ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Χτυπούσε σκύλο με τσάπα, ο σκύλος τον δάγκωσε και αυτός έκανε… μήνυση

fonirodopis.gr

Ένα περιστατικό σε οικισμό του Δήμου Κομοτηνής που περιγράφει το πόσο επίπλαστα είναι τα στοιχεία για τα δαγκώματα – Η συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν προέλευση την κακοποίηση των ζώων

Ένα περιστατικό που περιγράφει το πόσο επίπλαστα είναι τα στοιχεία για τα δαγκώματα και τις επιθέσεις σκύλων, που δημοσιεύει κατά καιρούς κυρίως η δημοτική παράταξη του «Σπάρτακου», καταθέτει ο Μάκης Σαλασίδης, ενεργό μέλος του φιλοζωικού κινήματος της περιοχής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ξε-ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ».

Το περιστατικό αφορά τις «περιπέτειες» ενός σκύλου σε οικισμό του Δήμου Κομοτηνής ο οποίος μετά από διαφόρων ειδών βασανιστήρια, τελικά επιτέθηκε εναντίον του βασανιστή του με αποτέλεσμα ο τελευταίος να καταθέσει μήνυση εναντίον του αφεντικού του.

Δείτε την ανάρτηση:

«Ένα περιστατικό που περιγράφει το πόσο επίπλαστα είναι τα στοιχεία για τα δαγκώματα, μου έδωσε φίλος μου που ζει σε χωριό του δήμου Κομοτηνής. Αυτός φροντίζει ένα ημίαιμο σκυλάκι το οποίο κυκλοφορεί στο χωριό. Ο ηλικιωμένος γείτονας του με μίσος προσπάθησε να πατήσει το σκύλο με το τρακτέρ του και επανειλημμένα το χτυπούσε μέχρι που έσπασε και τσάπα επάνω στην πλάτη του ζώου.

Ο φίλος δεν θέλησε να τον καταγγείλει στην αστυνομία, επειδή είναι γείτονας του (το πρόστιμο για κακοποίηση ανέρχεται μέχρι και 30.000 ευρώ). Τελικά, το άμοιρο σκυλάκι, μετά από άπειρο ξύλο, δάγκωσε τον βασανιστή του με αποτέλεσμα εκείνος να κάνει… μήνυση στο φίλο μου για το σκυλί! 

Είναι ένα ακόμη περιστατικό που αποδεικνύει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δαγκωμάτων έχουν προέλευση την κακοποίηση των ζώων (χτυπήματα με μαγκούρες, ομπρέλες, πέτρες κτλ). Στις ΗΠΑ πλέον οι κακοποιούντες τα ζώα θεωρούνται εγκληματίες και μπαίνουν σε ειδική λίστα του FBI, γιατί θεωρούνται ύποπτοι για τέλεση εγκλημάτων κατά της ανθρώπινης ζωής.

Τα δαγκώματα, ως γνωστόν, έχουν χρησιμοποιηθεί ως πολιτικό εργαλείο και από την δημοτική “παράταξη” του Σκάρτακου, η οποία προπαγανδίζει και τρομοκρατεί με επιλεκτική ανάγνωση των στατιστικών στοιχείων, προκειμένου να δικαιολογήσει την παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο.

Πολλοί λένε πως αν δεν υπήρχαν αδέσποτα στους δρόμους, ο Σκάρτακος θα τα έβαζε με τα περιστέρια γιατί κουτσουλάνε τις ταράτσες, με τις μέλισσες που τσιμπάν τον κόσμο και γιατί όχι και με τα κουνούπια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ