ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Για «προεκλογικά ρουσφέτια» κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή Κομοτηνής ο «Σπάρτακος»

fonirodopis.gr

Χαρακτηρίζει ως «ύποπτο» θέμα του δημοτικού συμβουλίου για επέκταση οδοφωτισμού και ως «υποκριτή» τον Δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη – «Έχουν καλές σχέσεις με το Προξενείο… παίζουν με ανταλλάγματα και συμφέροντα», αναφέρεται σε δημοσίευμα

Τις αντιδράσεις των μελών του «Σπάρτακου» προκάλεσε η απόφαση της δημοτικής Αρχής Κομοτηνής να φέρει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της επέκτασης του δικτύου ΔΕΗ στην περιοχή Αδριανουπόλεως, ύστερα από σχετικό αίτημα του αντιπροέδρου του Μειονοτικού Συλλόγου «Αλωνότοπος».

Μέσα από την ιστοσελίδα tourkikanea.gr, τα μέλη του «Σπάρτακου» χαρακτηρίζουν το θέμα ως «ύποπτο» και τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη ως «υποκριτή», αναφέροντας μάλιστα γι’ αυτόν ότι εκτέθηκε καθώς ο αντιπρόεδρος του ανωτέρω Συλλόγου ανακοινώθηκε λίγες μέρες αργότερα ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «Κοινωνία Πολιτών».

Καταλήγοντας, στο δημοσίευμα, ο συντάκτης γράφει ότι η Δημοτική Αρχή έχει καλές σχέσεις με το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, κάνει ρουσφέτια και ενόψει εκλογών παίζει με ανταλλάγματα και συμφέροντα.

Έχει αξία τέλος να σημειώσουμε ότι για τα όσα γράφηκαν δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμία επίσημη αντίδραση ούτε από τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη αλλά ούτε και από τον επικεφαλής της «Κοινωνίας Πολιτών» Γιάννη Γκαράνη.

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας tourkikanea.gr:

«Κείμενο του ιστολογίου 7/3/2019

Στις 25/2 ενα από τα θέματα στην συνεδριαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής ήταν λίγο “ύποπτο” . Όταν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Κώστας Καραΐσκος επεσήμανε το “φάουλ” του δημάρχου Γ. Πετρίδη προς συγκεκριμένο “κόκκινο” σύλλογο, ο δήμαρχος εξανέστη. Ήρθε όμως η λίστα των υποψηφίων του διαδόχου του (Γ. Γκαράνη) και εκτέθηκε ως υποκριτής.

Εξηγούμαστε: στο δημοτικό συμβούλιο το 31ο θέμα που αφορούσε (και) τον εκτός σχεδίου πόλεως οδοφωτισμό του δρόμου από το τέρμα Αδριανουπόλεως προς το ανάχωμα, το πρότεινε ο πρόεδρος κάποιου Μειονοτικού Μορφωτικού Συλλόγου “Αλανότοπος”, Κασικτσή Χασάν Αρήφ. Τότε ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μόνον (άραγε διαβάζει κανένας άλλος τις εισηγήσεις;…) ρώτησε για τα 11.000 που θα έδινε ο Δήμος για τις κολώνες και αναρωτήθηκε για την σκοπιμότητα της ενέργειας.

Ο δήμαρχος “έσκισε τα ρούχα του”, “πώς σκεφτόμαστε έτσι, ας μην βλέπουμε παντού προεκλογικές σκοπιμότητες, ήταν πράγματι αναγκαίο” κτλ. Δηλαδή υπήρχε ανάγκη για φωτισμό και το ανακάλυψε η δημοτική Αρχή, χάρη στην υπόδειξη ενός νέου σωματείου, 90 μέρες πριν την κάλπη! Κι έρχεται τώρα ο πρόεδρος του συλλόγου να κατέβη ως υποψήφιος της παράταξης του δημάρχου!!! Θα “πουλήσει” δηλαδή τον (ενδεχομένως απαραίτητο) οδοφωτισμό ως δικό του έργο, ορίστε και η αξία του προξενικού Συλλόγου, και έτσι θα κάνουμε όλοι εμείς το “προφίλ” και του ΕΠΑΘίτη προέδρου αλλά και του συλλόγου του. Μαθαίνουμε πάντως πως ο συγκεκριμένος υποψήφιος εκτός από πρόεδρος του συλλόγου αυτού, έχει και το “ατού” των πολύ καλών του σχέσεων με τον ψευδομουφτη Ιμπραήμ Σερίφ…

Δηλαδή η κυβερνώσα παράταξη στον δήμο Κομοτηνής που προφανώς έχει περισσότερους οικονομικούς πόρους, έχει καλές σχέσεις με το τουρκικό προξενείο και επιπλέον τη δυνατότητα να κάνει ρουσφέτια..

Είπαμε, στις εκλογές παίζουν σχεδόν όλοι μόνο με ανταλλάγματα και συμφέροντα…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ