ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Αναφορά κατά της Εισαγγελέως Μελισσάρη καταθέτει το Δ.Σ. του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου

«Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης μας συκοφαντεί με τον χειρότερο τρόπο. Οι πρακτικές της δεν αρμόζουν σε δικαστικό λειτουργό, θα ζητήσουμε την προστασία του Εισαγγελέα Εφετών Θράκης» δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Φιλιππίδης ο οποίος αποκάλυψε ότι σκοπεύει να παραιτηθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Λευτέρης Γλερίδης

Την αυταρχική συμπεριφορά της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ροδόπης κ. Κωνσταντίνας Μελισσάρη κατήγγειλε την Παρασκευή 15 Μαρτίου ο Διοικητής του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γιώργος Φιλιππίδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου.

Η καταγγελία αφορά την ακατανόητη επιμονή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ροδόπης να στέλνει προς φιλοξενία υγιή ανήλικα παιδιά στο «Σισμανόγλειο» ύστερα από την απομάκρυνση τους από το οικογενειακό τους περιβάλλον, γεγονός για το οποίο αντιδρούν τόσο ο κ. Φιλιππίδης όσο και η ιατρική υπηρεσία και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.

«Σε σοβαρό κίνδυνο εκθέτουν την υγεία ανήλικων παιδιών οι παραγγελίες της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ροδόπης κ. Κωνσταντίνας Μελισσάρη για τη φιλοξενία τους, ύστερα από την απομάκρυνση τους από το οικογενειακό τους περιβάλλον, στο ‘’Σισμανόγλειο’’ Νοσοκομείο Κομοτηνής. Χαρακτηριστική η περίπτωση 4χρονου κοριτσιού το οποίο εισήλθε, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, υγιέστατο στο Νοσοκομείο και τελικά αρρώστησε εξαιτίας της έκθεσης του σε ένα νοσηρό περιβάλλον όπου υπήρχαν ήδη αρκετά νοσηλευόμενα παιδιατρικά και παθολογικά περιστατικά, λόγω και της έξαρσης της εποχικής γρίπης», γράφαμε σχετικά σε άρθρο μας πριν μία εβδομάδα.

«Παρεμβαίνει στο έργο μας, μας συκοφαντεί με τον χειρότερο τρόπο, θα ζητήσουμε την προστασία του Εισαγγελέα Εφετών Θράκης»

«Αυτό που κάνει είναι να κάνει μονολόγους και να λέει όπως θέλει τα πράγματα συκοφαντώντας και παραπληροφορώντας το έργο της διοίκησης και των εργαζομένων του Νοσοκομείου. Αυτές οι πρακτικές δεν αρμόζουν σε δικαστικό λειτουργό» είπε ο κ. Φιλιππίδης για να προσθέσει ότι η κ. Μελισσάρη δείχνει «εμπάθεια και εμμονή» τόσο εναντίον του ίδιου όσο και των εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι σε συνάντηση της κ. Μελισσάρη με κοινωνικούς λειτουργούς την Πέμπτη 14 Μαρτίου, η Εισαγγελέας είπε για τον κ. Φιλιππίδη «να παραιτηθεί εφόσον δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του».

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πράξω και να το κάνω και άμεσα αλλά δεν θα το κάνω επειδή το λέει η κ. Μελισσάρη. Θα το κάνω αν πιστεύω ότι αυτό είναι σωστό για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και επειδή δεν μπορώ να κάνω πράγματα που οι αρχές και οι αξίες μου δεν το επιτρέπουν», είπε ο διοικητής του «Σισμανόγλειου».

Αναλυτικά, ο κ. Φιλιππίδης δήλωσε:

«Σας καλέσαμε σήμερα εδώ για κάποια θέματα που έχουν προκύψει με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, θέματα που ήδη προϋπήρχαν. Υπήρχε μια αρνητική άποψη της Εισαγγελέως για το Νοσοκομείο. Το Νοσοκομείο σε κάθε εισαγγελική παραγγελία που μας στέλνει κάνει ότι είναι δυνατό ώστε αυτή να διεκπεραιωθεί και μάλιστα πολλές φορές υπερβάλλουμε και τον εαυτό μας. Παρ’ όλη τη μεγάλη αυτή προσπάθεια που γίνεται, παρ’ όλο που οι εργαζόμενοι υπερβάλλουν εαυτό για να εξυπηρετήσουν ανάγκες που δεν είναι στις αρμοδιότητες του Νοσοκομείου Κομοτηνής, καθώς είναι ένας χώρος για ασθενείς και το τι προβλέπεται να γίνεται μέσα σε αυτό καθορίζεται από τον οργανισμό του και τους νόμους. Έχοντας ωστόσο κοινωνική ευαισθησία και κάνοντας υπέρβαση εξυπηρετούμε πολλές περιπτώσεις όπως παιδιών που μας έρχονται με εισαγγελικές παραγγελίες, περιπτώσεις αστέγων, κακοποιημένων γυναικών και είμαστε πάντα της άποψης σε μια μικρή κοινωνία όλοι να συνεργαζόμαστε ομαλά, με γνώμονα το συμφέρον των ανθρώπων που έχουν κοινωνικές ανάγκες.

Δυστυχώς, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης κ. Μελισσάρη όλη αυτήν την προσπάθεια την ακυρώνει συνεχώς, καταφέρεται εναντίον του Νοσοκομείου, εναντίον των εργαζομένων, των γιατρών, της διοίκησης.

Μάλιστα χθες (14/3) συγκέντρωσε κοινωνικούς λειτουργούς που εργάζονται σε διάφορους φορείς και έκανε ένα σωρό αδικαιολόγητα παράπονα και καταφέρθηκε για άλλη μια φορά εναντίον της λειτουργίας του Νοσοκομείου λέγοντας ότι δεν λειτουργεί τίποτα. Το ίδιο έκανε και πριν μια εβδομάδα σε ένα σεμινάριο για θέματα αναδοχής και υιοθεσίας, πάλι με κοινωνικούς λειτουργούς. Το βασικό σε όλα αυτά είναι ότι δεν καλεί ποτέ το Νοσοκομείο ώστε να υπάρχει ένας αντίλογος.

Αυτό που κάνει είναι να κάνει μονολόγους και να λέει όπως θέλει τα πράγματα συκοφαντώντας και παραπληροφορώντας το έργο της διοίκησης και των εργαζομένων του Νοσοκομείου. Αυτές οι πρακτικές δεν αρμόζουν σε δικαστικό λειτουργό, οι εξουσίες στη χώρα μας είναι διακριτές μεταξύ τους.

Εμείς από την αρχή δείχνουμε πάντα καλή θέληση για συνεργασία, το επιδιώξαμε με όλες μας τις δυνάμεις αλλά δυστυχώς δεν βρήκαμε ανταπόκριση. Υπάρχει μια εμπάθεια, μία εμμονή που δυστυχώς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό.

Έχουμε απαντήσει σε διάφορα ερωτήματα που μας έχει θέσει η κ. Μελισσάρη και έχουμε θέσει τα επιχειρήματα μας και τους λόγους σε κάποια θέματα που έχουμε αντίθετη άποψη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει ο ένας να παρεμβαίνει στο έργο του άλλου, να συκοφαντεί με τον χειρότερο τρόπο και να λέει πράγματα που δεν ισχύουν.

Στη χθεσινή συνάντηση αναφέρθηκε σε μένα προσωπικά και είπε ότι αν δεν μπορώ να διοικήσω, να παραιτηθώ. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πράξω και να το κάνω και άμεσα αλλά δεν θα το κάνω επειδή το λέει η κ. Μελισσάρη. Θα το κάνω αν πιστεύω ότι αυτό είναι σωστό για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και επειδή δεν μπορώ να κάνω πράγματα που οι αρχές και οι αξίες μου δεν το επιτρέπουν.

Δεν μπορώ να δεχτώ τα παιδιά που έρχονται στο Νοσοκομείο ύστερα από μια κακοποίηση, να συνεχίσει αυτή η κακοποίηση να υφίσταται. Σκεφτείτε ένα παιδί που νιώθει αυτή την κακοποίηση σπίτι του, να πηγαίνει ένα περιπολικό να το παίρνει, να μπαίνει σε ένα περιβάλλον όπως του νοσοκομείου και μετά να καταλήγει σε ένα ίδρυμα.

Έχουμε προτείνει να έρχονται τα παιδιά εδώ, να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις και μετά να πηγαίνουν σε κάποιο ίδρυμα και κατόπιν για αναδοχή εφόσον είναι οριστική η απόφαση αφαίρεσης της επιμέλειας τους. Όσο είναι στο νοσοκομείο τα παιδιά έχουν την πλήρη φροντίδα. Έχω ρωτήσει την κ. Μελισσάρη, σε μια κλινική με 15 νοσηλευόμενα παιδιά ποιος θα έχει την ευθύνη της φύλαξης των παιδιών όταν τις απογευματινές και βραδινές ώρες υπάρχουν 1-2 νοσηλεύτριες; Δεν έχω λάβει ποτέ απάντηση.

Ακόμα και για τις μεταφορές των παιδιών που δεν είναι δική μας αρμοδιότητα ποτέ δεν είχαμε ούτε μια ενίσχυση και ποτέ δεν δεχθήκαμε έναν έπαινο. Έχουμε πει ότι είμαστε πάντα υπέρ των συνεργασιών αρκεί να υπάρχει καλή θέληση».

Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, το Δ.Σ. του «Σισμανόγλειου» συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα και όπως σημείωσε ο κ. Φιλιππίδης «θα καταθέσουμε αναφορά εναντίον της κ. Μελισσάρη στον Εισαγγελέα Εφετών Θράκης από τον οποίον θα ζητήσουμε την προστασία του».

Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ