθωώνοντας με πανηγυρικά.

Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ