ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Η Ολυμπιάδα Κομοτηνής βράβευσε τον Κώστα Μπανιώτη

fonirodopis.gr

«Να πιστεύουν στον εαυτό τους και να αγαπάνε αυτό που κάνουν», το μήνυμα του Κομοτηναίου πρωταθλητή στα νέα παιδιά – «Περίμενα χρόνια ένα τόσο μεγάλο μετάλλιο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ολυμπιάδας Κώστας Μιχελής – Την πρόθεση του Δήμου Κομοτηνής να τον τιμήσει εξέφρασε η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου

Τον αθλητή της Κώστα Μπανιώτη βράβευσε η Ολυμπιάδα Κομοτηνής, για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκού Στίβου της Γλασκώβης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του αθλητικού συλλόγου της πόλης μας.

Εμφανώς συγκινημένος ο επί 34 συναπτά έτη πρόεδρος της Ολυμπιάδας, Κώστας Μιχελής, δήλωσε ότι το μετάλλιο αυτό το περίμενε χρόνια. «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα, να τιμήσουμε τον Κώστα. Έχουμε ω πάρει πάμπολλα μετάλλια και βαλκανικά και μεσογειακά αλλά το πανευρωπαϊκό έκατσε καλύτερα. Χρόνια περίμενα ένα τόσο μεγάλο μετάλλιο», δήλωσε ο Κώστας Μιχελής.

Χαρούμενος για την επιστροφή του στο σπίτι του, όπως αποκάλεσε την Ολυμπιάδα Κομοτηνής, δήλωσε ο Κώστας Μπανιώτης. Ο Κομοτηναίος πρωταθλητής έστειλε το μήνυμα στους νέους συναθλητές του, που παραβρέθηκαν στο χώρο προκειμένου να βγουν φωτογραφίες και να συνομιλήσουν μαζί του, να αγαπούν αυτό που κάνουν και να πιστεύουν στον εαυτό τους ενώ αναφερόμενος στα σχέδια του για το μέλλον δήλωσε πως θα ήθελε να μείνει στο χώρο και γιατί όχι να προπονεί τα νέα παιδιά της Κομοτηνής μεταφέροντας του τις γνώσεις και την εμπειρία του.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Κομοτηνή, στην Ολυμπιάδα, εδώ στο σπίτι μου, από εδώ ξεκίνησα και εγώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που είναι όλα τα παιδιά εδώ, με συγκινεί και είναι χρέος μου να εκπροσωπώ αυτόν τον Σύλλογο και στην Ελλάδα και διεθνώς. Επόμενος στόχος είναι το ευρωπαϊκό κύπελλο εθνικών ομάδων όπου με σωστό προγραμματισμό μπορούμε να τα καταφέρουμε και σίγουρα το μεγάλο ραντεβού τον Οκτώβριο, το Παγκόσμια πρωτάθλημα.

Το μήνυμα μου στα νέα παιδιά είναι να κάνουν όνειρα, να πιστεύουν στον εαυτό τους, να αγαπάνε αυτό που κάνουν, να έχουν υπομονή και επιμονή και κάποια στιγμή η ζωή θα τους ανταμείψει.

Ήταν το 5ο μου πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, εδώ και 10 χρόνια είμαι σε διεθνές επίπεδο και ήταν ο 4ος τελικός. Είναι πάρα πολύ δύσκολη η προετοιμασία στην Ελλάδα όταν δεν την κάνεις στην Αθήνα όμως πάντα πιστεύω ότι η επαρχία έχει το ταλέντο και εμείς μπορούμε πλέον να δώσουμε και την εμπειρία ώστε να βγάζουμε αθλητές σε όλη την Ελλάδα σε υψηλό επίπεδο.

Θα ήθελα να μείνω στο χώρο στο μέλλον. Αν θα μπορούσα να το κάνω και στην Κομοτηνή, να προσφέρω όλη αυτή την γνώση και την εμπειρία στα παιδιά εδώ θα ήταν ακόμα καλύτερα όμως δεν ξέρεις η ζωή τι σου επιφυλάσσει», σημείωσε ο Κώστας Μπανιώτης.

«Έχουμε μεγάλη χαρά και τιμή που ο Κώστας Μπανιώτης είναι συμπολίτης και δημότης μας. Είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας που τιμά την πόλη, τον Δήμο μας και όλη την Ελλάδα. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και πέρα του ευρωπαϊκού μεταλλίου να πάρει και ένα παγκόσμιο και ενδεχομένως ενός ολυμπιακού», δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο οποίος εκπροσώπησε στην τελετή μαζί με τη Νατάσα Λιβεριάδου και την Κλεοπάτρα Στογιαννίδου τον Δήμο Κομοτηνής.

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής εξέφρασε την πρόθεση του Δήμου να τιμήσει τον Κώστα Μπανιώτη για τη μεγάλη του διάκριση, ευχόμενη να αναδειχθούν στο μέλλον ακόμα περισσότερα παιδιά ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί και την Ολυμπιάδα Κομοτηνής για τη συμβολή της όλα αυτά τα χρόνια στα αθλητικά δρώμενα της πόλης.

«Θα ήθελα να σας συγχαρώ εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου για αυτή την τεράστια επιτυχία που είχατε. Πραγματικά μας κάνατε περήφανους, η Κομοτηνή έχει να λέει ότι έχει έναν μεγάλο αθλητή ο οποίος κατάγεται και αγαπάει την πόλη. Εύχομαι ακόμα μεγαλύτερες τέτοιες νίκες γιατί έχετε τις προϋποθέσεις. Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι και εμείς ως δημοτικό συμβούλιο να σας τιμήσουμε και για την επιτυχία σας και για όλη την πορεία σας μέχρι σήμερα γιατί το ήθος σας είναι απαράμιλλο.

Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία, είναι μια κοινή πρωτοβουλία του Δημάρχου μας Γιώργου Πετρίδη, του Γιάννη Γκαράνη που είναι και αυτός μέσα στον χώρο του αθλητισμού αλλά και δική μου ως πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου και θα χαρούμε να είσαστε και ο ίδιος παρών.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και σε κάθε σας βήμα να έχετε υγεία, δύναμη και να μπορείτε να αναδεικνύετε και τον τόπο σας την Κομοτηνή. Μερίδιο σε αυτή την επιτυχία έχει και η Ολυμπιάδα Κομοτηνής που ανέδειξε αυτόν τον αθλητή. Μπράβο σας που όλα αυτά τα χρόνια κάνετε ένα τεράστιο έργο στα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας. Εύχομαι να συνεχίσετε και μακάρι όλα αυτά τα παιδιά έχοντας ως πρότυπο τον Κώστα Μπανιώτη να μπορέσουν να αναδειχθούν και αυτά και να έχουν τέτοιες επιτυχίες», τόνισε η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου.

Ο Γιάννης Μιχελής, αναπληρωτής πρόεδρος της Ολυμπιάδας Κομοτηνής, εξήρε το ήθος του Κώστα Μπανιώτη ευχόμενος οι νέοι αθλητές να ακολουθήσουν τα βήματα του και ει δυνατόν με ακόμα καλύτερες προϋποθέσεις και λιγότερες δυσκολίες.

«Είμαστε πάντα δίπλα του, τον αγαπάμε πάρα πολύ γι’ αυτό που είναι και όχι για τις επιτυχίες του. Είναι δικό μας παιδί, παρ’ όλα αυτά μόχθησε μόνος του. Ο στίβος είναι δύσκολος στην Ελλάδα, πρέπει να θυσιάσεις πολλά πράγματα για να φτάσεις στο επίπεδο που είναι ο Κώστας όμως είναι το μέλλον. Γι’ αυτό προσπαθούμε, γι’ αυτό είμαστε εδώ με όλα τα παιδιά που μπορεί να είναι οι επόμενοι Μπανιώτηδες. Θέλω να μείνω σε δύο πράγματα. Το πρώτο ότι εύχομαι να υπάρξουν πολλοί περισσότεροι αθλητές σαν τον Κώστα Μπανιώτη, όχι μόνο σαν αθλητές αλλά και σαν άνθρωποι. Το ήθος του, τα πιστεύω του, το αθλητικό ιδεώδες του είναι μοναδικό. Είναι ένας ταπεινός άνθρωπος που φέρνει αθόρυβα επιτυχίες στην πόλη που τον ανέδειξε. Το δεύτερο, ας έχουμε ελπίδα για το μέλλον ότι ο στίβος θα γίνει λίγο πιο εύκολος, ότι τα νέα παιδιά θα έχουν περισσότερους πόρους για να γυμνάζονται, καλύτερους χώρους και περισσότερη προβολή», τόνισε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ολυμπιάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ