ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Περιοδεία υποψήφιων συμβούλων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Οργάνη Ροδόπης

fonirodopis.gr

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι εκφράσανε την συμπαράστασή τους για η ζημιά στην καπνοπαραγωγή και υπογράμμισαν την ανάγκη δημιουργίας Αγροτικού Συλλόγου που θα αγωνίζεται για τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων

Επίσκεψη στον οικισμό της Οργάνης του Δήμου Αρριανών πραγματοποίησαν την Παρασκευή (1/3) οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκος Φακιρίδης,  Χουσείν Κελές Χασάν και Τζελαεντίν Αρναούτ Μουσταφά Μουμίν και συζήτησαν με κατοίκους του οικισμού το φλέγον θέμα  με τη ζημιά και τις τιμές του καπνού.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» γράφει για την επίσκεψη:

«Για την πλειοψηφία των κατοίκων η κύρια απασχόληση είναι η καπνοκαλλιέργεια, με μέσο όρο κλήρου 3-5 στρέμματα. Στον οικισμό η ζημιά από τη νεκρωτική ίωση έφτασε το 50% και οι τιμές που δίνουν οι έμποροι είναι κατά μέσο όρο 1€ λιγότερο από πέρυσι. Όλοι μιλάνε για μια καταστροφική χρονιά. Τα 100€ που έδωσε η κυβέρνηση σαν αποζημίωση για τη ζημιά από την νεκρωτική ίωση, δεν καλύπτουν όπως αναφέρουν ούτε τα έξοδα.  ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικές εισφορές, φόροι, έρχονται να κουτσουρέψουν κι άλλο το εισόδημά τους. Στα πρόσωπά τους είναι ολοφάνερο το αίσθημα της εγκατάλειψης.

Οι πιο νέοι δηλώνουν ‘’Να φύγουμε έξω. Μόνο αυτό θα μας σώσει’’… Και δεν φτάνουν όλα αυτά, εδώ και μερικά χρόνια ταλαιπωρούνται από το δρόμο που οδηγεί στη Μυρτίσκη, ένα οικισμό 6 χιλιόμετρα βόρεια της Οργάνης. Δρόμος που ασφαλτοστρώθηκε  πριν 15 με 20 χρόνια και τώρα λόγω των καιρικών συνθηκών σε πολλά σημεία έχει καταστραφεί και δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στη μετακίνηση.  Χόρτασαν υποσχέσεις για την επισκευή του δρόμου. Όμως εν έτη 2019 το πρόβλημα παραμένει και έρχεται να συμπληρώσει την εικόνα της εγκατάλειψης. Έρχεται να ξεσκεπάσει το παραμύθι της ‘’δίκαιης ανάπτυξης’’.  

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη ‘’Λαϊκή Συσπείρωση’’ αφού εκφράσανε την ολόπλευρη συμπαράστασή τους και τη δέσμευση να αναδείξουν τα προβλήματα στο δημοτικό, στο περιφερειακό συμβούλιο και στη βουλή, υπογράμμισαν την ανάγκη δημιουργίας Αγροτικού Συλλόγου που θα αγωνίζεται για τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Υπογράμμισαν όμως  και την ανάγκη να ενισχυθεί το ΚΚΕ παντού, στις ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές του Μαΐου, τις βουλευτικές όποτε γίνουν. Γιατί ένα ενισχυμένο ΚΚΕ παντού, είναι ο καλύτερος σύμμαχος των ανθρώπων του μόχθου, που παράγουν τον πλούτο. Είναι εγγύηση για αγώνες που θα έχουν στόχο αξιοπρεπές εισόδημα, με εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα, μείωση του κόστους παραγωγής, προστασία της παραγωγής από φυσικές καταστροφές και ασθένειες, δωρεάν υγεία και παιδεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ