ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Στάθης Γιαννακίδης: «Η υποκρισία της ΝΔ και του Μητσοτάκη έχει ξεπεράσει κάθε όριο»

FoniRodopis

«Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγγειλε έργο το οποίο ήδη υλοποιείται»,  λέει ο Υφ. Οικονομίας και Ανάπτυξης – «Είναι εξαγγελίες που έγιναν για να χαϊδέψει τα αυτιά της μειονότητας και όχι επειδή τα εννοεί», δηλώνει για το «Μουσουλμανικό Συμβούλιο»

Την υποκρισία της ΝΔ και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη στηλιτεύει ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης, σχολιάζοντας την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περιοχή της Θράκης.

Ο κ. Γιαννακίδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε έργο το οποίο ήδη υλοποιείται ενώ αναφερόμενος στο περιβόητο «Μουσουλμανικό Συμβούλιο», ο Υφυπουργός σημειώνει ότι πρόκειται για εξαγγελίες που σκοπό έχουν «να χαϊδέψουν τα αφτιά της μειονότητας».

Για το φυσικό αέριο: «Είναι πάγια τακτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξαγγέλλει μέτρα, έργα και κινήσεις και που ήδη υλοποιεί η κυβέρνηση. Να θυμίσω ότι έχει εξαγγείλει την ίδρυση Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού κ.α. Μέσα σε αυτή την αντιπολιτευτική τακτική, στην περιοδεία του στη Θράκη εξήγγειλε ένα έργο που είναι ήδη σε εξέλιξη, σε φάση δημοπράτησης, τη σύνδεση του δικτύου Φυσικού Αερίου με τις πόλεις της ΑΜΘ».

Ως  προς τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία: «Έχει ξεπεράσει κάθε όριο υποκρισίας η ΝΔ καθώς, σε επίπεδο εξαγγελιών, αναφέρονται όσα η μειονότητα διεκδικούσε επί σειρά ετών και τώρα υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτό που κρατάμε είναι η ατολμία να παρουσιαστούν αυτά στην υπόλοιπη Ελλάδα. Όσα ανακοινώθηκαν, έμειναν σε τοπικό επίπεδο, αποφεύγοντας να δοθεί η διάσταση που πρέπει σε όλη την Ελλάδα γύρω από την τοποθέτηση της ΝΔ για τα μειονοτικά ζητήματα. Είναι ιδιαίτερα υποκριτικό δεδομένου ότι όλες τις αλλαγές που έχει προχωρήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τώρα εξαγγέλλει ο Πρόεδρος της ΝΔ, όλα αυτά τα χρόνια τις πολεμούν τα στελέχη της, μην επιτρέποντας την αναβάθμιση της μειονοτικής εκπαίδευσης. Το πιο βασικό είναι να ξεφύγουμε από τις πολύ κακές πολιτικές που εφάρμοσε η κυβέρνηση Σαμαρά, και είχαν οξύνει τα μειονοτικά ζητήματα. Επί κυβέρνησης Σαμαρά αμιγώς μειονοτικές περιοχές είχαν αποκλειστεί από την εκπομπή των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών προς εξυπηρέτηση της Digea, κάτι που αποκατέστησε με τις πρώτες κινήσεις της η κυβέρνηση».

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε τον πολυπολιτισμικό πλούτο της περιοχής και όχι να είναι αντικείμενο προστριβών. Είναι εθνική προτεραιότητα να ενισχύσουμε την εσωτερική κοινωνική συνοχή και όχι να τη διαταράσσουμε. Αυτές οι φωνές και οι ακρότητες τα τελευταία χρόνια έχουν φύγει από τα Θράκη και δεν βρίσκεται στο επίκεντρο».

Για το «Μουσουλμανικό Συμβούλιο»: «Πρέπει να ξεκαθαρίσει ο κύριος Μητσοτάκης τι εννοεί όταν αναφέρεται σε ‘’Μουσουλμανικό Συμβούλιο’’. Δεν έχουμε καταλάβει τι ακριβώς θέλει να κάνει και είναι υποχρέωση του αρχηγού και των στελεχών της ΝΔ να εξηγήσουν τι είναι αυτό το συμβούλιο, αν θα αφορά τη μειονότητα της περιοχής ή συνολικά τους μουσουλμάνους στην Ελλάδα. Είναι εξαγγελίες που έγιναν για να χαϊδέψει τα αυτιά της μειονότητας και όχι επειδή τα εννοεί. Τα περισσότερα είναι ήδη σε εξέλιξη στην περιοχή και τα στελέχη της ΝΔ τα πολεμούν λυσσαλέα».

Για την ανάπτυξη της Θράκης: «Η ανεργία και η διάλυση της παραγωγικής βάσης είχε ήδη συντελεστεί πριν την οικονομική κρίση στη Θράκη. Την περίοδο της κρίσης το φαινόμενο οξύνθηκε, ιδιαίτερα κατά τη διακυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου, καθώς η Θράκη αποτελούσε απλά μια πηγή για ανέξοδο πατριωτισμό και πατριδοκαπηλεία για να καλύψουν την έλλειψη πολιτικών για την παραγωγική ανασυγκρότηση».

Ακούστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη του Στάθη Γιαννακίδη.

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ