ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πεσόντων Αστυνομικών στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης

fonirodopis.gr

«Οι δεκάδες νεκροί και οι χιλιάδες τραυματίες από το 1984 έως και σήμερα είναι ο τραγικός απολογισμός που πρέπει να προβληματίσει κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο, για την διαχρονική απαξίωση και άρνηση από πλευράς της Πολιτείας στην αναγνώρισή του λειτουργήματός μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού», αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης και τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Ροδόπης «Η Αγία Ειρήνη», τελέστηκε το Σάββατο (2/3) στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής,  η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυνομικών.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων και σε αυτήν παραβρέθηκαν το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Σταυρούλα Τζατζανά, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Α.Μ.Θ. Υποστράτηγος κ. Νικόλαος Μενεξίδης, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ιωάννης Τζουβάνας,  οι Διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δ.Α. Ροδόπης, ο Υποδιοικητής του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αξιωματικών Ε.Α. Α.Μ.Θ. κ. Παναγιώτης Βασιλειάδης, ο εκπρόσωπος της Τοπικής Διοίκησης Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ροδόπης κ. Αλκιβιάδης Παλπάνης, ο βουλευτής Ν. Ροδόπης κ. Μουσταφά Μουσταφά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Κομοτηνής και Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Μουρτίδης, η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου,   Στρατιωτικές – Πυροσβεστικές Αρχές, Πρόεδροι Σωματείων εργαζομένων και συλλόγων Ροδόπης, εν ενεργεία και συνταξιούχοι Αστυνομικοί καθώς και συμπολίτες.

Στη συνέχεια τελέστηκε Τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων στο καθήκον Αστυνομικών και οι παραβρισκόμενοι απόθεσαν τριαντάφυλλα σε ένδειξη σεβασμού της θυσίας και της μνήμης τους ενώ ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου.

«Ευχαριστούμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη των συναδέλφων μας. Οι δεκάδες νεκροί και οι χιλιάδες τραυματίες από το 1984 έως και σήμερα είναι ο τραγικός απολογισμός που πρέπει να προβληματίσει κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο, για την διαχρονική απαξίωση και άρνηση από πλευράς της Πολιτείας στην αναγνώρισή του λειτουργήματός μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού», αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ