ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλει μεγάλο θάρρος να επισκέπτεται η ΝΟΔΕ Ροδόπης το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

fonirodopis.gr

«Το να λέει η ΝΔ για τη δουλειά που θα κάνει στον τομέα της Υγείας είναι σαν να λέμε ότι καλέσαμε τον Νίκο Γεωργιάδη να κάνει φύλαξη σε παιδικό πάρτι»

Ανακοίνωση για τα περί «υποστελέχωσης» και «υποχρηματοδότησης» του Νοσοκομείου Κομοτηνής τα οποία επικαλέστηκε η ΝΟΔΕ ΝΔ Ροδόπης ύστερα και από την επίσκεψη μελών της στο «Σισμανόγλειο», εξέδωσε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

Στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο συντονιστής Σταμάτης Σακελλίων και ο αναπληρωτής Ν.Ε. και υπεύθυνος για θέματα Υγείας Οζγκιούρ Φερχάτ, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «επιστροφή του δολοφόνου στον τόπο του εγκλήματος» υπενθυμίζοντας την κατάσταση που επικρατούσε το 2015 και κάνοντας σύγκριση με το τι έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα σε σχέση με τότε.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης:

«Είναι θετικό το γεγονός ότι η ΝΟΔΕ  Ροδόπης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Κομοτηνής. Πράγματι ήθελε μεγάλο θάρρος μια τέτοια επίσκεψη. Για να επιβεβαιωθεί το “ο δολοφόνος γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος”. Διότι τόσο οι πολίτες όσο και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της πόλης μας μπορούν να συγκρίνουν την κατάσταση που υπήρχε μέχρι το 2015 και ποια είναι σήμερα. Αλλά εκεί που η Ν.Δ. ξεπερνά τον εαυτό της είναι ότι κάνει λόγο για το πόσο υπέροχη δουλειά θα κάνει όταν γίνει κυβέρνηση στο τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Είναι αυτό που λέμε ότι καλέσαμε τον Νίκο Γεωργιάδη να κάνει φύλαξη  στο παιδικό πάρτι. Με λίγα λόγια ας σοβαρευτούν λίγο πια.

Πιο συγκεκριμένα  για να είμαστε σαφείς:

Το 2015 το Νοσοκομείο Κομοτηνής χρωστούσε προς ιδιώτες 5.500.000,00€, ενώ τα ταμειακά του διαθέσιμα ήταν μηδαμινά.  Σήμερα το Νοσοκομείο Κομοτηνής δεν έχει καθόλου ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ τα ταμειακά του διαθέσιμα (αποθεματικά) ανέρχονται στα 5.800.000,00€.

Στο Νοσοκομείο Κομοτηνής την τελευταία τριετία έγιναν σημαντικές προσλήψεις μόνιμου και ορισμένου χρόνου προσωπικού, σε τομείς που υπήρχε πλήρης υποστελέχωση. Συγκεκριμένα προσλήφθηκαν 11 μόνιμοι ιατροί και 13 ειδικοί Επικουρικοί Ιατροί. Το 2015 από τις 84 Οργανικές Θέσεις μονίμων Ιατρών ήταν καλυμμένες οι 32!  Επίσης την τελευταία τριετία προσλήφθηκαν 12 μόνιμοι Νοσηλευτές και 27 Νοσηλευτές Ορισμένου Χρόνου (36μηνες Συμβάσεις). Επιπλέον στο λοιπό επιστημονικό προσωπικό προσλήφθηκαν 7 μόνιμοι και 7 ορισμένου χρόνου, ενώ και η Διοικητική υπηρεσία του Νοσοκομείου ενισχύθηκε με 6 μόνιμους και 3 ορισμένου χρόνου υπαλλήλους. Σε λίγες ημέρες μάλιστα εκδίδεται προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ για πρόσληψη άλλων 4 μονίμων Νοσηλευτών, ενώ εκκρεμεί προς διορισμό στο ΦΕΚ (περίπου σε ένα μήνα) η πρόσληψη άλλων 6 ειδικών ιατρών για τα ΤΕΠ και την Καρδιολογική Κλινική.

Πριν ένα χρόνο 45 υπάλληλοι που απασχολούνταν στα εργολαβικά συνεργία με συμβάσεις των 400 ευρώ, προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Φύλαξης και Εστίασης του Γ.Ν. Κομοτηνής και πληρώνονται πλέον στην ώρα τους με διπλάσιους μισθούς, πληρωμένα νυχτερινά-εξαιρέσιμα και όσα άλλα εργασιακά δικαιώματα δικαιούνται σύμφωνα με την κείμενη εργατική νομοθεσία.

Ανακαινίστηκαν μέσω του προγράμματος INTERREG και παραδίδονται σε πλήρη χρήση την Τρίτη 26 Μαρτίου οι 4 χειρουργικές αίθουσες του Νοσοκομείου Κομοτηνής, εξοπλισμένες με υπερσύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Έργο ύψους 700.000,00€. Παράλληλα αντικαταστάθηκε μέσω του ΕΣΠΑ όλος σχεδόν ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός των κλινικών του Νοσοκομείου με μηχανήματα ύψους 3.500.000,00€. Από το αποθεματικό του Υπουργείου Υγείας δόθηκαν πέρα από τον προϋπολογισμό του 2018, επιπλέον 220.000,00€ για κτιριακές συντηρήσεις και αποκαταστάσεις. Ενώ σύντομα εκδίδεται διεθνής διαγωνισμός ύψους 250.000,00€ για προμήθεια νέου υπερσύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. 

Επιπρόσθετα ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για το νέο Νοσοκομείο της Κομοτηνής ένα μείζον έργο που επί σειρά ετών η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ απλώς το ανακοίνωναν και απλώς υπήρχαν μελέτες. Όχι άλλα fake news. Η κοινωνία δεν έχει τάσεις αυτοχειρίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ