ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Trelacademy: «Επιθυμία μας να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερο η πόλη το Kom On Party»

FoniRodopis

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σταύρος Πάττας μιλάει στη «Φωνή της Ροδόπης» για τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που γίνεται θεσμός και αναδεικνύει την Κομοτηνή

Την επιθυμία «να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερο η πόλη το Kom On Party» καταθέτει στη «Φωνή της Ροδόπης» ο πρόεδρος του Συλλόγου Trelacademy Σταύρος Πάττας, στον απολογισμό του για τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που ξεσήκωσε το περασμένο Σάββατο την πόλη της Κομοτηνής.

«Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, συμμετείχαν περίπου 1.200 καρναβαλιστές σε 36 γκρουπ καθώς και μεμονωμένα άτομα ενώ εκτιμούμε ότι ο κόσμος στην πλατεία μαζί με τους θεατές έφτασε τους 5.000» θα μας πει ο ίδιος, για να προσθέσει πως «είχαμε περίπου 400 άτομα εκτός Κομοτηνής που ήρθαν μόνο για την παρέλαση. Ορεστιάδα, Φέρες, Δήμος Μαρώνειας – Σαπών συμμετείχαν οργανωμένα με γκρουπ, ενώ ξεχωριστές παρέες από Ξάνθη, Χρυσούπολη και άλλες γειτονικές περιοχές επισκέφθηκαν με φίλους και παιδιά την πόλη μας».

Ο Σταύρος Πάττας δεν παραλείπει φυσικά να ευχαριστήσει, για την επιτυχία αυτή, όλους όσοι συμμετείχαν ως γκρουπ αλλά και ξεχωριστά την πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, τον Σύλλογο Εβριτών Ροδόπης και τους Συλλόγους από Ορεστιάδα και Φέρες για την άψογη συνεργασία. «Πριν πούμε οτιδήποτε, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συμμετείχαν γιατί αν δεν ήταν αυτοί δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα. Εδώ και περίπου τρεις μήνες τρέχουμε για το ‘’Kom On Party’’ και η συνεργασία με τους συνδιοργανωτές και με τους Συλλόγους ήταν πολύ καλή», λέει ο πρόεδρος των Trelacademy.

Για να γίνουν όμως όλα αυτά και να πάρει σάρκα και οστά το μεγαλύτερο πολιτιστικό και ψυχαγωγικό event στην πόλη μας, τα οφέλη του οποίου καρπώνεται σήμερα η τοπική κοινωνία σε κάθε επίπεδο χρειάστηκε το όραμα, η επιμονή και η «τρέλα» στην κυριολεξία μιας χούφτας ανθρώπων.

«Όταν το ξεκινήσαμε αυτό πριν από 4 χρόνια, μαλώναμε για να γίνει με πολλούς, ήταν λίγοι αυτοί που το πίστεψαν και μας βοήθησαν με πρώτους τα ραδιόφωνα της πόλης και κάποιους επιχειρηματίες» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Σταύρος Πάττας. «Είχαμε την πεποίθηση ότι κάποια μέρα θα είμαστε εμείς οι θεατές και θα το απολαμβάνουμε, μακάρι να γίνει σύντομα. Υπάρχει κούραση γιατί όλα τα παιδιά αφήνουμε υποχρεώσεις για να πετύχει η εκδήλωση, όμως τα χαμόγελα που βλέπουμε μας κάνουν να χαιρόμαστε για την επιλογή μας», τονίζει ο εκ των διοργανωτών του «Kom On Party».

Επιδίωξη των Trelacademy, όπως μας λέει, ήταν η δημιουργία μιας εκδήλωσης – θεσμού για την πόλη. «Καταφέραμε πιστεύω αυτό που θέλαμε, να δημιουργήσουμε μια εκδήλωση που θα είναι προορισμός και διαφήμιση για την πόλη μας» επισημαίνει και καλεί όλη την πόλη «να γίνει συμμέτοχη, να αγαπήσει αυτή την εκδήλωση καθώς δεν ισχύει ακόμη αυτό, να μην το δούμε ως αγγαρεία και αν χρειαστεί για το κοινό καλό να δουλέψουμε και λίγο παραπάνω».

Ο σχεδιασμός για το επόμενο «Kom-On-Party» ξεκίνησε ήδη και ο Σταύρος Πάττας μας καταθέτει κάποιες πρώτες ιδέες του ίδιου και των Trelacademy προκειμένου η πόλη να «ζωντανέψει» ακόμα περισσότερο. «Θέλουμε πιο πολλούς ντυμένους μασκαράδες, με φαντασία για τις στολές, που θα βρίσκονται στους δρόμους από πιο νωρίς» τονίζει επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη της διαφήμισης για την προσέλκυση ξένων επισκεπτών. «Πιστεύω με έναν καλύτερο σχεδιασμό και σωστή διαφήμιση σε Βουλγαρία και Τουρκία μπορούμε να τραβήξουμε κόσμο. Υπάρχει μια πρόταση στον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής και στην ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και μακάρι να υλοποιηθεί», σημειώνει.

Υπήρχε πάντως και ένα αρνητικό στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και αυτό δεν ήταν άλλο από την εξέδρα που στήθηκε στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής. «Το μόνο που δυστυχώς, για εμάς, δεν έγινε ήταν να πάει πιο πίσω η εξέδρα, για να χωρέσουμε όλοι και να μπει το σκέπαστρο γιατί με μια πιο δυνατή ψιχάλα θα γκρεμίζονταν όσο τρέξιμο ρίξαμε… Ελπίζω του χρόνου να διορθωθούν και αυτά», προσθέτει ο πρόεδρος των Trelacademy.

Εμείς δεν έχουμε παρά να δώσουμε συγχαρητήρια στον ίδιο και σε όλα τα μέλη του Συλλόγου για την ανάδειξη της πόλης αλλά το κυριότερο, επειδή αποτελούν ένα αξιομίμητο για όλους παράδειγμα καθώς απέδειξαν πως η ιδιωτική πρωτοβουλία και η ενεργή συμμετοχή στα κοινά μπορούν να πετύχουν θαύματα.

Εξάλλου, όπως είθισται να λένε, την ιστορία την γράφουν οι παρέες και η παρέα των Trelacademy έγραψε αναμφίβολα μια από τις καλύτερες ιστορίες για την περιοχή μας.

Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ