ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Κτηματολόγιο: Παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων στη Ροδόπη

fonirodopis.gr

Η παράταση ωστόσο χαρακτηρίζεται μικρή από την κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου, η οποία εξέφρασε την πρόθεση του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης να ζητήσει από τη διοίκηση του Κτηματολογίου ακόμα μεγαλύτερη

Παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων έως τις 24 Απριλίου 2019 σε 11 περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και στη Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, δόθηκε από τη διοίκηση του Κτηματολογίου.

Ειδικότερα, το Ελληνικό Κτηµατολόγιο παρέτεινε την προθεσµία συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ροδόπης, Θάσου, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών και Δυτικής Αττικής.

Η παραπάνω προθεσμία ισχύει για τους κατοίκους του εσωτερικού ενώ η αντίστοιχη προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων από τους κατοίκους εξωτερικού για ιδιοκτησίες σε αυτές τις περιοχές λήγει στις 10 Ιουνίου 2019.

Η παράταση ωστόσο χαρακτηρίζεται ως μικρή από την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου. «Η παράταση είναι πάρα πολύ μικρή διότι τα δικαιώματα στη Ροδόπη που πρέπει να καταχωρηθούν είναι 400.000 και μέχρι στιγμής απ’ όσο γνωρίζουμε καταχωρήθηκαν μόνο τα 10.000, οπότε θεωρούμε ότι και πάλι δεν είναι δυνατή η καταγραφή τόσων δικαιωμάτων μέσα σε 1,5 μήνα» είπε η κ. Χατζηαντωνίου για να προσθέσει ότι «ως Δικηγορικός Σύλλογος θα αποστείλουμε αργότερα ένα έγγραφο προς το Κτηματολόγιο με το οποίο θα ζητήσουμε μεγαλύτερη παράταση».

Η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης αναφέρθηκε επίσης στη διαδικασία της υποβολής δηλώσεων, η οποία κυλά ομαλά μέχρι στιγμής χάρη στη σκληρή, όπως είπε, εργασία των υπαλλήλων του Γραφείου Κτηματογράφησης.

«Επειδή υπάρχει μεγάλη προσέλευση στο γραφείο Κτηματογράφησης εμείς ως δικηγόροι συγκεντρώνουμε κάποιες δηλώσεις, τις αφήνουμε στο γραφείο και την επόμενη μέρα ή πολλές φορές την ίδια μέρα παραλαμβάνουμε τα αποδεικτικά υποβολής των δηλώσεων. Αυτό είναι κάτι που μας εξυπηρετεί καθώς δεν χάνουμε πολλή ώρα. Οι συνάδελφοι στο Γραφείο Κτηματογράφησης κάνουν πάρα πολύ καλά τη δουλειά τους, εργάζονται σκληρά μπορώ να πω, όπως επίσης και οι τοπογράφοι που κάνουν τον εντοπισμό των ακινήτων. Οι δικηγόροι κάνουν το νομικό έλεγχο των δηλώσεων οπότε αν υπάρχει κάποιο λάθος είτε στον εντοπισμό είτε στα δικαιώματα ενημερώνουν τον δηλούντα ή τον πληρεξούσιο δικηγόρο και γίνεται η ανάλογη διόρθωση», σημείωσε η κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ