ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Προσλαμβάνεται προσωπικό καθαριότητας στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης

FoniRodopis

Η ελλιπής καθαριότητα επί τρεις και πλέον μήνες είχε δημιουργήσει κλίμα δυσαρέσκειας μεταξύ των αστυνομικών – Προσπάθειες για ενίσχυση της Δ.Α. Ροδόπης με αστυνομικό προσωπικό και οχήματα

Έντονο κλίμα δυσαρέσκειας επικρατούσε μεταξύ των αστυνομικών της Ροδόπης τους τελευταίους τρεις και πλέον μήνες λόγω της ελλιπούς καθαριότητας που υπήρχε στις Υπηρεσίες του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής.

Αστυνομικοί σε ρόλο «καθαρίστριας» αναλάμβαναν σε πολλές περιπτώσεις με δικά τους έξοδα την καθαριότητα του κτιρίου καθώς η έλλειψη προσωπικού εγκυμονούσε κινδύνους για την υγεία αστυνομικών, κρατουμένων και πολιτών που προσέρχονταν στα Αστυνομικά Τμήματα.

Χρειάστηκε η δημόσια καταγγελία του μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας ΠΟΑΣΥ κ. Σταυρούλας Τζατζανά και ακολούθως ένα σχετικό δημοσίευμα μας προκειμένου  να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι και να επισπευστούν οι διαδικασίες για την επίλυση του θέματος.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαρτίου μεταξύ του Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Υποστράτηγου κ. Νικόλαου Μενεξίδη και αντιπροσωπείας της ΕΑΥ Ροδόπης ανακοινώθηκε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες ενέργειες και ο διαγωνισμός για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας εστάλη για δημοσίευση.

Εκτός του θέματος της καθαριότητας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν επιπλέον η διαχείριση του μεταναστευτικού από το προσωπικό της Δ.Α. Ροδόπης, η προβληματική λειτουργία του μεθοριακού σημείου διαβατηριακού ελέγχου Νυμφαίας λόγω ολιγάριθμου προσωπικού, οι ελλείψεις ασφαλείας σε σκοπιές της Δ.Α. Ροδόπης και τα οφειλόμενα ρεπό.

Για το μεταναστευτικό, ο κ. Μενεξίδης συμφώνησε ότι η Δ.Α. Ροδόπης πλέον έχει σημαντικό  ρόλο στην διαχείριση του, ότι θα προτείνει την ενίσχυση με προσωπικό μέσω του προγράμματος «Ασπίδα» και ότι θα καταβάλει προσπάθειες για την  ενίσχυση της Δ.Α. Ροδόπης και με κατάλληλα οχήματα, ώστε να μην είναι απαραίτητη η συνεχής μετακίνηση οχημάτων όμορων Διευθύνσεων.

Για το μεθοριακό σημείο διαβατηριακού ελέγχου Νυμφαίας, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής επισήμανε ότι ο τουρισμός είναι η «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας και πρέπει και η ΕΛ.ΑΣ. στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων της  να συμβάλει όσο το δυνατόν στην διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των τουριστών. Στο προσεχές διάστημα θα καταβληθούν προσπάθειες για την ενίσχυση με προσωπικό της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Για την σκοπιά της πύλης του Αστυνομικού Μεγάρου και την εμπρόσθια σκοπιά του Τουρκικού Προξενείου που δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις ασφαλείας, συμφώνησε ότι η ασφάλεια, όπως και η υγιεινή, είναι βασικές υποχρεώσεις που πρέπει να παρέχει κάθε εργοδότης, και εν προκειμένω η Πολιτεία. Δεσμεύτηκε ότι θα διερευνήσει τη δυνατότητα τοποθέτησης κατάλληλων φυλακίων που να καλύπτουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας.

Τέλος, για την συσσώρευση μεγάλου αριθμού οφειλομένων ημερήσιων αναπαύσεων σε αστυνομικούς, ο κ. Μενεξίδης απάντησε ότι η ημερήσια ανάπαυση είναι αναφαίρετο δικαίωμα του εργαζομένου και ως τέτοιο ο νομοθέτης το έχει «θωρακίσει» με αντίστοιχο ΠΔ.

«Η Διοίκηση θα πρέπει να τηρεί τις υποχρεώσεις της απέναντι στο προσωπικό, ώστε να έχουμε αποτελεσματικότερη, εν τέλει, αστυνόμευση. Επίσης μας ζήτησε να τον ενημερώσουμε σε κάθε περίπτωση που υπάρχει παραβίαση νομοθετικά κατοχυρωμένου δικαιώματος μέλους μας. Ο κ. Γενικός αναγνώρισε το δίκαιο του συνόλου των αιτημάτων που του θέσαμε και δήλωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους», σημειώνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ