ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Προσπάθεια εξόντωσης της εργαζόμενης Ρυίας Πατσατζή από τη διοίκηση του Ε.Κ. Κομοτηνής

fonirodopis.gr

«Διαδικασίες που θα ζήλευαν οι δικτάτορες» – «Ελπίζουμε η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της και να ακυρώσει τους σχεδιασμούς αυτών που αμαυρώνουν το Εργατικό Κίνημα της περιοχής»

Για διαδικασίες που «θα ζήλευαν οι απανταχού δικτάτορες» κατηγορεί τον πρόεδρο Παντελή Μαγαλιό και τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση.

Με ανακοίνωση της, η συνδικαλιστική παράταξη μιλά για ευτελισμό του θεσμού του Εργατικού Κέντρου καθώς, όπως αναφέρει, διεξάγονται εκλογές και συνεδριάσεις χωρίς να ενημερώνονται ή να καλούνται οι παρατάξεις ενώ τέλος, εγκαλεί τον Πρόεδρο για προσπάθεια εξόντωσης της εργαζόμενης Ρυίας Πατσαζή με μηνύσεις που περιέχουν «κατασκευασμένες και ψεύτικες κατηγορίες».

«Ελπίζουμε η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της και να ακυρώσει τους σχεδιασμούς αυτών που αμαυρώνουν το Εργατικό Κίνημα της περιοχής», σημειώνει χαρακτηριστικά η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση.

Να υπενθυμίσουμε ότι η απόλυση της εργαζόμενης Ρυίας Πατσατζή χαρακτηρίστηκε ως άκυρη από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), το οποίο με το υπ’ αριθμόν 93105/30-3-2018 πόρισμα του καλούσε τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να την ανακαλέσει άμεσα.

Η ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης»:

«Ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, για άλλη μια φορά εκθέτει τον θεσμό και ευτελίζει τις διαδικασίες του.

Αναφερόμαστε στο Συνέδριο – Παρωδία που έγινε το προηγούμενο διάστημα και στο οποίο αφού εξασφάλισε ότι οι  άλλες παρατάξεις  θα είναι απούσες (οι εκπρόσωποι της παράταξής μας, αλλά και του ΠΑΜΕ παραβρίσκονταν σε Συνέδρια άλλων Ομοσπονδιών), δείχνοντας και πάλι τη ‘’δημοκρατική’’ του ευαισθησία, αφού δεν συνεννοήθηκε από πριν με κανένα, έκανε εκλογές για αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ , στις οποίες πήρε μέρος μόνο η παράταξη του Προέδρου!!

Μάλιστα στη συνεδρίαση της  Εξελεγκτικής Επιτροπής (αυτή που ελέγχει τα οικονομικά του ΕΚ), δεν κάλεσε καν τον εκλεγμένο εκπρόσωπο της παράταξης μας! Μιλάμε για διαδικασίες που θα ζήλευαν οι απανταχού δικτάτορες !! Πάντως για τις λεπτομέρειες του Συνεδρίου αυτού θα επανέλθουμε, με πολύ  ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, αργότερα.

Παράλληλα με τα όσα εξευτελιστικά συμβαίνουν στο ΕΚ, με ευθύνη του Πρόεδρου  και της πλειοψηφίας, συνεχίζεται η απαράδεκτη – αντεργατική – εκδικητική – ανήθικη επίθεση, λειτουργώντας σαν τον χειρότερο εργοδότη, του Εργατικού Κέντρου προς την εργαζόμενη στο ΕΚ και συνδικαλίστρια, Ρυία Πατσατζή, που αφού παράνομα απέλυσαν, συνεχίζουν με σωρεία κατασκευασμένων και ψεύτικων κατηγοριών τις μηνύσεις, ώστε να την εξοντώσουν ηθικά και οικονομικά.

Νομίζουμε ότι αυτή η συμπεριφορά, ξεπερνά τα όρια ακόμα και της διαμάχης εργαζόμενου – εργοδότη, πόσο μάλλον τα όρια, υποτίθεται «εκπροσώπων των εργαζομένων». Κάποιες εκ των μηνύσεων αυτών, εκδικάζεται την Πέμπτη στο Πρωτοδικείο Ροδόπης. Ελπίζουμε η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της και να ακυρώσει τους σχεδιασμούς αυτών που αμαυρώνουν το Εργατικό Κίνημα της περιοχής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ