Με επικεφαλής την Ελένη Λαφτσή

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών επισκέφθηκαν οι γυναίκες της «ΠΟΛΗ-τικής ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»

«Μια νέα διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής, επιβάλλεται να διαπνέεται από ευαισθησία και ανησυχία ώστε να συμβάλει με κάθε τρόπο για να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες  των εργαζομένων του Κέντρου»

Με σκοπό την ανάδειξη της αναγκαιότητας για συνεχή και επίμονη προσπάθεια εξάλειψης των διακρίσεων ανάμεσα στα δύο φύλα, οι γυναίκες της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗ-τική  ΑΝΑΤΡΟΠΗ» επισκέφθηκαν την Παρασκευή 8 Μαρτίου, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής.

Στην ανακοίνωση της παράταξης σημειώνεται αναλυτικά:

«Με την επίσκεψή μας  στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής, σήμερα 8 Μάρτη, ημέρα της Γυναίκας, θελήσαμε  να αναδείξουμε  την αναγκαιότητα για συνεχή και επίμονη  προσπάθεια εξάλειψης των διακρίσεων ανάμεσα στα δύο φύλα, η οποία δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο  σε επετειακές εκδηλώσεις, αλλά να είναι ένας διαρκής, διεκδικητικός αγώνας που θα αφορά όχι μόνο τον γυναικείο πληθυσμό, αλλά ολόκληρη την κοινωνία.

Οι διακρίσεις και οι ανισότητες και κυρίως οι ακραίες μορφές αυτών, όπως είναι η σωματική και ψυχολογική κακοποίηση, αφορά όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου, κοινωνικής και  επαγγελματικής δραστηριότητας,  πράγμα που αποδεικνύει ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε  μέχρι να κατακτήσουμε την ισότητα, η οποία  άλλωστε είναι το ζητούμενο σε μια δημοκρατία.

Κρυφή μας επιθυμία να μην υπήρχε αναγκαιότητα για την ύπαρξη και λειτουργία αυτών των δομών, όχι γιατί  θα έπρεπε να κρύβουμε κάτω από το χαλί τα προβλήματα αυτά, αλλά γιατί θα θέλαμε, στον 21ο αιώνα που διανύουμε, να είχαν εξαλειφθεί αυτά τα φαινόμενα.

Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα  και τα στατιστικά στοιχεία που μας δόθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, διαψεύδουν τις επιθυμίες μας και μας οδηγούν να διεκδικήσουμε την περαιτέρω ενίσχυση των κέντρων αυτών. Η διασύνδεσή τους  με φορείς που συμβάλλουν στην εργασιακή αποκατάσταση  των πληττόμενων γυναικών, θα καταστήσει πιο αποτελεσματικό το έργο  τους.

Μια νέα διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής, επιβάλλεται να διαπνέεται από μια τέτοια ευαισθησία και ανησυχία ώστε να συμβάλει με κάθε τρόπο, να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες  των εργαζομένων του κέντρου. Η στήριξη του κέντρου  με προσωπικό σε σταθερές εργασιακές συνθήκες, με τις ανάλογες  επιστημονικές τους γνώσεις, μπορούν να  συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση  του σοβαρού αυτού προβλήματος.

Εμείς οι  γυναίκες της  ΠΟΛΗ-τικης ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, που επισκεφτήκαμε σήμερα το κέντρο, εκφράσαμε τα συγχαρητήριά μας  στις εργαζόμενες  που με ιδιαίτερη ευαισθησία και επιστημονική κατάρτιση προσεγγίζουν τα ιδιαίτερα αυτά προβλήματα και δεσμευθήκαμε ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους ώστε να συμβάλουμε, όπου μας ζητηθεί, στην ενίσχυση και  στην αποτελεσματικότητα του έργου τους».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.