ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκπτωτη κηρύχθηκε η προμηθεύτρια επιχείρηση υγρών καυσίμων του Δήμου Κομοτηνής

FoniRodopis

Ο Δήμος εφεξής θα κινήσει με τη μορφή του κατ’ επείγοντος τις διαδικασίες για κήρυξη νέου διαγωνισμού ενώ μέχρι την κατακύρωση του θα προμηθεύεται πετρέλαιο με απευθείας αναθέσεις

Έκπτωτη κηρύχθηκε η προμηθεύτρια επιχείρηση υγρών καυσίμων του Δήμου Κομοτηνής με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως την Τρίτη (5/3) για το θέμα της έλλειψης στα καύσιμα που παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες.

Η ανάδοχος επιχείρηση αν και προμήθευσε με πετρέλαιο τις τελευταίες μέρες τόσο τις εγκαταστάσεις του Δήμου Κομοτηνής όσο και τις σχολικές μονάδες, δεν κατόρθωσε να καλύψει πλήρως την ποσότητα των παραγγελιών ως όφειλε βάσει σύμβασης εντός 48 ωρών.

Ο εκπρόσωπος της επιχείρησης αντέδρασε με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου λέγοντας πως «δηλαδή είναι πρόβλημα που αντί για 12.000 λίτρα πήγαμε 10 και αντί για 7.000 πήγαμε 5.500» ενώ τόνισε ταυτόχρονα τη ζημιά που θα υποστεί με την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής καθώς όπως είπε πρόκειται για «πολλά λεφτά που δεν τα έβγαλα».

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης στάθηκε στη –συναισθηματική κυρίως- δυσκολία με την οποία κλήθηκε και ο ίδιος να λάβει αυτή την απόφαση διότι όπως παραδέχθηκε η πολυετής συνεργασία μέχρι σήμερα μεταξύ των δύο πλευρών ήταν άψογη ενώ εξήρε και τη στάση του ανάδοχου τα προηγούμενα έτη όταν αυτός έδειχνε επιείκεια απέναντι στον Δήμο και τα οικονομικά προβλήματα που τότε αντιμετώπιζε.

Αξίζει ωστόσο να επισημανθεί ότι η καταγγελία της σύμβασης αφορά τον Δήμο Κομοτηνής και όχι τα νομικά του πρόσωπα (δημοτικές επιχειρήσεις κλπ), τα οποία θα κληθούν να λάβουν τις δικές τους αποφάσεις για την καταγγελία ή μη της αντίστοιχης σύμβασης τους με τον ανάδοχο.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι σύμφωνα και με τα όσα λέχθηκαν από τους προέδρους Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Μανώλη Ταπατζά και Στράτο Τσακιρίδη αντίστοιχα, υπήρξαν σχολικές μονάδες τις τελευταίες μέρες οι οποίες έμειναν από πετρέλαιο. Ειδικότερα, τονίστηκε η περίπτωση του Γυμνασίου Νέας Καλλίστης το οποίο δεν είχε πετρέλαιο από την περασμένη Πέμπτη (28/2) αλλά και του 1ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής. «Αναγκάστηκαν οι εκπαιδευτικοί να πάνε τους μαθητές εκδρομή επειδή δεν υπήρχε πετρέλαιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στράτος Τσακιρίδης.

Ο Δήμος Κομοτηνής εφεξής θα κινήσει με τη μορφή του κατ’ επείγοντος τις διαδικασίες για κήρυξη νέου διαγωνισμού ενώ μέχρι την κατακύρωση του θα προμηθεύεται πετρέλαιο με απευθείας αναθέσεις.

Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ