ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Σειρά δράσεων για τα δικαιώματα των παιδιών από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

FoniRodopis

«Δικαίωμα στην μόρφωση και στην υγεία, δικαίωμα να ζει σε ένα κόσμο χωρίς διακρίσεις, χωρίς βία και κακοποίηση αλλά και βασικό δικαίωμα να εκφέρει ελευθέρα τη γνώμη του, να ακούγεται και να πληροφορείται»

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής από Δευτέρα 1 έως και Παρασκευή 12 Απριλίου  2019  και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου διοργανώνει σειρά δράσεων για τα παιδιά, πάντα με άξονα το βιβλίο που στόχο έχουν να προάγουν τα βασικά του δικαιώματα.

Δικαίωμα στην μόρφωση και στην υγεία, δικαίωμα να ζει σε ένα κόσμο χωρίς διακρίσεις, χωρίς βία και κακοποίηση αλλά και βασικό δικαίωμα να εκφέρει ελευθέρα τη γνώμη του, να ακούγεται και να πληροφορείται.

Έτσι δίνοντας έμφαση στη ζωντανή επικοινωνία η Βιβλιοθήκη φιλοξενεί στο χώρο της συνανθρώπους μας, με διάθεση να μοιραστούν τις δικές τους ιστορίες μέσα από μια σειρά θεματικών.

Ας μιλήσουμε για λέξεις…όταν οι συγγραφείς μιλούν μέσα από τα έργα τους.
Η Συγγραφέας Ανδριάνα Δελέγκου μέσα από μια Εκπαιδευτική Βιωματική Δράση μοιράζεται με τα παιδιά  το  βιβλίο της  «Ο Βρασίδας ο ατσίδας στο διαδίκτυο».

Εκεί που όλοι δυσκολεύονται εγώ τα καταφέρνω.. ακόμα και στον αθλητισμό!
Ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία «ΗΡΟΔΙΚΟΣ», προβάλει το πνεύμα του Παραολυμπιακού Κινήματος για ένα κόσμο χωρίς διακρίσει.

Όταν η αγάπη περισσεύει … ξεκινάει ο εθελοντισμός.
Εκπρόσωποι από το Σώμα Εθελοντών, Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής  μεταφέρουν το πνεύμα του εθελοντισμού και μιλούν στα παιδιά  για  τις πρώτες βοήθειες.

Για έναν ασφαλή κυβερνοχώρο… συνταγές για μία ασφαλή πλοήγηση.
Εκπρόσωπος του  Κέντρου Κέντρο Πρόληψης ΠΕ. Ροδόπης «Ορφέας»  δίνει στα παιδία συνταγές ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών από 1 έως και 12 Απριλίου κατά τις πρωινές ώρες θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Κομοτηνής.

Καλούνται όλα τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία να δηλώσουν συμμετοχή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες:
Τηλέφωνο: 2531022859
e-mail: vivkomot@otenet.gr

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ